Και Miura έχομεν!

By  |  0 Comments

Ο περίφημος Joe Macari, που κρίση δεν γνωρίζει, πουλά τούτη τη στιγμή 36 σπάνια και ακριβά ιστορικά αυτοκίνητα, ανάμεσα τους και μία εκπληκτική Miura. Με μόλις 5.759 χλμ.!

Kατασκευάστηκε το 1972 και κατευθείαν από το εργοστάσιο της Sant’Agata μεταφέρθηκε στο γκαράζ της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Είναι στο χρώμα “Grigio Fantastico Metallizzato”.

Από τότε έως και σήμερα, η μοναδική Lamborghini έχει διανύσει μόλις 5.759 χλμ., ενώ το 2010 πέρασε στα χέρια του Joe Macari, έχοντας αλλάξει μόλις δυο φορές «χέρια». Φοράει τον γνωστό V12 κινητήρα των 4 λίτρων και των 385 ίππων και είναι η μία από τις μόλις 150 που κατασκευάστηκαν.

Αρχικά, ο πρώτος αγοραστής είχε επιθυμία να τοποθετήσει δύο αεροδυναμικά βοηθήματα στο μπροστινό μέρος της Miura, καθιστώντας τη συγκεκριμένη Miura SV μόλις τη μία από τις δύο στο κόσμο, που έχει τέτοιου είδους βοηθήματα. Βέβαια η εικονιζόμενη είχε περάσει τις περιπέτειες της, μιας και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 βρέθηκε σε μια αποθήκη στο Ριάντ, ξεχασμένη, με πεταμένα χαρτόκουτα πάνω της και μόλις 3.800 χλμ. στο κοντέρ της. Από εκεί το 2005 ταξίδεψε μέχρι τις Η.Π.Α. όπου κι ανακατασκευάστηκε πλήρως από την Boblieff Motorcars.

Οι εργασίες τελείωσαν το 2007, δημοπρατήθηκε το 2008 και το 2010 έφτασε στον Macari, που την πούλησε ένας Ευρωπαίος συλλέκτης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η Miura και ειδικά μάλιστα με τα ελάχιστα χλμ. που έχει στο κοντέρ, εύκολα θα μπορέσει να πιάσει τα 2.960.000 ευρώ που ζητά

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.