Έναρξη παραγωγής Kona Electric στην Ευρώπη

By  |  0 Comments
  • Η Hyundai ξεκινά την παραγωγή του Kona Electric στην Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) τον Μάρτιο του 2020
  • Η παραγωγική μονάδα σχεδιάζει τη διάθεση 30.000 ηλεκτρικών οχημάτων ανά έτος
  • Με την έναρξη παραγωγής του πλήρως ηλεκτρικού compact SUV στην Ευρώπη, η Hyundai αποδεικνύει τη δέσμευσή της στην ευρωπαϊκή αγορά
  • Η Hyundai διαθέτοντας περίπου 80.000 οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων το 2020, θα γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη

Η Hyundai Motor ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής του Kona Electric στην Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) το Μάρτιο του 2020.

Η HMMC αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Η μονάδα σχεδιάζει την παραγωγή 30.000 οχημάτων Kona Electric ανά έτος. Σε συνδυασμό με την παραγωγή του εργοστασίου της Hyundai στο Ulsan της Ν. Κορέας, η εταιρεία θα υπερδιπλασιάσει τη διαθεσιμότητα τoy Kona Electric για τους πελάτες της στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση των χρόνων παράδοσης.

“Με την έναρξη της παραγωγής του Kona Electric στην HMMC, η Hyundai ενισχύεται περαιτέρω ως κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Dong Woo Choi, President και CEO της Hyundai Motor Europe HQ. “Με την επέκταση της παραγωγής στην Ευρώπη για την καλύτερη εξυπηρέτηση της ευρωπαϊκής αγοράς, ενισχύουμε τη φιλοσοφία μας” Made in Europe for Europe” καθώς και την Ευρώπη ως τόπο παραγωγής μελλοντικών προτάσεων κινητικότητας.”

Επιπρόσθετα, ο εφοδιασμός των μπαταριών θα γίνεται από την Ευρώπη. Αυτό εγγυάται σταθερό εφοδιασμό σε κοντινή απόσταση από το εργοστάσιο καθώς και σταθερή ποσότητα μπαταριών που απαιτούνται για την παραγωγή του Kona Electric.

Η προετοιμασία του εργοστασίου για την παραγωγή του Kona Electric πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα με την παραγωγική διαδικασία, εφαρμόστηκαν σημαντικές αλλαγές στα τμήματα stamping και welding. Δεδομένου ότι το Kona Electric είναι το πρώτο αυτοκίνητο της HMMC που προσφέρεται με διχρωμία στην οροφή, το βαφείο χρειάστηκε επίσης να υποβληθεί σε απαραίτητες αλλαγές στη διαδικασία βαφής. Ειδικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υπάρχει ένα νέο στάδιο παραγωγής που περιλαμβάνει την αποθήκευση και εγκατάσταση των μπαταριών και για αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε ένας νέος χώρος αποθήκευσης μπαταριών με ξεχωριστή γραμμή μεταφοράς τους στο εργοστάσιο. Τα αυτοματοποιημένα ρομπότ παραδίδουν τις μπαταρίες στη νέα γραμμή τοποθέτησης.

Για το 2020, η Hyundai θα διαθέσει περίπου 80.000 οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων στους Ευρωπαίους καταναλωτές, όπως το Kona Electric, το IONIQ Electric και το ηλεκτρικό SUV κυψελών καυσίμου NEXO. Με την εξέλιξη αυτή, η Hyundai αναμένει να καταστεί το 2020 ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.