Σχεδιάζοντας το μέλλον

By  |  0 Comments

Πώς θα μετακινούμαστε το μέλλον; Το BMW Group Design ήδη προετοιμάζει το έδαφος για την εμπειρία της Γνήσιας Οδηγικής Απόλαυσης (Sheer Driving Pleasure) στο μέλλον.

Οι καινοτόμοι τομείς Αυτόνομης Οδήγησης, Συνδεσιμότητας, Εξηλεκτρισμού και Υπηρεσιών [Autonomous Driving, Connectivity, Electrification & Services (ACES)] ανοίγουν το δρόμο για νέες ευκαιρίες και εμπειρίες – και ταυτόχρονα, προαναγγέλλουν μία επαναστατική αλλαγή στη βιομηχανία αυτοκινήτου. Το BMW Group θεωρεί τη σχεδίαση κινητήρια δύναμη για το μέλλον: Αυτή δίνει μορφή σε καινοτομίες και υπόσταση σε τεχνολογίες. Η σχεδίαση έχει επίσης τη δύναμη να υπερβαίνει τα όρια του εφικτού και να κάνει πραγματικότητα φιλόδοξες ιδέες. Είναι κάτι το οποίο έχει επιβεβαιώσει το BMW Group με την πρώτη BMW X5, που εγκαινίασε την κατηγορία SUV, με το iDrive Controller, που δίνει τα παρών σε όλα σχεδόν τα οχήματα σήμερα με κάποιο τρόπο, και με τα μοντέλα BMW i. Όλα ήταν τα πρώτα στο είδος τους και στιγμάτισαν τον κόσμο του αυτοκινήτου.

Σχεδιάζει εμπειρίες

Στο μέλλον, οι οδηγοί θα μπορούν να επιλέγουν αυτόνομη (EASE Mode) ή ενεργή οδήγηση (BOOST Mode). Τα προγράμματα EASE και BOOST αποτελούν τη βάση για τη σχεδίαση όλων των μελλοντικών BMW. Με λίγα λόγια, το concept είναι: “EASE your Life – BOOST your Moment”. Οι εμπειρίες EASE και BOOST αποτυπώνουν τις φιλοδοξίες του BMW Group Design και αποκαλύπτουν τη φιλοσοφία των μελλοντικών προϊόντων: Σχεδίαση δεν σημαίνει μόνο επιλογή σχημάτων και γραμμών. Το BMW Group Design δημιουργεί εμπειρίες. Το αυτοκίνητο δεν είναι απλά ένα “όχημα”. Μπορεί να είναι ένας χώρος για χαλάρωση, επικοινωνία, ψυχαγωγία και αυτοσυγκέντρωση. Ταυτόχρονα, μπορεί να γίνει το απόλυτο εργαλείο οδήγησης, με τους πελάτες να βιώνουν τη δυναμική συμπεριφορά από μία νέα διάσταση. Το αυτοκίνητο μπορεί να μεταμορφώνεται σε ένα νέο είδος ζωτικού χώρου αφιερωμένου σε ανθρώπινες ανάγκες και επιθυμίες. Το BMW Group Design επιστρατεύει καινοτομίες ACES σε όλες τις μορφές τους για να δημιουργήσει αυτό το βιωματικό χώρο.

EASE your Life – BOOST your Moment.

Αυτούς τους δύο διαφορετικούς, μελλοντικούς κόσμους εμπειριών ενσαρκώνουν σήμερα δύο πρωτότυπα Vision Οχήματα: το BMW Vision iNEXT, που αποκαλύφθηκε το 2018, και το νέο BMW Vision M NEXT των 600 ίππων. Το καθένα αντιπροσωπεύει μία πρωτότυπη υλοποίηση των μελλοντικών κόσμων με εμπειρίες μέσω των “EASE” (BMW Vision iNEXT) και “BOOST” (BMW Vision M NEXT). Το EASE επικεντρώνεται στην εμπειρία της αυτόνομης οδήγησης. Το BOOST, από την άλλη, ενσαρκώνει την απόλυτη, ενεργή οδηγική εμπειρία. Στην προσεχή προϊοντική γκάμα, το BMW Group Design θα προσφέρει μία ευρεία γκάμα εμπειριών στις οποίες θα συγκλίνουν μελλοντικά οι δύο αυτές εκδόσεις.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.