Ακυρώθηκε η Έκθεση

By  |  0 Comments

Η περίφημη ετήσια Έκθεση στην 90η της έκδοση, δεν θα γίνει ποτέ. Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ακυρώνεται λόγω κορωνοϊού. Η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα, καθώς το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο στη Γενεύη αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις εκδηλώσεις που θα έχουν περισσότερα από 1.000 άτομα.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου, με ιστορία που αρχίζει από το 1905 (!) θα άνοιγε τις πύλες του στις 5 Μαρτίου. Θα είχαν προηγηθεί δύο ημέρες για δημοσιογράφους. Τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί σε άλλη χρονική περίοδο.

“Λυπούμαστε για αυτήν την κατάσταση, αλλά η υγεία όλων των συμμετεχόντων είναι η πρώτη προτεραιότητα των εκθετών μας. Πρόκειται για μία τεράστια απώλεια για τους κατασκευαστές που έχουν επενδύσει για να γίνει αυτή η έκθεση στη Γενεύη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κατανοήσουν αυτήν την απόφαση”, τόνισε ο πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας, Maurice Turrettini και πρόσθεσε: “Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο”.

Σημειώνεται, ότι οι εργασίες των αυτοκινητοβιομηχανιών που θα έπαιρναν μέρος στο Σαλόνι Αυτοκινήτου βρίσκονταν σε τελικό στάδιο και πολλές από αυτές είχαν ήδη τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας. Οι οικονομικές συνέπειες για όλους όσοι εμπλέκονται στην εκδήλωση είναι σημαντικές και θα αξιολογηθούν τις προσεχείς εβδομάδες. Τα εισιτήρια που ήδη έχουν αγοραστεί για την εκδήλωση θα επιστραφούν, ενώ οι διοργανωτές θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν τις επόμενες ημέρες. Είχαν ωστόσο προηγηθεί οι ακυρώσεις συμμετοχών αρκετών εταιρειών, η απαγόρευση σε πολλά στελέχη να μεταβούν και ο φόβος πολλών δημοσιογράφων και επισκεπτών να επισκεφτούν το Σαλόνι όταν στην γειτονική Ιταλία “χτύπησε” ο κορωνοϊός. Καθοριστικό γεγονός ότι η Ελβετία μετρά 8 κρούσματα του κορωνοϊού, εκ των οποίων ένα από αυτά στη Γενεύη.

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι οι επισκέπτες ξεπέρασαν στο σύνολο των 11 ημερών τους 600.000. Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες που είχαν σημαντικές παγκόσμιες ή πανευρωπαϊκές πρεμιέρες θα προχωρήσουν σε online και ψηφιακές παρουσιάσεις από τις έδρες τους στις 2 και 3 Μαρτίου. Η εκδήλωση για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 θα γίνει κανονικά στον Εκθεσιακό χώρο του Σαλονιού στις 2 Μαρτίου, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και θα μεταδοθεί διαδικτυακά ώρα Ελλάδος 16.00. Υποψήφια αυτοκίνητα είναι:

  • BMW Σειρά 1
  • Ford Puma
  • Peugeot 208
  • Porsche Taycan
  • Renault Clio
  • Tesla Model 3
  • Toyota Corolla

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.