Ρεκόρ συμμετοχών

By  |  0 Comments

Η ηλιόλουστη Κυριακή 9/6 καλωσόρισε τα 65 πληρώματα (αριθμός ρεκόρ) που συμμετείχαν στην 3η αναβίωση της θρυλικής Ανάβασης Πάρνηθας από την ΦΙΛΠΑ.

Οι συμμετέχοντες, με ιστορικά αυτοκίνητα από 30 εως και 100 ετών, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες, στις 10:00 το πρωί για τον τεχνικό έλεγχο και για να τα θαυμάσει το κοινό.

Τα πληρώματα διαγωνίσθηκαν σε 3 ειδικές δοκιμασίες και μπορούσαν να επιλέξουν να συμμετάσχουν σε μια από τις δυο κατηγορίες Regularity: την SUPER TROPHY με μέγιστη ΜΩΤ 50 χλμ ή την CLASSIC TROPHY (Touring) με χαμηλότερες ΜΩΤ. Η 2η ειδική δοκιμασία, η κλασσική Ανάβαση Πάρνηθας, ήταν κλειστή στην κυκλοφορία για μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και ασφάλεια.

Στις 11:00 έλαβε εκκίνηση το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας CLASSIC TROPHY κάτω από ιδανικές συνθήκες. Τελικά η πρώτη ειδική αποδείχθηκε για αρκετά πληρώματα και των δύο κατηγοριών μοιραία και τα φόρτωσε με αρκετούς βαθμούς ποινής ενώ η 2η ειδική που ακολουθούσε τη θρυλική ανάβαση ήταν για όλους απλά απολαυστική! Το αγωνιστικό σκέλος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε φέτος μετά την 3η ειδική στο οδοιπορικό καταφύγιο Μπάφι όπου έγινε η ανασυγκρότηση. Εκεί τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αναψυκτικό. Σε συνέχεια οι αγωνιζόμενοι επέστρεψαν στους Θρακομακεδόνες για να γευματίσουν στην τοπική ταβέρνα Νίκος Παππάς όπου έγινε και η απονομή στους νικητές που ήταν οι:

Κατηγορία SUPER TROPHY

1οι Γ. Κατσαούνης – Μ. Μανσόλας (στη φωτογραφία) με VW GOLF GTI του 1979 (3 β. ποινής).

2οι Μ. Παλαβίδης – Μ. Παλαβίδη με MGA του 1962 (5 β. ποινής).

3οι Ν. Χρυσανθόπουλος – Σ. Χρυσανθόπουλος με SEAT 127 του 1979 (6 β. ποινής). 

Κατηγορία CLASSIC TROPHY

1οι H. Λαλούσης – Κ. Ραπατζίκος με FIAT UNO του 1985 (7 β. ποινής).

2οι Ε. Κόκκινος – Μ. Χασαποπούλου με HILLMAN MINX του 1960 (23 β. ποινής).

3οι Γ. Πουλή – Δ. Χριστοδούλου με LANCIA THEMA του 1987 (27 β. ποινής). 

Θερμά συγχαρητήρια για την εκδήλωση στον πρόεδρο της εκδήλωσης Ν. Κοζανίτη και τον Αλυτάρχη Γ. Χωριανόπουλο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.