Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2019 στο WWCOTY το Mazda 3

By  |  0 Comments

Τα 41 γυναικεία μέλη της κριτικής επιτροπής του Women’s World Car Of The Year, μεταξύ τους και η Ελληνίδα δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια αυτοκινήτου του SDNA, Αριάδνη Γερασιμίδου, ψήφισαν για το “Αυτοκίνητο της Χρονιάς” 2019 και νικητής αναδείχθηκε το Mazda 3!
Η ομόφωνη απόφαση λήφθηκε από 41 μέλη της κριτικής επιτροπής από 34 διαφορετικές χώρες σε πέντε ηπείρους.

Τη χώρα μας εκπροσωπεί η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια αυτοκινήτου του SDNA, Αριάδνη Γερασιμίδου, η οποία ψήφισε ανάμεσα σε νέα μοντέλα που οδήγησε και παρουσιάστηκαν το διάστημα 30/9/2018 – 30/9/2019. Η ανακοίνωση του αποτελέσματος έγινε πριν από μερικές ώρες LIVE στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Dubai, μεταξύ αρκετών σημαντικών ανθρώπων από το χώρο της αυτοκίνησης.

Από την Ιαπωνία, ο κ. Ayumu Doi, Γενικός Διευθυντής Εταιρικών Επικοινωνιών για τη Mazda Motor Corporation βρέθηκε εκεί κατά την βράβευση και δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος με το βραβείο, καθώς και πως: “Η Mazda στοχεύει να δημιουργήσει ένα ειδικό δεσμό με τους πελάτες της, προσφέροντας προϊόντα, τεχνολογίες και υπηρεσίες που απευθύνονται σε περισσότερους ανθρώπους!”

Συγκεκριμένα, οι νικητές στις κατηγορίες για το Women’s World Car of the Year για το 2019 είναι:
Urban Car Award: Kia XCeed
Family Car Award: Mazda 3
Green Car Award: Kia Soul EV
Luxury Car: BMW 8 Series
Performance Car: Porsche 911
SUV/Crossover Range Rover Evoque

Ακόμα δύο βραβεία από το “WWCOTY” ανακοινώθηκαν στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντουμπάι.

Το πρώτο, αφορά στο αυτοκίνητο που θα ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους τα μέλη της κριτικής επιτροπής και ονομάζεται “Holly Reich Dream Car Award”, προς τιμήν ενός μέλους της κριτικής επιτροπής από τη Νέα Υόρκη που πέθανε το 2016.

Τα μέλη ψήφισαν και νικητής του βραβείου αναδείχθηκε η ηλεκτρική Porsche Taycan!

Το δεύτερο, αφορά σε μια γυναίκα που ενέπνευσε τα μέλη της κριτικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια της χρονιάς και ονομάζεται “Woman of Worth Award” και για πρώτη φορά δόθηκε το 2018.

Οι γυναίκες που επικράτησαν ήταν οι: Jessi Combs (αθλήτρια motorsport που έχασε τη ζωή της τον Αύγουστο καθώς επιχειρούσε να σπάσει το προσωπικό της ρεκόρ ταχύτητας), Mary Barra (CEO & Chairman of General Motors) και Linda Jackson (CEO of Citroen)

Νικήτρια του βραβείου για το 2019 ήταν η Linda Jackson, CEO της Citroen, η οποία δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη και πως αυτό το βραβείο αυτό αποτελεί για εκείνην έναν ιδιαίτερο φόρο τιμής!

Ο θεσμός “WWCOTY” αποτελείται από 41 μέλη – γυναίκες που ολοκληρώνουν την κριτική επιτροπή, από 34 διαφορετικές χώρες με συνολικό κοινό 268 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Η Ελληνίδα δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια αυτοκινήτου του SDNA και μέλος της κριτικής επιτροπής, Αριάδνη Γερασιμίδου, δήλωσε:

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που τα 4 από τα 5 αυτοκίνητα (Kia XCeed, Mazda 3, BMW 8 Series, Porsche 911, Range Rover Evoque) που κατέκτησαν βραβεία ήταν και οι δικές μου επιλογές!

Το Mazda 3 κατάφερε δικαίως να κερδίσει το βραβείο αυτοκινήτου της χρονιάς 2019 και χαίρομαι που η εταιρία βρίσκεται και πάλι στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα αξιόλογο αυτοκίνητο που συνολικά άξιζε να βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Αντίστοιχα και τα αυτοκίνητα που κέρδισαν τα βραβεία στις κατηγορίες του, πλην του Kia Soul EV που ακόμα δεν έχω οδηγήσει και δεν έχω δικαίωμα ψήφου για όσα μοντέλα δεν έχω δοκιμάσει, θεωρώ πως είναι στις θέσεις που τους αρμόζουν.

Τo Kia XCeed είναι ένα συνολικά value for money αξιόλογο αυτοκίνητο, η νέα BMW 8 series είναι ένα από τα πιο πολυτελή δυναμικά και όμορφα αυτοκίνητα, η Porsche 911 σου αφήνει ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη οδηγώντας τη και το Range Rover Evoque είναι το αυτοκίνητο που θα ήθελες να σε συνοδεύει τόσο εντός, όσο και εκτός δρόμου! Εδώ και λίγες ημέρες, ξεκίνησα και πάλι να μαζεύω τις σημειώσεις μου για όλα τα νέα μοντέλα που δοκιμάζω, καθώς έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το Women’s World Car Of The Year 2020!”

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.