Η Audi υπερασπίστηκε τις έννοιες της Διαφορετικότητας και της Ένταξης

By  |  0 Comments
  • Στον φετινό Ευρωπαϊκό Μήνα Διαφορετικότητας, η Audi υπερασπίστηκε τις έννοιες της Διαφορετικότητας και της Ένταξης με μία διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Εμείς. Μαζί».
  • Πάνω από 80 συναντήσεις σε εννέα γλώσσες για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων από την διαπολιτισμική συνεργασία έως τα δικαιώματα της LGBTQIA+ κοινότητας.
  • Εκτός από τους περίπου 90 συντελεστές από τα τμήματα της Audi, στους καλεσμένους περιλαμβάνονταν η ιδρυτής του Netzwerk Chancen, Natalya Nepomnyashcha, οι παίκτριες της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας της TSG Hoffenheim και η πρωταθλήτρια ομάδα του Γερμανικού Πρωταθλήματος Γυναικείου Χόκεϊ σε Πάγο ERC Ingolstadt.

Πόσο ελκυστικό είναι για έναν άνδρα μάνατζερ να μοιραστεί την εργασιακή του θέση με κάποια γυναίκα; Ποιες είναι οι εμπειρίες από την χρήση γλώσσας που να λαμβάνει υπόψη τη διάσταση του φύλου; Μπορούν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να ενισχύσουν την ανάγκη για διαφορετικότητα; Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεπεραστούν οι περιορισμοί μέσα από την κοινή προσπάθεια; Για να γιορτάσει τον Ευρωπαϊκό Μήνα Διαφορετικότητας, η Audi πρόσφερε στους εργαζομένους της σε ολόκληρο τον κόσμο μία διαδικτυακή εκδήλωση, έχοντας ως στόχο να καλύψει μία μεγάλη γκάμα από ζητήματα μέσα σε ένα διάστημα αρκετών ημερών. Η ψηφιακή αυτή εκδήλωση ανέδειξε την υψηλή θέση στην οποία τοποθετεί την διαφορετικότητα και την ένταξη η μεγάλη διεθνής οικογένεια της Audi.

Ως ένα μεγάλο διεθνές γκρουπ, η διαφορετικότητα δεν είναι απλά μία επιλογή για την Audi, αλλά  κάτι επιβεβλημένο. Οι εταιρείες μπορούν να ελπίζουν στην επιτυχία τους όταν διαφορετικοί τρόποι σκέψης, δεξιότητες, κουλτούρες και ικανότητες των εργαζομένων της συνεργάζονται για έναν κοινό σκοπό. Εν μέσω ενός γενικότερου μεγάλου μετασχηματισμού για την Audi, η διαφορετικότητα είναι πιο επιδραστική από ποτέ. Εξάλλου, η διαφορετικότητα είναι η κύρια προϋπόθεση για την προσωπική ανάπτυξη του καθενός αλλά και το άνοιγμα σε νέες μορφές συνεργασίας και τις αναβαθμισμένες προσδοκίες από τους πελάτες. Για να έχει κάποιο σημαντικό στρατηγικό αντίκτυπο η διαφορετικότητα, θα πρέπει να εφαρμόζεται ολιστικά, να έχει ως βάση την εταιρική δομή και να γίνεται διαρκής και ενεργή διαχείρισή της. Το κρίσιμο στοιχείο διαχείρισης της Διαφορετικότητας (Diversity Management), εκπροσωπείται μέσα στην Audi από μία ειδική και αποκλειστική μονάδα στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης της εταιρείας από το 2017. Η κεντρική ιδέα πίσω από τις επαφές και τις συμβουλές που προκύπτουν καθορίζεται από μία ομάδα ειδικών, η οποία οργανώνει το στρατηγικό περιεχόμενο και τους στόχους, ενώ παράλληλα εξελίσσει νέα εργαλεία, μεθόδους και διαδικασίες έτσι ώστε να ενισχύσει την έννοια της Διαφορετικότητας μέσα στην Audi.

Διαφορετικότητα και Ένταξη: Βέλτιστες πρακτικές από τις Βρυξέλες έως τη Σιγκαπούρη

Το πόσο «πολύχρωμος» είναι ήδη ο κόσμος της Audi στις μέρες μας και τι μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον, ήταν  το βασικό θέμα του «Εμείς. Μαζί», της διαδικτυακής εκδήλωσης των «Διεθνών Ημερών Διαφορετικότητας και Ένταξης της Αudi» που έλαβε χώρα μεταξύ 23 και 31 Μαΐου. Για να ενισχύσει τον «Ευρωπαϊκό Μήνα Διαφορετικότητας» το Τμήμα Διαχείρισης της Διαφορετικότητας της Audi οργάνωσε αυτή την εκδήλωση σε συνεργασία με μία ομάδα από εξειδικευμένους διεθνείς συνεργάτες της, συμπεριλαμβάνοντας τις Bentley, Ducati, Italdesign και Lamborghini, μαζί με σημεία παραγωγής όπως την Audi Βρυξελών, Ουγγαρίας και Μεξικού. Συμμετείχαν επίσης μεγάλες εταιρείες πώλησης όπως η Audi Αμερικής, Κίνας και Σιγκαπούρης.

65 ώρες έμπνευσης: Ένα πολύχρωμο μίγμα από διαλέξεις και εργαστήρια

Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ένα πολύ συναρπαστικό πρόγραμμα από 78 διαδικτυακές συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε εννέα γλώσσες. Ο κάθε συμμετέχων μπορούσε να επιλέξει ελεύθερα και να συνθέσει όποιον συνδυασμό διαλέξεων και εργαστηρίων επιθυμούσε και μάλιστα σε μορφή διαλόγου. Το πρόγραμμα αφορούσε καινοτόμα μοντέλα εργασίας με παράλληλη συνεισφορά του συμμετέχοντα σε μία σειρά από θέματα, όπως οι συμμαχίες, η LGBTQIA+ κοινότητα, η υγεία, το πολιτιστικό υπόβαθρο, η ένταξη και το φύλο. Οι καλεσμένοι της ψηφιακής εκδήλωσης είχαν και αυτοί βασική συμμετοχή, καθώς ανάμεσά τους περιλαμβάνονταν η σύμβουλος διαχείρισης και ιδρύτρια του Netzwerk Chancen, Natalya Nepomnyashcha, οι παίκτριες της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας της TSG Hoffenheim, η πρωταθλήτρια ομάδα του Γερμανικού Πρωταθλήματος Γυναικείου Χόκεϊ σε Πάγο ERC Ingolstadt, καθώς και η Jo Labecka από το ίδρυμα PROUT AT WORK. Η προσοχή που δίνει η Audi στην Ένταξη συζητήθηκε μεταξύ άλλων από την Ιταλίδα καλλιτέχνη Simona Atzori και ειδικούς συμβούλους από το China Association of Persons with Psychiatric Disability and their Relatives. Οι συμμετέχοντες μπορούσαν επίσης να αναζητήσουν πάνω από 90 συνεργάτες του Audi Group από όλον τον κόσμο στην εκδήλωση “We. Together.”.

Δηλώσεις για τις Ημέρες Διαφορετικότητας και Ένταξης της Audi:

Hildegard Wortmann, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για τις Πωλήσεις και το Μάρκετινγκ, AUDI AG:

«Η ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας και η προώθηση της διαφορετικότητας είναι ένα θέμα που αγγίζει την καρδιά μου. Χρειαζόμαστε μία ανοιχτόμυαλη κουλτούρα, χωρίς αποκλεισμούς, όπου ο κάθε ένας θα μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις ατομικές του δεξιότητες. Είμαι πεπεισμένος ότι οι διαφορές μας είναι αυτές που θα μας κάνουν δημιουργικούς, δυνατούς και επιτυχημένους αυτές τις ημέρες του μετασχηματισμού της εταιρείας. Γι’ αυτό υλοποίησα την ιδέα «Ακούω. Μαθαίνω. Ανταλλάσσω. Συμπεριλαμβάνω» (#LLXi – Listen. Learn. Ecxhange. Inclusion), η οποία εντάχθηκε μέσα στο παγκόσμιο σύστημα πωλήσεων και μάρκετινγκ ως πλατφόρμα για θέματα Διαφορετικότητας και Ένταξης. Αυτή είναι και η βαθύτερη έννοια της ανθρωποκεντρικότητας της εταιρείας.»

Erik Prieels, Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Audi Βρυξελλών:

«Λειτουργώντας ως εργοστάσιο ουδέτερο σε ό,τι αφορά τις εκπομπές CO2 στην καρδιά της Ευρώπης, η αειφορία είναι η ίδια η ουσία της ταυτότητάς μας. Όμως αυτό εκτείνεται και πολύ πιο πέρα από το περιβάλλον, συμπεριλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις μας στα κριτήρια ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία και Διοίκηση), στα οποία η Διαφορετικότητα και η Ένταξη παίζουν σημαντικό ρόλο. Δεν αρκεί πλέον απλά να συζητάμε για αυτό. Πρέπει να σκεφτόμαστε χωρίς αποκλεισμούς στην εργασία μας. Η Διαφορετικότητα και η Ένταξη επαναφέρει τον Άνθρωπο στο επίκεντρο της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, και είναι για μένα μία αξία αδιαπραγμάτευτη.»

Kinga Németh, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για το Ανθρώπινο Δυναμικό και την Οργάνωση, Audi Ουγγαρίας:

«Η Διαφορετικότητα είναι το κλειδί για να κατανοήσουμε τον σημερινό περίπλοκο κόσμο μας. Η σύνδεση είναι απαραίτητη για την διαχείριση της πολυπλοκότητας και η βάση για την στήριξη της Διαφορετικότητας και της Ένταξης στις καρδιές των εργαζομένων της εταιρείας μας. Εμείς ενθαρρύνουμε τους συναδέλφους μας να αναπτύξουν μία νοοτροπία ενσυναίσθησης σχετικά με την Διαφορετικότητα και την Ένταξη στην Audi Ουγγαρίας. Οι Ημέρες Διαφορετικότητας και Ένταξης αποτέλεσαν μία εξαιρετική ευκαιρία για να υποστηρίξουμε την αλληλεπίδραση και να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση για το θέμα, βασισμένοι στην εμπειρία που έχουμε αποκτήσει ενάντια στις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαι πολύ περήφανη για τους συναδέλφους μου που εκπροσώπησαν την Audi Ουγγαρίας στις Ημέρες Διαφορετικότητας και Ένταξης.»

 Jacobo Issa, Αντιπρόεδρος Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργανισμού, Audi Μεξικού:

«Στην Αudi Μεξικού, η διασφάλιση ενός περιβάλλοντος όπου οι εργαζόμενοί μας θα μπορούν να είναι αυθεντικοί, είναι ζωτικής σημασίας για εμάς. Αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι απαραίτητο για να σπάσουν οι προκαταλήψεις και να ζήσουμε με τα οφέλη που προκύπτουν από την αποδοχή της Διαφορετικότητας και της Ένταξης. Εκδηλώσεις όπως το «Εμείς. Μαζί.» είναι θεμελιώδεις ώστε να δημιουργήσουμε μία ανοιχτή εταιρική κουλτούρα.»

Karen Lange, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για το Ανθρώπινο Δυναμικό, Bentley Motors:

«Στην Bentley συζητούμε για τη Διαφορετικότητα και την Ένταξη όχι επειδή είναι λέξεις της μόδας, αλλά επειδή είναι λέξεις κλειδιά για τη μελλοντική επιτυχία της εταιρείας, ιδίως σε αυτούς τους καιρούς των άνευ προηγουμένου αλλαγών. Δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου μπορούμε να ενώσουμε νέες προοπτικές, να αναδείξουμε την διαφορετικότητα και να εξασφαλίσουμε την πραγματική έννοια της ένταξης και του ανήκειν σε όλους τους συναδέλφους είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της εταιρικής στρατηγικής μας Beyond 100.»

Raffaella Ponticelli, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης, Ducati Motor Holding:

«Οι προκλήσεις του μέλλοντος μπορούν να κερδηθούν μόνο αν συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε την διαφορετικότητα και την μοναδικότητα των ανθρώπων μας. Πρέπει πάντα να είμαστε ανοιχτοί σε εναλλακτικούς τρόπους σκέψης, σε νέες εμπειρίες, σε δεξιότητες και σε πολυπολιτισμικό υπόβαθρο, χωρίς οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα να βάζουν φραγμούς. Σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκτυο της εταιρείας, θα διαδώσουμε την ουσιαστική αξία του Ομίλου «Ζούμε την διαφορετικότητα». Ως εκ τούτου, κάλεσα όλους τους συμμετέχοντες να εμπνευστούν και να συνειδητοποιήσουν περισσότερο τις αξίες της Διαφορετικότητας και της Ένταξης”.

Giuseppe Savino, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Italdesign:

«O Paolo Pejrone είναι ζωγράφος τοπίων. Υποστηρίζει ότι η διαφορετικότητα συμβαίνει καθημερινά σε έναν κήπο. Είναι ένα συνεχές και επίμονο πείραμα της δυναμικής συνύπαρξης διαφορετικών στοιχείων, επιτρέποντας σε νέους μετασχηματισμούς και σε διαρκείς εναλλαγές του χρόνου να εξελιχθούν και να μεγαλώσουν σε ποικίλες δυνατότητες. Και για εμάς επίσης, η Διαφορετικότητα δεν είναι ένα τοπίο αντιθέσεων, αλλά ένα δώρο που μας δίνεται για να το απολαύσουμε και να αναπτυχθούμε. Γι’ αυτό και συμμετείχαμε με χαρά στις Ημέρες Διαφορετικότητας και Ένταξης του 2022.»

Umberto Tossini, Υπεύθυνος Προσωπικού, Automobili Lamborghini:

«Η Διαφορετικότητα είναι μία ανεκτίμητη αξία για εμάς, καθώς τονώνει τον διάλογο σε κάθε εταιρικό οικοσύστημα και ενισχύει την αποτελεσματικότητα. Καθημερινά δεσμευόμαστε να μετατρέψουμε την αίσθηση του ανήκειν σε ένταξη, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία εταιρική κουλτούρα η οποία βασίζεται στην ανθρώπινη επαφή και τον αμοιβαίο σεβασμό. Ας επωφεληθούμε και ας πάρουμε μαζί μας τις γνώσεις που συγκεντρώθηκαν από τις Ημέρες Διαφορετικότητας και Ένταξης, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε επίγνωση των ευκαιριών και να ενισχύσουμε τις περαιτέρω αλλαγές.»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.