Το Kia XCeed στην Ελλάδα (video)

By  |  0 Comments
  • Το Kia XCeed αποτελεί μια σπορ εναλλακτική πρόταση από τα μεγαλύτερα παραδοσιακά SUV. Από 20.590 ευρώ
  • Ένα από τα πιο high tech μοντέλα της κατηγορίας με μια σειρά στάνταρ δυνατοτήτων
  • Ο χώρος στο εσωτερικό για επιβάτες και αποσκευές είναι ανάλογος ενός SUV αλλά σε μικρότερο αμάξωμα 
  • Ενθουσιάζει με τα δυναμικά του χαρακτηριστικά και εξασφαλίζει μια πιο άνετη, απολαυστική και ασφαλή οδήγηση χάρη στα νέα υδραυλικά στοπ των αμορτισέρ
  • Αποκλειστικά με υπετροφοδοτούμενους κινητήρες, ενώ θα ακολουθήσει και μία plug-in υβριδική έκδοση
  • Mε εγγύηση 7 ετών ή 150.000 χιλιομέτρων

Το Kia XCeed είναι το νέο αστικό crossover (CUV) της Kia Motors, το οποίο συνδυάζει την πρακτικότητα ενός SUV με το σπορ αμάξωμα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός hatchback. Αποτελώντας μια σπορ εναλλακτική πρόταση στα παραδοσιακά SUV, το νέο CUV προσφέρει συγκρίσιμους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Το Kia XCeed ενθουσιάζει τους οδηγούς με τα δυναμικά του χαρακτηριστικά και την άνετη, σίγουρη οδική του συμπεριφορά, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα πιο ευρύ οπτικό πεδίο του δρόμου σε σχέση με ένα συμβατικό hatchback.

Το σύνολο προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας του XCeed το καθιστά ένα από τα high tech μοντέλα της κατηγορίας των CUV. Ταυτόχρονα χάρη σε μια γκάμα σύγχρονων και εξελιγμένων κινητήρων turbo είναι και ένα από τα πιο οικονομικά. 

Το crossover της Kia XCeed κατασκευάζεται στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της μάρκας στη Ζιλίνα της Σλοβακίας παράλληλα με το πεντάθυρο hatchback Ceed, το Ceed Sportswagon και το πεντάθυρο shooting brake ProCeed. Το νεότερο μέλος της οικογένειας Ceed διατίθεται με στάνταρ την εγγύηση των 7 ετών ή 150.000 χιλιομέτρων της Kia.

Σχεδιασμός αμαξώματος

Κομψό, εκφραστικό και με σύγχρονο σχεδιασμό το νέο Kia XCeed αντιπροσωπεύει μια εναλλακτική, σπορ επιλογή σε σχέση με τα παραδοσιακά SUV. Είναι δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σχεδιασμού της μάρκας στη Φρανκφούρτη . Το νέο Kia XCeed είναι πιο συναισθηματικό και δυναμικό σε διαστάσεις και εμφάνιση σε σχέση με τους πιο ψηλούς ανταγωνιστές του, παρέχοντας κάτι διαφορετικό από τα άλλα μοντέλα της σειράς Ceed. Τα μόνα στοιχεία του αμαξώματος που είναι κοινά με το πεντάθυρο hatchback είναι οι εμπρός πόρτες.

Με συνολικό μήκος 4.395 mm, το Kia XCeed είναι 85 mm μεγαλύτερο από το πεντάθυρο hatchback Ceed και 90 mm πιο μικρό από το Sportage. Το μέγιστο ύψος του είναι 1.490 mm, κάτι που σημαίνει πως είναι 43 mm πιο ψηλό από το Ceed και 155 mm πιο χαμηλό από το Sportage, παρέχοντας στους οδηγούς του χαμηλότερο κέντρο βάρους σε σχέση με το πιο ψηλό SUV και μια πιο ψηλή θέση οδήγησης συγκριτικά με το συμβατικό Ceed.

Στο προφίλ, το σχετικά μεγάλο καπό του αυτοκινήτου ενώνεται αρμονικά με τις εμπρός κολώνες πίσω από τους εμπρός τροχούς, εξασφαλίζοντας έτσι στο αυτοκίνητο μια σπορτίφ σιλουέτα. Ενώ το μεταξόνιο είναι το ίδιο με τα άλλα μοντέλα της σειράς Ceed (2,650 mm), οι πρόβολοι του Kia XCeed και σε σχέση με το πεντάθυρο hatchback είναι μεγαλύτεροι κατά 25 mm μπροστά (έως 905 mm) και κατά 60 mm πίσω (έως 840 mm).

Η πέμπτη πόρτα με την κλίση και το τελείωμά της που βρίσκεται 60 mm πιο ψηλά σε σχέση με αυτό του hatchback, ενισχύει τη δυναμική, αλά κουπέ και με μετατοπισμένη προς τα πίσω καμπίνα του CUV. Για το Kia XCeed υπάρχουν επιλογές ζαντών αλουμινίου 16 ή 18 ιντσών σε συνδυασμό με ελαστικά υψηλής πρόσφυσης  διαστάσεων 205/60 R16 ή 235/45 R18.

Το εμπρός και το πίσω μέρος διαθέτουν επίσης μια «απόκλιση» από το «πρόσωπο» των συμβατικών μοντέλων της οικογένειας Ceed, διαφοροποιώντας το Kia XCeed από αυτά. Με ένα πλάτος 1.826 mm (+26 mm σε σχέση με το πεντάθυρο Ceed), το CUV διαθέτει ένα πιο δυναμικό εμπρός μέρος, με μια πιο επιβλητική μάσκα και με μια μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα. Οι προβολείς έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ τα τετράγωνα LED φώτα με τη σχεδίαση «παγάκι» (ice cube) που αποτελούν τη φωτεινή ταυτότητα του Ceed έχουν εδώ ένα πιο γωνιώδες σχήμα. Την όλη εικόνα ολοκληρώνουν τα λεπτά φλας που εισέρχονται μέσα στα φτερά. 

Στο πίσω μέρος, τα νέα φώτα δημιουργούν μια λεπτή, ιδιαίτερα «τεχνολογική» φωτεινή υπογραφή LED, η οποία από συγκεκριμένες γωνίες, φαίνεται σαν να ακουμπά προς τα εμπρός, στους ώμους του αυτοκινήτου. Οι καμπύλες που εκτείνονται οριζόντια στην πέμπτη πόρτα και τον πίσω προφυλακτήρα εξασφαλίζουν στο XCeed μια πιο φαρδιά και σταθερή εμφάνιση.  

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και γενικά το ύψος του αμαξώματος δημιουργούν την ίδια στιβαρή εικόνα που αρέσει στους αγοραστές των άλλων SUV της Kia. Η απόσταση από το έδαφος του Kia XCeed είναι 174 mm όταν οι ζάντες είναι 16 ιντσών και 184 mm όταν είναι 18 ιντσών, τιμή μεγαλύτερη έως και κατά 42 χιλιοστά σε σχέση με το Ceed hatchback. Τα προστατευτικά στα φτερά και τα μαρσπιέ, σε συνδυασμό με τις ασημένιες ράγες οροφής δημιουργούν μια πιο περιπετειώδη εικόνα που παραπέμπει σε SUV, η οποία ενισχύεται και από το μεταλλικό στοιχείο στον πίσω προφυλακτήρα. 

Το νέο μοντέλο της Kia θα είναι διαθέσιμο με 12 διαφορετικά χρώματα αμαξώματος, με το ιδιαίτερα ζωντανό Quantum Yellow να είναι αποκλειστικότητα του νέου CUV της γκάμας του Ceed.  

Εσωτερικό & χώροι

Στο εσωτερικό του, το Kia XCeed διαθέτει τη σύγχρονη αισθητική των άλλων εκδόσεων του Ceed, με μια εντυπωσιακή κεντρική κονσόλα προσανατολισμένη ελαφρώς προς τον οδηγό. Το Kia XCeed προσφέρει στον οδηγό του μια πιο σπορ θέση οδήγησης, σε σχέση με αυτήν ενός πιο ψηλού SUV, η οποία, χάρη στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με ένα συμβατικό hatchback, εξασφαλίζει πολύ καλή ορατότητα προς το δρόμο.

Η «ελεύθερη» οθόνη αφής του συστήματος infotainment κυριαρχεί οπτικά στο ταμπλό, ενώ το κάτω τμήμα του πίνακα οργάνων διαθέτει ένα σύνολο κουμπιών, ενδείξεων και διακοπτών, ευαίσθητων στην αφή, με τη βοήθεια των οποίων ρυθμίζεται η ένταση του ηχοσυστήματος, της θέρμανσης και του εξαερισμού. Με εξαιρετική εργονομική σχεδίαση και λειτουργικότητα, τα χειριστήρια αυτά έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπουν στους οδηγούς να κάνουν γρήγορες αλλαγές στο περιβάλλον του εσωτερικού χωρίς να παίρνουν τα μάτια τους από το δρόμο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι είναι απαραίτητο.

Το εσωτερικό διαθέτει σε όλο το εύρος μαλακά υλικά σε συνδυασμό με ένα διακοσμητικό σατέν χρωμίου στο ταμπλό, που δημιουργούν ένα πολυτελές και εκλεπτυσμένο περιβάλλον. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά επενδύσεων από ύφασμα, συνθετικό ή γνήσιο δέρμα. Μοναδικό για το Kia XCeed είναι ένα καινούργιο κίτρινο χρωματικό πακέτο για το εσωτερικό, με μαύρη ταπετσαρία η οποία δημιουργεί αντίθεση με τις ραφές σε έντονο κίτρινο σε καθίσματα και πόρτες. Ταυτόχρονα υπάρχουν και μεταλλικά στοιχεία σε γυαλιστερό μαύρο και φωτεινό κίτρινο. 

Το Kia XCeed έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διαθέτει τους χώρους για επιβάτες και αποσκευές ενός SUV σε ένα πιο σπορ αμάξωμα με μικρότερο αποτύπωμα. Τοποθετημένο μεταξύ του πεντάθυρου Kia Ceed και του Kia Sportage, το Kia XCeed καταφέρνει να παρέχει χώρο για τους επιβάτες του και τις αποσκευές τους ανάλογο με αυτόν των πιο επιτυχημένων SUV στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Έχοντας ως βάση το Ceed, ένα από τα πιο ευρύχωρα οχήματα της μικρομεσαίας κατηγορίας, το Kia XCeed παρέχει άνετους χώρους στους εμπρός και πίσω επιβάτες του. Με όλα τα καθίσματα τοποθετημένα κατά 42 χιλιοστά πιο ψηλά σε σχέση με το Ceed η είσοδος και η έξοδος είναι σημαντικά πιο εύκολη. Ταυτόχρονα τα παράθυρα σε σχήμα ημισέληνου και η γραμμή οροφής αλά fastback παρέχουν ένα πιο φωτεινό και ελκυστικό περιβάλλον καθώς και μεγαλύτερο «αέρα» για τα κεφάλια από άλλα μοντέλα της κατηγορίας C.  

Ο μεγαλύτερος πίσω πρόβολος του Kia XCeed εξασφαλίζει και ένα πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών, ο οποίος φτάνει τα 426 λίτρα (VDA), 31 λίτρα περισσότερα από το Ceed και από τα πιο επιτυχημένα μικρομεσαία SUV στην Ευρώπη. Με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα, η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.378 λίτρα. Η πρακτικότητα εξασφαλίζεται με τη διαιρούμενη σε ποσοστό 40:20:40 πλάτη των πίσω καθισμάτων, την έξυπνη ηλεκτρική πέμπτη πόρτα (Smart Power Tailgate) και το δάπεδο δύο επιπέδων του πορτμπαγκάζ, που μπορεί να μετακινηθεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω προκειμένου είτε να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη χωρητικότητα για τις αποσκευές είτε ένας «κρυφός» κάτω χώρος.

Προηγμένες τεχνολογίες & συστήματα υποβοήθησης

Το σύνολο προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας του νέου Kia XCeed το καθιστούν αυτόματα ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Όλες αυτές οι τεχνολογίες και τα συστήματα είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να κάνουν την κάθε στιγμή πίσω από το τιμόνι του XCeed απολαυστική, ασφαλέστερη και λιγότερο αγχωτική!

Το Kia XCeed είναι ένα από τα πρώτα οχήματα στην Ευρώπη που προσφέρουν το καινοτόμο σύστημα τηλεματικής UVO Connect, με πλήρη συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε ένα ευρύ πεδίο πληροφορίων μέσω της οθόνης αφής και του/ των smartphone. Χάρη στις υπηρεσίες Kia Live και την προαιρετική ευρεία οθόνη TFT LCD 10,25 ιντσών, το σύστημα χρησιμοποιεί τη δική του κάρτα eSIM για την λήψη και ανανέωση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Περιλαμβάνει πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, προβλέψεις καιρού, σημεία ενδιαφέροντος και στοιχεία σχετικά με τον ενδεχόμενο σταθμό στάθμευσης εκτός δρόμου (συμπεριλαμβανομένων του κόστους, της θέσης και της διαθεσιμότητας στάθμευσης).

Το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 10,25 ιντσών διαθέτει πολλαπλή σύνδεση Bluetooth ως στάνταρ, επιτρέποντας στους επιβάτες να συνδέουν ταυτόχρονα δύο κινητές συσκευές, τόσο με Apple CarPlay όσο και με Android Auto. Η προηγμένη λειτουργία split-screen επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν ή να παρακολουθούν ταυτόχρονα πολλές λειτουργίες του οχήματος, προσαρμόζοντας την οθόνη ώστε να εμφανίζονται ταυτόχρονα μέχρι τρεις εφαρμογές, μαζί με μια σειρά διαθέσιμων μικρο-εφαρμογών (widgets). Κάτι τέτοιο επιτρέπει στον οδηγό να έχει μία μόνο οθόνη (όπως π.χ. την πλοήγηση) ή να συνδυάζει ταυτόχρονα διάφορα στοιχεία στην οθόνη. Μία οθόνη αφής 8,0 ιντσών είναι επίσης διαθέσιμη, ανάλογα με τις προδιαγραφές και την έκδοση, προσφέροντας λειτουργίες Android Auto, Apple CarPlay και ψυχαγωγίας.

Το Kia XCeed θα διατίθεται επίσης με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Supervision διαγώνιου 12,3 ιντσών με οθόνη υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης 1920×720 pixel. Η ενιαία οθόνη απεικονίζει πληθώρα πληροφοριών με τις υποδείξεις του συστήματος πλοήγησης, πληροφορίες αναπαραγωγής πολυμέσων, τηλεφωνικές κλήσεις και επαφές, υπολογιστή ταξιδίου, καθώς και ειδοποιήσεις διάγνωσης ή σχετικές με συστήματα ασφάλειας και τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού. Το νέο Supervision με οθόνη 12,3 ιντσών διατίθεται προαιρετικά στο νέο Kia XCeed, ανάλογα με την αγορά και την έκδοση του αυτοκινήτου. Αντικαθιστά τα αναλογικά όργανα με οθόνες mono LCD 3,8 ιντσών ή TFT LCD 4,2 ιντσών. Ανάμεσα στις προαιρετικές τεχνολογίες που βελτιώνουν την άνεση και την απόλαυση σε κάθε διαδρομή με το XCeed, περιλαμβάνεται το ηχοσύστημα JBL Premium με τεχνολογία Clari-Fi, ο διζωνικός κλιματισμός, οι θερμαινόμενοι ηλεκτρικοί καθρέφτες, το θερμαινόμενο τιμόνι, τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα και θερμαινόμενα πίσω καθίσματα.

Το Kia XCeed προσφέρει μια ευρεία γκάμα από προηγμένες και έξυπνες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Smart Cruise Control με Stop & Go, η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind-spot Collision Warning), η Προειδοποίηση Πρόσθιας Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με Ανίχνευση Οχημάτων και πεζών, η Έξυπνη Προειδοποίηση Ορίου Ταχύτητας (Intelligent Speed Limit Warning), η Έξυπνη Υποβοήθηση Στάθμευσης (Smart Parking Assist), η Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας (Lane Keeping Assist), η Αυτόματη Ρύθμιση Προβολέων (High Beam Assist) κ.α. Το σύστημα προειδοποίησης κόπωσης (Driver Attention Warning) συμβουλεύει τον οδηγό του Xceed να κάνει ένα διάλειμμα.

Τέλος, το σύστημα υποβοήθησης LFA Assist (LFA) είναι η αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης “Επιπέδου 2” της Kia, η οποία ελέγχει την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και το τιμόνι. Το LFA μπορεί να αναγνωρίζει οχήματα και σήματα οδικής κυκλοφορίας για να διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας του και σε ασφαλή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα. Όπως ισχύει για κάθε αυτοκίνητο της Kia που πωλείται στην Ευρώπη, έτσι και το ολοκαίνουργιο XCeed είναι στάνταρ εξοπλισμένο με το σύστημα ελέγχου δυναμικής ευστάθειας (Vehicle Stability Management).

Συναρπαστικά δυναμικά χαρακτηριστικά

Το νέο Kia Xceed προσφέρει ασύγκριτη οδηγική απόλαυση χάρη στην εξελιγμένη ρύθμιση της ανάρτησης και άλλων μηχανικών μερών που δεν υπάρχουν σε άλλα μοντέλα Ceed. Παρά το αυξημένο ύψος του, το Xceed είναι πιο ελκυστικό από ότι ένα τυπικό οικογενειακό SUV λόγω της προσαρμοσμένης ρύθμισης της ανάρτησης, των πιο μικρών εξωτερικών διαστάσεων, του χαμηλότερου κέντρου βάρους και της μείωσης της συνολικής μάζας.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εκδόσεις Ceed, το Kia Xceed διαθέτει εξελιγμένα αμορτισέρ στην πλήρως ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτηση για βέλτιστη απόσβεση και κορυφαία επίπεδα άνεσης και κρατήματος. Με εξαίρεση την ειδική σχεδίαση των στοπς στα έμβολα των αμορτισέρ, η υπόλοιπη ανάρτηση παραμένει ίδια με εκείνη του πεντάθυρου Ceed, του ProCeed και του Ceed Sportswagon. Εντούτοις, οι μηχανικοί της Kia έχουν χρησιμοποιήσει πιο μαλακά ελατήρια εμπρός και πίσω κατά 7% και 4% αντιστοίχως για μεγαλύτερη άνεση και σταθερότητα κάτω από όλες τις συνθήκες.

Το σύστημα διεύθυνσης παραμένει αμετάβλητο στο XCeed, αν και η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (ECU) έχει διαφορετική διαχείριση για ταχύτερη απόκριση και αμεσότητα πληροφορίας στα χέρια του οδηγού. Σε συνδυασμό με τις ζάντες αλουμινίου 16 ή 18 ιντσών με ελαστικά Michelin (στις 16’’) ή Continental SportContact 5 (στις 18’’), το Kia Xceed προσφέρει στους οδηγούς υψηλά επίπεδα πρόσφυσης και έναν ισορροπημένα οδηγικά χαρακτήρα.

Το σύστημα Drive Mode Select επιτρέπει στον οδηγό να παραμετροποιεί την υποβοήθηση του τιμονιού, την απόκριση του πεντάλ γκαζιού και – για τα μοντέλα εξοπλισμένα με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη – την ταχύτητα αλλαγής σχέσεων. Υπάρχουν δύο επιλογές παραμετροποίησης, οι Normal και Sport. Στη λειτουργία Sport το τιμόνι αποκτά περισσότερο «βάρος» και το πεντάλ γίνεται πιο άμεσο, ενώ στη Normal δίνεται προτεραιότητα στην εξοικονόμηση καυσίμου και στην άνεση οδηγησιμότητας του Kia Xceed.

Με αποδοτικούς κινητήρες και plugin υβριδική έκδοση

Το Kia XCeed διαθέτει μια σειρά  από αποδοτικά υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα προσφέροντας στους αγοραστές διάφορες επιλογές για να ικανοποιήσουν κάθε τους ανάγκη και απαίτηση.

Διαθέσιμοι θα είναι τρεις υπερτροφοδοτούμενοι T-GDi κινητήρες άμεσου ψεκασμού βενζίνης. Ο τρικύλινδρος 1.0 T-GDi αποδίδει 120 ίππους και 172 Nm ροπής, ενώ ο τετρακύλινδρος 1.4 T-GDi αποδίδει 140 ίππους και 242 Nm. Διαθέσιμος και στο XCeed είναι ο υψηλών επιδόσεων 1.6 T-GDi που αποδίδει 204 ίππους και 265 Nm, ο οποίος τοποθετείται επίσης στα Ceed GT και ProCeed GT και προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης. Το Kia XCeed διατίθεται επίσης με δυο εκδόσεις Smartstream – των πιο καθαρών και αποδοτικών κινητήρων πετρελαίου που έχουν κατασκευαστεί ποτέ από την μάρκα: τους 1.6 Smartstream απόδοσης 115 ή 136 ίππων.

Με εξαίρεση τον 1.0 T-GDi, όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με μηχανικά κιβώτια έξι σχέσεων ή αυτόματα διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις. Ο κινητήρας 1,0 λίτρου συνδυάζεται μόνο με το μηχανικό κιβώτιο. Το σύστημα Idle Stop & Go είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις.

Όπως συμβαίνει και με άλλες εξηλεκτρισμένες εκδόσεις μοντέλων της μάρκας, με χαμηλές εκπομπές ρύπων και κατανάλωση, έτσι και το XCeed από τις αρχές του 2020 θα προσφέρεται σε υβριδική έκδοση 48V και υβριδική plug-in έκδοση. Εδώ ένας τετρακύλινδρος GDI κινητήρας βενζίνης 1.6 Kappa συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 44,5 kW και μπαταρία 8,9 kWh για ηλεκτρική κίνηση έως περίπου 60 χιλιόμετρα. Η συνολική απόδοση του XCeed Plug-in Hybrid είναι στους 141 ίππους και στα 265 Nm που μεταφέρονται στους μπροστινούς τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με έξι σχέσεις (6DCT).


Κατασκευασμένο στην Ευρώπη, για την Ευρώπη

Η παραγωγή του νέου Kia XCeed γίνεται στη γραμμή παραγωγής Kia στην Žilina της Σλοβακίας, στην ίδια γραμμή παραγωγής με το πεντάθυρο Kia Ceed, το Ceed Sportswagon και το ProCeed. Κάθε αυτοκίνητο καλύπτεται από τη στάνταρ με την μοναδική εγγύηση 7 ετών ή 150.000 χλμ.

KIA XCEED – TEXNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Engines

Gasoline

1.0-litre / 120 ps T-GDi gasoline

Type                       Three-cylinder in-line, turbocharged

Capacity                   1.0-litre, 998 cc

Bore and stroke         71.0 x 84.0 mm

Compression ratio      10.0:1

Max power               120 ps (88 kW) @ 6,000 rpm

Max torque               172 Nm (127 lb ft) @ 1,500-4,000 rpm

Valves                      12 (four per cylinder)

Fuel system              Direct injection

Emissions class          Euro Stage 6d TEMP

1.4-litre / 140 ps T-GDi gasoline

Type                       Four-cylinder in-line, turbocharged

Capacity                   1.4-litre, 1,353 cc

Bore and stroke         71.6 x 84.0 mm

Compression ratio      10.0:1

Max power               140 ps (103 kW) @ 6,000 rpm

Max torque               242 Nm (178 lb ft) @ 1,500-3,200 rpm

Valves                      16 (four per cylinder)

Fuel system              Direct injection

Emissions class          Euro Stage 6d TEMP

1.6-litre / 204 ps T-GDi gasoline

Type                       Four-cylinder in-line, turbocharged

Capacity                   1.6-litre, 1,591 cc

Bore and stroke         77.0 x 85.44 mm

Compression ratio      10.0:1

Max power               204 ps (150 kW) @ 5,500 rpm

Max torque               265 Nm (195 lb ft) @ 1,500-4,500 rpm

Valves                      16 (four per cylinder)

Fuel system              Direct injection

Emissions class          Euro Stage 6d TEMP

Diesel

1.6-litre / 115 ps Smartstream CRDi diesel (low)

Type                       Four-cylinder in-line, turbocharged

Capacity                   1.6-litre, 1,598 cc

Bore and stroke         77.0 x 85.8 mm

Compression ratio      15.9:1

Max power               115 ps (85 kW) @ 4,000 rpm

Max torque               280 Nm (207 lb ft) @ 1,500-2,750 rpm (6MT)

                              300 Nm (221lb ft) @ 1,500-2,500 rpm (7DCT)

Valves                      16 (four per cylinder)

Fuel system              Common-rail direct injection

Emissions class          Euro Stage 6d TEMP

1.6-litre / 136 ps Smartstream CRDi diesel (high)

Type                       Four-cylinder in-line, turbocharged

Capacity                   1.6-litre, 1,598 cc

Bore and stroke         77.0 x 85.8 mm

Compression ratio      15.9:1

Max power               136 ps (100 kW) @ 4,000 rpm

Max torque               280 Nm (207 lb ft) @ 1,500-3,000 rpm (6MT)

                              320 Nm (236 lb ft) @ 2,000-2,250 rpm (7DCT)

Valves                      16 (four per cylinder)

Fuel system              Common-rail direct injection

Emissions class          Euro Stage 6d TEMP

Transmissions

Six-speed manual transmission (MT)

Seven-speed double-clutch transmission (7DCT)

Gasoline

                              1.0 T-GDi       1.4 T-GDi       1.6 T-GDi

Manual           6-speed MT    6-speed MT    6-speed MT

Automatic                 —                 7-speed DCT   7-speed DCT  

Diesel

                              1.6 CRDi (all)

Manual           6-speed MT

Automatic                 7-speed DCT

Gear ratios

Gasoline

                              1.0 T-GDi       1.4 T-GDi                           1.6 T-GDi

                              MT                MT                7DCT             MT                7DCT

1                            3.769             3.615             3.929             3.308             3.786

2                            2.045             1.962             2.318             1.962             2.261

3                            1.286             1.257             2.043             1.294             1.870

4                            0.971             0.951             1.070             0.976             1.047

5                            0.774             0.778             0.822             0.778             0.822

6                            0.639             0.633             0.884             0.633             0.860

7                            —                 —                 0.721             —                 0.717

Reverse                   3.700             3.583             5.304             3.583             4.826

Final drive                4.563             4.467             4.643             4.467             4.643

Diesel

                              1.6 CRDi (lo)                       1.6 CRDi (hi)

                              MT                7DCT             MT                7DCT

1                            3.636             3.786             3.636             3.786

2                            1.962             2.261             1.962             2.261

3                            1.189             1.957             1.189             1.957

4                            0.844             1.023             0.844             1.023

5                            0.702             0.778             0.702             0.778

6                            0.596             0.837             0.596             0.837

7                            —                 0.681             —                 0.681

Reverse                   3.583             5.074             3.583             5.074

Final drive                3.706             4.429             4.188             4.429

Suspension and damping

Front                       Fully-independent by subframe-mounted MacPherson struts, coil springs and gas-filled shock absorbers, with anti-roll stabiliser bar

Rear                        Fully-independent by subframe-mounted multilink, coil springs and gas-filled shock absorbers, with anti-roll stabiliser bar

Steering

Type                       Electric motor-driven rack-and-pinion power steering

Steering ratio            12.7:1

Turns, lock-to-lock     2.44

Min turning circle       5.3 metres

Brakes

Front                       305 x 25 mm ventilated discs (standard)

                              320 x 28 mm ventilated discs (1.6 T-GDi models)

Rear                        272 x 10 mm solid discs*

*with handbrake; 284 x 10 mm solid discs for models with electronic parking brake

Wheels and tyres

Standard                  Alloy 16-inch, 205/60 R16 tyres

Option                     Alloy 18-inch, 235/45 R18 tyres                           

Spare                      Tyre mobility kit

Dimensions (mm)

Exterior

Overall length           4,395             Overall width             1,826*

Overall height           1,483/1,495** Wheelbase                2,650

Front overhang          905               Rear overhang 840

Ground clearance       172/184**

*excluding door mirrors

**on 16-/18-inch wheels

Interior

                              1st row           2nd row

Head room               987               953

Leg room                 1,073             883

Shoulder room 1,428             1,406

Luggage capacity (litres, VDA)

Behind second row    426

Behind first row         1,378

Weights (kg)

Gasoline

                              1.0 T-GDi       1.4 T-GDi                           1.6 T-GDi

                              MT                MT                7DCT             MT                7DCT

Curb weight              1,257             1,270             1,300             1,315             1,342

Gross weight             1,820             1,840             1,860             1,860             1,880

Tow load, braked       1,200             1,410             1,410             1,410             1,410

Tow load, unbraked   600               600               600               600               600

Tow ball weight         75                 75                 75                 75                 75

Roof load                 80                 80                 80                 80                 80

Diesel

                              1.6 CRDi (low)                     1.6 CRDi (high)

                              MT                7DCT             MT                7DCT

Curb weight              1,340             1,365             1,340             1,365

Gross weight             1,900             1,920             1,900             1,920

Tow load, braked       1,500             1,500             1,500             1,500

Tow load, unbraked   650               650               650               650

Tow ball weight         75                 75                 75                 75

Roof load                 80                 80                 80                 80      

Performance

Gasoline

                              1.0 T-GDi       1.4 T-GDi                           1.6 T-GDi

                              MT                MT                7DCT             MT                7DCT

Top speed (kph)        186               200               200               220               220

0-to-100 kph (sec)     11.3              9.4                9.5                7.7                7.5

Diesel

                              1.6 CRDi (low)                     1.6 CRDi (high)

                              MT                7DCT             MT                7DCT

Top speed (kph)        190               190               196               198

0-to-100 kph (sec)     11.4              11.1              10.6              10.1

Fuel efficiency and emissions

Gasoline

                              1.0 T-GDi       1.4 T-GDi                           1.6 T-GDi

                              MT                MT                7DCT             MT                7DCT

Fuel economy            5.4 ~ 5.7        6.0 ~ 6.2        5.7 ~ 5.9        6.7 ~ 6.9        6.2 ~ 6.5

(combined,

L/100km)*

CO2 emissions 124 ~ 130      137 ~ 142      130 ~ 135      153 ~ 158      143 ~ 148 (combined,

g/km)*

Diesel

                              1.6 CRDi (low)                     1.6 CRDi (high)

                              MT                7DCT             MT                7DCT

Fuel economy            4.1 ~ 4.3        4.4 ~ 4.6        4.3 ~ 4.4        4.4 ~ 4.6

(combined,

L/100km)*

CO2 emissions 109 ~ 114      115 ~ 120      112 ~ 117      117 ~ 122

 (combined,

g/km)*

*NEDC (New European Driving Cycle) 2.0 data based on WLTP (World-harmonised Light Test Vehicle Procedure) test cycle, reconverted to NEDC

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.