Kia XCeed: Ένα ξεχωριστό crossover

By  |  0 Comments

Το Kia XCeed αποτελεί μια σπορ εναλλακτική πρόταση στα μεγαλύτερα παραδοσιακά SUV
Ο χώρος στο εσωτερικό για επιβάτες και αποσκευές είναι ανάλογος ενός SUV αλλά σε μικρότερο αμάξωμα
Ένα από τα πιο high tech μοντέλα της κατηγορίας με μια σειρά στάνταρ δυνατοτήτων
Ενθουσιάζει τους οδηγούς με τα δυναμικά του χαρακτηριστικά και εξασφαλίζει μια πιο άνετη, ευχάριστη και ασφαλή οδήγηση χάρη στα νέα υδραυλικά στοπ των αμορτισέρ
Αποκλειστικά με υπετροφοδοτούμενους κινητήρες, ενώ θα ακολουθήσει και ένα plug-in σύστημα μετάδοσης
Πώληση αποκλειστικά στην Ευρώπη από το τρίτο τρίμηνο του 2019 με εγγύηση 7 ετών, 150.000 χιλιομέτρων

Το Kia XCeed είναι το νέο crossover (CUV) της Kia Motors, το οποίο συνδυάζει την πρακτικότητα ενός SUV με το σπορ αμάξωμα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός hatchback.

Αποτελώντας μια σπορ εναλλακτική πρόταση στα παραδοσιακά SUV, το νέο CUV προσφέρει συγκρίσιμους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Το Kia XCeed ενθουσιάζει τους οδηγούς με τα δυναμικά του χαρακτηριστικά και την άνετη και σίγουρη οδική του συμπεριφορά, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα πιο ευρύ οπτικό πεδίο του δρόμου σε σχέση με ένα συμβατικό hatchback.

Η πληθώρα προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας του XCeed το καθιστά ένα από τα πιο  high tech μοντέλα της κατηγορίας των CUV. Ταυτόχρονα χάρη σε μια γκάμα σύγχρονων και εξελιγμένων κινητήρων turbo είναι και ένα από τα πιο οικονομικά. 

Ο Emilio Herrera, Chief Operating Officer της Kia Motors Europe, σχολιάζει: «Το Kia XCeed καλύπτει τη συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα αυτοκινήτων που προσφέρουν περισσότερες συγκινήσεις και δυναμισμό σε σχέση με ένα SUV, τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και οδήγησης. Ταυτόχρονα όμως οι συγκεκριμένοι πελάτες δεν θέλουν να χάσουν την πρακτικότητα που τους προσφέρει ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Το νέο CUV ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αυτές, με ένα ξεχωριστό και μοντέρνο σχεδιασμό και με ένα αμάξωμα με άνετους και πολύπλευρους χώρους. Συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα τόσο των hatchback όσο και των SUV, το Kia XCeed προσφέρει κάτι φρέσκο και διαφορετικό για τους Ευρωπαίους καταναλωτές».

Ο E.Herrera προσθέτει: «Αυτή η τελευταία προσθήκη στη γκάμα της Kia οδηγεί την οικογένεια μοντέλων του Ceed σε μια τολμηρή, νέα κατεύθυνση, η οποία αποκαλύπτει το όραμα και τη φιλοδοξία της Kia για την κατηγορία των μικρομεσαίων οικογενειακών μοντέλων. Η κατηγορία C είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της ευρωπαϊκής αγοράς και χάρη στον αυξανόμενο αριθμό των τύπων των αμαξωμάτων θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ειδικό βάρος τα επόμενα χρόνια. Η διευρυμένη γκάμα των Ceed προσφέρει στους αγοραστές περισσότερες επιλογές στη συγκεκριμένη κατηγορία από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή.

Το crossover της Kia XCeed θα κατασκευάζεται στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της μάρκας στη Ζιλίνα της Σλοβακίας παράλληλα με το πεντάθυρο hatchback Ceed, το Ceed Sportswagon και το πεντάθυρο Shooting Brake ProCeed. Οι πωλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη θα ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2019, ενώ και το νεότερο μέλος της οικογένειας Ceed θα διαθέτει στάνταρ την κορυφαία εγγύηση των 7 ετών, 150.000 χιλιομέτρων της Kia.

Σχεδιασμός

Μια σπορ, αστική εναλλακτική πρόταση στα παραδοσιακά SUV

Κομψό, εκφραστικό και με σύγχρονο και δυναμικό σχεδιασμό το νέο Kia XCeed αντιπροσωπεύει μια εναλλακτική, σπορ επιλογή σε σχέση με τα παραδοσιακά SUV. Είναι δημιούργημα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σχεδιασμού της μάρκας στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Η υλοποίηση του Kia XCeed πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του Gregory Guillaume, αντιπροέδρου σχεδιασμού της Kia Motors Europe.

Το νέο Kia XCeed είναι πιο συναισθηματικό και δυναμικό σε διαστάσεις και εμφάνιση σε σχέση με τους μεγαλύτερους σε κατηγορία ανταγωνιστές του, παρέχοντας κάτι διαφορετικό από τα άλλα μοντέλα της σειράς Ceed. Τα μόνα στοιχεία του αμαξώματος που είναι κοινά με το πεντάθυρο hatchback είναι οι εμπρός πόρτες.

Στο προφίλ, το σχετικά μεγάλο καπό του αυτοκινήτου ενώνεται αρμονικά με τις εμπρός κολώνες πίσω από τους μπροστινούς τροχούς, εξασφαλίζοντας έτσι στο αυτοκίνητο μια σπορτίφ σιλουέτα. Ενώ το μεταξόνιο είναι το ίδιο με τα άλλα μοντέλα της σειράς Ceed (2,650 mm), οι πρόβολοι του Kia XCeed και σε σχέση με το πεντάθυρο hatchback είναι μεγαλύτεροι κατά 25 mm μπροστά (έως 905 mm) και κατά 60 mm πίσω (έως 840 mm).

Η πέμπτη πόρτα με τη σχεδόν κάθετη κλίση και το τελείωμά της που βρίσκεται 60 mm πιο ψηλά σε σχέση με αυτό του hatchback, ενισχύει τη δυναμική, αλά κουπέ και με μετατοπισμένη προς τα πίσω καμπίνα του CUV. Για το Kia XCeed υπάρχουν επιλογές ζαντών αλουμινίου 16 ή 18 ιντσών σε συνδυασμό με ελαστικά υψηλής πρόσφυσης της διάστασης 205/60 R16 ή 235/45 R18.

Το εμπρός και το πίσω μέρος ξεχωρίζουν σχεδιαστικά από το «πρόσωπο» των συμβατικών μοντέλων της οικογένειας Ceed, διαφοροποιώντας το Kia XCeed από αυτά. Με  πλάτος 1.826 mm (+26 mm σε σχέση με το πεντάθυρο Ceed), το CUV διαθέτει ένα πιο δυναμικό εμπρός μέρος, με μια πιο επιβλητική μάσκα και με μια μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα. Οι προβολείς έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ τα τετράγωνα LED φώτα με τη σχεδίαση «ice cube» που αποτελούν τη φωτεινή ταυτότητα του Ceed έχουν εδώ ένα πιο γωνιακό σχήμα. Την όλη εικόνα ολοκληρώνουν τα λεπτά  σχεδιασμένα φλας τα οποία βρίσκονται  πάνω από τους θόλους των τροχών. 

Στο πίσω μέρος, τα νέα φώτα δημιουργούν μια λεπτή, ιδιαίτερα «τεχνολογική» φωτεινή υπογραφή LED, η οποία από συγκεκριμένες γωνίες, φαίνεται σαν να ακουμπά προς τα εμπρός, στους ώμους του αυτοκινήτου. Οι καμπύλες που εκτείνονται οριζόντια στην πέμπτη πόρτα και τον πίσω προφυλακτήρα εξασφαλίζουν στο XCeed μια πιο φαρδιά και σταθερή εμφάνιση.   

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και γενικά το ύψος του αμαξώματος δημιουργούν την ίδια στιβαρή εικόνα που αρέσει στους αγοραστές των άλλων SUV της Kia. Η απόσταση από το έδαφος του Kia XCeed είναι 174 mm όταν οι ζάντες είναι 16 ιντσών και 184 mm  είναι 18 ιντσών, τιμή μεγαλύτερη έως και κατά 42 χιλιοστά σε σχέση με το 5θυρο Ceed hatchback. Τα προστατευτικά στα φτερά και τα μαρσπιέ, σε συνδυασμό με τις ασημένιες ράγες οροφής δημιουργούν μια πιο περιπετειώδη εικόνα που παραπέμπει σε SUV, η  οποία ενισχύεται και από το μεταλλικό στοιχείο στον πίσω προφυλακτήρα. 

Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με 12 διαφορετικά χρώματα αμαξώματος, με το ιδιαίτερα ζωντανό Quantum Yellow να είναι αποκλειστικότητα του νέου CUV της γκάμας του Ceed.   

Στο εσωτερικό του, το Kia XCeed διαθέτει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική των άλλων εκδόσεων του Ceed, με μια εντυπωσιακή κεντρική κονσόλα προσανατολισμένη ελαφρώς προς τον οδηγό. Το Kia XCeed προσφέρει στον οδηγό  μια πιο σπορ θέση οδήγησης, σε σχέση με αυτήν ενός πιο ψηλού SUV, η οποία, χάρη στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με ένα συμβατικό hatchback, εξασφαλίζει πολύ καλή ορατότητα προς το δρόμο (βλ. «Αμάξωμα» για περισσότερες λεπτομέρειες).

Η «ελεύθερη» οθόνη αφής του συστήματος infotainment κυριαρχεί οπτικά στο ταμπλό, ενώ το κάτω τμήμα του πίνακα οργάνων διαθέτει ένα σύνολο κουμπιών, ενδείξεων και διακοπτών, ευαίσθητων στην αφή, με τη βοήθεια των οποίων ρυθμίζεται η ένταση του ηχοσυστήματος, της θέρμανσης και του εξαερισμού. Με εξαιρετική εργονομική σχεδίαση και λειτουργικότητα, τα χειριστήρια αυτά έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπουν στους οδηγούς να κάνουν γρήγορες αλλαγές στο περιβάλλον του εσωτερικού χωρίς να παίρνουν τα μάτια τους από το δρόμο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι είναι απαραίτητο.

Το εσωτερικό διαθέτει σε όλο το εύρος μαλακά υλικά σε συνδυασμό με ένα διακοσμητικό σατέν χρωμίου στο ταμπλό, που δημιουργούν ένα πολυτελές και εκλεπτυσμένο περιβάλλον. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά επενδύσεων από ύφασμα, συνθετικό ή γνήσιο δέρμα.

Μοναδικό για το Kia XCeed είναι ένα καινούργιο κίτρινο χρωματικό πακέτο για το εσωτερικό, με μαύρη ταπετσαρία η οποία δημιουργεί αντίθεση με τις ραφές σε έντονο κίτρινο σε καθίσματα και πόρτες. Ταυτόχρονα υπάρχουν και μεταλλικά στοιχεία σε γυαλιστερό μαύρο και φωτεινό κίτρινο χρώμα. 

Εσωτερικό

Οι χώροι για επιβάτες και αποσκευές ενός SUV σε ένα πιο σπορ και μικρό αμάξωμα 

Το Kia XCeed έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διαθέτει τους χώρους για επιβάτες και αποσκευές ενός SUV σε ένα πιο σπορ αμάξωμα με μικρότερο αποτύπωμα. Τοποθετημένο μεταξύ του πεντάθυρου Kia Ceed και του Kia Sportage, το Kia XCeed καταφέρνει να παρέχει χώρο για τους επιβάτες του και τις αποσκευές τους ανάλογο με αυτόν των πιο επιτυχημένων SUV στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Ο Emilio Herrera, Chief Operating Officer της Kia Motors Europe, σχολιάζει: “Ο σπορ σχεδιασμός και η συμπεριφορά του νέου Kia XCeed CUV το καθιστούν πιο επιθυμητό από πολλά SUV. Μάλιστα παρέχει τα παραπάνω χωρίς συμβιβασμούς στην ευελιξία, ενώ ο έξυπνος σχεδιασμός του εξασφαλίζει εντυπωσιακούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές».

Με συνολικό μήκος 4.395 mm, το Kia XCeed είναι 85 mm μεγαλύτερο από το πεντάθυρο hatchback Ceed και 90 mm πιο μικρό από το Sportage. Το μέγιστο ύψος του είναι 1.490 mm, κάτι που σημαίνει πως είναι 43 mm πιο ψηλό από το Ceed και 155 mm πιο χαμηλό από το Sportage, παρέχοντας στους οδηγούς  χαμηλότερο κέντρο βάρους σε σχέση με το πιο ψηλό SUV και μια υψηλότερη θέση οδήγησης συγκριτικά με το συμβατικό Ceed.

Έχοντας ως βάση το Ceed, ένα από τα πιο ευρύχωρα οχήματα της μικρομεσαίας κατηγορίας, το Kia XCeed παρέχει άνετους χώρους στους εμπρός και πίσω επιβάτες του. Με όλα τα καθίσματα τοποθετημένα κατά 42 χιλιοστά πιο ψηλά σε σχέση με το Ceed η είσοδος και η έξοδος είναι σημαντικά πιο εύκολη. Ταυτόχρονα τα παράθυρα σε σχήμα ημισέληνου και η γραμμή οροφής αλα fastback παρέχουν ένα πιο φωτεινό και ελκυστικό περιβάλλον καθώς και μεγαλύτερο «αέρα» για τα κεφάλια από άλλα μοντέλα της κατηγορίας C.   

Ο μεγαλύτερος πίσω πρόβολος του Kia XCeed εξασφαλίζει και ένα μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, ο οποίος φτάνει τα 426 λίτρα (VDA), 31 λίτρα περισσότερα από το Ceed και από τα πιο επιτυχημένα μικρομεσαία SUV στην Ευρώπη. Με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα, η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.378 λίτρα. Η πρακτικότητα εξασφαλίζεται με τη διαιρούμενη σε ποσοστό 40:20:40 πλάτη των πίσω καθισμάτων, την έξυπνη ηλεκτρική πέμπτη πόρτα ( Smart Power Tailgate) και το δάπεδο δύο επιπέδων του πορτμπαγκάζ,που μπορεί να μετακινηθεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω προκειμενου είτε να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη χωρητικότητα για τις αποσκευές είτε ένας «κρυφός» κάτω χώρος.

Τεχνολογία

Ασφάλεια, συνδεσιμότητα και ψυχαγωγία – το Xceed είναι ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του

Το σύνολο προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας του νέου Kia XCeed το καθιστούν αυτόματα ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Όλες αυτές οι τεχνολογίες και τα συστήματα είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να κάνουν την κάθε στιγμή πίσω από το τιμόνι του XCeed απολαυστική, ασφαλέστερη και λιγότερο αγχωτική!

Το Kia XCeed είναι ένα από τα πρώτα οχήματα στην Ευρώπη που προσφέρουν το καινοτόμο σύστημα τηλεματικής UVO Connect, με πλήρη συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε ένα ευρύ πεδίο πληροφοριών μέσω της οθόνης αφής και του/ των smartphone. Χάρη στις υπηρεσίες Kia Live και την προαιρετική ευρεία οθόνη TFT LCD 10,25 ιντσών, το σύστημα χρησιμοποιεί τη δική του κάρτα eSIM για την λήψη και ανανέωση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Περιλαμβάνει πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, προβλέψεις καιρού, σημεία ενδιαφέροντος και στοιχεία σχετικά με τον ενδεχόμενο χώρο στάθμευσης εκτός δρόμου (συμπεριλαμβανομένων του κόστους, της θέσης και της διαθεσιμότητας στάθμευσης).

Το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 10,25 ιντσών διαθέτει πολλαπλή σύνδεση Bluetooth ως στάνταρ, επιτρέποντας στους επιβάτες να συνδέουν ταυτόχρονα δύο κινητές συσκευές, τόσο με Apple CarPlay όσο και με Android Auto. Η προηγμένη λειτουργία split-screen επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν ή να παρακολουθούν ταυτόχρονα πολλές λειτουργίες του οχήματος, προσαρμόζοντας την οθόνη ώστε να εμφανίζονται ταυτόχρονα μέχρι τρεις εφαρμογές, μαζί με μια σειρά διαθέσιμων μικρό-εφαρμογών (widgets). Κάτι τέτοιο επιτρέπει στον οδηγό να έχει μία μόνο οθόνη (όπως π.χ. την πλοήγηση) ή να συνδυάζει ταυτόχρονα διάφορα στοιχεία στην οθόνη. Μία οθόνη αφής 8,0 ιντσών είναι επίσης διαθέσιμη, ανάλογα με τις προδιαγραφές και την έκδοση, προσφέροντας λειτουργίες Android Auto, Apple CarPlay και ψυχαγωγία.

Το Kia XCeed θα διατίθεται επίσης με το ψηφιακό πίνακα οργάνων Supervision διαγώνιου 12,3 ιντσών με οθόνη υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης 1920×720 pixel. Η ενιαία οθόνη απεικονίζει πληθώρα πληροφοριών με τις υποδείξεις του συστήματος πλοήγησης, πληροφορίες αναπαραγωγής πολυμέσων, τηλεφωνικές κλήσεις και επαφές, υπολογιστή ταξιδίου, καθώς και ειδοποιήσεις διάγνωσης ή σχετικές με συστήματα ασφάλειας και τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού. Το νέο Supervision με οθόνη 12,3 ιντσών διατίθεται προαιρετικά στο νέο Kia XCeed, ανάλογα με την αγορά και την έκδοση του αυτοκινήτου. Αντικαθιστά τα αναλογικά όργανα με οθόνες mono LCD 3,8 ιντσών ή TFT LCD 4,2 ιντσών. Ανάμεσα στις προαιρετικές τεχνολογίες που βελτιώνουν την άνεση και την απόλαυση σε κάθε διαδρομή με το XCeed, περιλαμβάνεται το ηχοσύστημα JBL Premium με τεχνολογία Clari-Fi, ο διζωνικός κλιματισμός, οι θερμαινόμενοι ηλεκτρικοί καθρέφτες, το θερμαινόμενο τιμόνι, τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα καθώς και θερμαινόμενα πίσω καθίσματα.

Με έξυπνα συστήματα υποβοήθησης

Το Kia XCeed προσφέρει μια ευρεία γκάμα από προηγμένες και έξυπνες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Smart Cruise Control με Stop & Go, η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind-spot Collision Warning), η Προειδοποίηση Πρόσθιας Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με Ανίχνευση Οχημάτων και πεζών, η Έξυπνη Προειδοποίηση Ορίου Ταχύτητας (Intelligent Speed Limit Warning), η Έξυπνη Υποβοήθηση Στάθμευσης (Smart Parking Assist), η Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας (Lane Keeping Assist), η Αυτόματη Ρύθμιση Προβολέων (High Beam Assist) κ.α. Το σύστημα προειδοποίησης κόπωσης (Driver Attention Warning) συμβουλεύει τον οδηγό του Xceed να κάνει ένα διάλειμμα.

Τέλος, το σύστημα υποβοήθησης LFA Assist (LFA) είναι η αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης “Επιπέδου 2” της Kia, η οποία ελέγχει την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και το τιμόνι. Το LFA μπορεί να αναγνωρίζει οχήματα και σήματα οδικής κυκλοφορίας για να διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας του και σε ασφαλή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα. Όπως ισχύει για κάθε αυτοκίνητο της Kia που πωλείται στην Ευρώπη, έτσι και το ολοκαίνουργιο XCeed είναι στάνταρ εξοπλισμένο με το σύστημα ελέγχου δυναμικής ευστάθειας (Vehicle Stability Management).

Δυναμικά χαρακτηριστικά

Συναρπάζει τους οδηγούς με το σπορτίφ του χαρακτήρα και την άνεσή του

Το νέο Kia Xceed προσφέρει ασύγκριτη οδηγική απόλαυση χάρη στην εξελιγμένη ρύθμιση της ανάρτησης και άλλων μηχανικών μερών που δεν υπάρχουν σε άλλα μοντέλα Ceed. Παρά το αυξημένο ύψος του, το Xceed είναι πιο ελκυστικό από ότι ένα τυπικό οικογενειακό SUV λόγω της προσαρμοσμένης ρύθμισης της ανάρτησης, των πιο μικρών εξωτερικών διαστάσεων, του χαμηλότερου κέντρου βάρους και της μείωσης της συνολικής μάζας.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εκδόσεις Ceed, το Kia Xceed διαθέτει εξελιγμένα αμορτισέρ στην πλήρως ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτηση για βέλτιστη απόσβεση και κορυφαία επίπεδα άνεσης και κρατήματος. Με εξαίρεση την ειδική σχεδίαση των στοπς στα έμβολα των αμορτισέρ, η υπόλοιπη ανάρτηση παραμένει ίδια με εκείνη του πεντάθυρου Ceed, του ProCeed και του Ceed Sportswagon. Εντούτοις, οι μηχανικοί της Kia έχουν χρησιμοποιήσει πιο μαλακά ελατήρια εμπρός και πίσω κατά 7% και 4% αντιστοίχως για μεγαλύτερη άνεση και σταθερότητα κάτω από όλες τις συνθήκες.

Το σύστημα διεύθυνσης παραμένει αμετάβλητο στο Ceed, αν και η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (ECU) έχει διαφορετική διαχείριση για ταχύτερη απόκριση και αμεσότητα πληροφορίας στα χέρια του οδηγού. Σε συνδυασμό με τις ζάντες αλουμινίου 16 ή 18 ιντσών με ελαστικά Michelin (στις 16’’) ή Continental SportContact 5 (στις 18’’), το Kia Xceed προσφέρει στους οδηγούς υψηλά επίπεδα πρόσφυσης και έναν ισορροπημένα οδηγικά χαρακτήρα.

Το σύστημα Drive Mode Select επιτρέπει στον οδηγό να παραμετροποιεί την υποβοήθηση του τιμονιού, την απόκριση του πεντάλ γκαζιού και – για τα μοντέλα εξοπλισμένα με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη – την ταχύτητα αλλαγής σχέσεων. Υπάρχουν δύο επιλογές παραμετροποίησης : Normal και Sport. Στη λειτουργία Sport το τιμόνι αποκτά περισσότερο «βάρος» και το πεντάλ γίνεται πιο άμεσο, ενώ στη Normal δίνεται προτεραιότητα στην εξοικονόμηση καυσίμου και στην άνεση οδηγησιμότητας του Kia Xceed.

Κινητήρες

Με αποδοτικούς κινητήρες και plugin υβριδική έκδοση

Το Kia XCeed διαθέτει μια σειρά  από αποδοτικά υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα προσφέροντας στους αγοραστές διάφορες επιλογές για να ικανοποιήσουν κάθε τους ανάγκη και απαίτηση.

Διαθέσιμοι θα είναι τρεις υπερτροφοδοτούμενοι T-GDi κινητήρες άμεσου ψεκασμού βενζίνης. Ο τρικύλινδρος 1.0 T-GDi αποδίδει 120 ίππους και 172 Nm ροπής, ενώ ο τετρακύλινδρος 1.4 T-GDi αποδίδει 140 ίππους και 242 Nm. Διαθέσιμος και στο XCeed είναι ο υψηλής ισχύος 1.6 T-GDi που αποδίδει 204 ίππους και 265 Nm, ο οποίος τοποθετείται επίσης στα Ceed GT και ProCeed GT και προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης. Το Kia XCeed διατίθεται επίσης με δυο εκδόσεις Smartstream – των πιο καθαρών και αποδοτικών κινητήρων πετρελαίου που έχουν κατασκευαστεί ποτέ από την μάρκα: τους 1.6 Smartstream απόδοσης 115 ή 136 ίππων.

Με εξαίρεση τον 1.0 T-GDi, όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με μηχανικά κιβώτια έξι σχέσεων ή αυτόματα διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις. Ο κινητήρας 1,0 L συνδυάζεται μόνο με το μηχανικό κιβώτιο. Το σύστημα Idle Stop & Go είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Όπως συμβαίνει και με άλλα εξηλεκτρισμένες εκδόσεις μοντέλων της μάρκας, με χαμηλές εκπομπές ρύπων και κατανάλωση, έτσι και το XCeed από τις αρχές του 2020 θα προσφέρεται σε υβριδική έκδοση 48V και υβριδική plug-in έκδοση.

Παραγωγή και πωλήσεις

Κατασκευασμένο στην Ευρώπη, για την Ευρώπη

Η παραγωγή του νέου Kia XCeed θα ξεκινήσει τον Αύγουστο στη γραμμή παραγωγής Kia στη Ζιλίνα της Σλοβακίας, στην ίδια γραμμή παραγωγής με το πεντάθυρο Kia Ceed, το Ceed Sportswagon και το ProCeed. Κατασκευασμένο αποκλειστικά για την Ευρώπη, οι παραδόσεις του Kia XCeed θα ξεκινήσουν αργότερα στο τρίτο τρίμηνο του 2019. Κάθε αυτοκίνητο θα καλύπτεται από τη μοναδική εγγύηση 7 ετών ή 150.000 χλμ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.