Επιστροφή στη δράση για Σερδερίδη

By  |  0 Comments

Ύστερα από τις αναγκαστικές αναβολές των αγώνων λόγω κορωνοϊού και με ανανεωμένο πρόγραμμα, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ αρχίζει από το Λουτράκι με τη διεξαγωγή του Ράλλυ Start Line το Σάββατο 18 Ιουλίου.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης, ο Έλληνας κάτοχος του WRC Trophy το 2017, θα συμμετέχει στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, με συνοδηγό τον Βέλγο Fred Miclotte και αυτοκίνητο ένα Skoda Fabia R5 Evo. Με παραστάσεις από ουκ ολίγους αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Σερδερίδης που κατοικεί στο Λουξεμβούργο, τα τελευταία χρόνια επισκέπτεται συχνά τη χώρα μας και δε χάνει την ευκαιρία να συμμετέχει στα ελληνικά χωμάτινα ράλλυ, σε ειδικές διαδρομές που αγαπάει ιδιαίτερα.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που θα ξαναβρεθώ στην Ελλάδα. Έπειτα από τη μεγάλη διακοπή των αγώνων, είναι μια καλή ευκαιρία να επιστρέψω σε αγωνιστικό μπάκετ.», ήταν τα πρώτα λόγια του Σερδερίδη, ο οποίος συνέχισε: «Πάντα το απολαμβάνω να αγωνίζομαι μπροστά στους συμπατριώτες μου και φέτος μάλιστα σκεφτόμαστε με την ομάδα μου να ακολουθήσουμε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος. Είναι κάτι που είχα στο μυαλό μου τα τελευταία χρόνια και εάν όλα κυλήσουν ομαλά, ευελπιστώ να το υλοποιήσουμε.»

Το Ράλλυ Start Line θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιουλίου στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου: «Πεδίο δράσης του αγώνα θα είναι ειδικές διαδρομές γνωστές για εμένα από τη συμμετοχή μου σε παλαιότερα Ράλλυ Ακρόπολις. Η ειδική του Λουτρακίου είναι αρκετά γρήγορη στο μεγαλύτερο μέρος της, ωστόσο στο τέλος στενεύει και κρύβει παγίδες. Προτιμώ περισσότερο τα Πίσσια που είναι τεχνική διαδρομή. Είναι σημαντικό να δούμε την κατάσταση του οδοστρώματος μετά το πρώτο πέρασμα.», δήλωσε ο Καβαλιώτης οδηγός και πρόσθεσε αναφορικά με το νυχτερινό σκέλος που συμπεριλαμβάνεται σε ελληνικό μη διεθνή χωμάτινο αγώνα για πρώτη φορά, έπειτα από 17 χρόνια: «Οι νυχτερινές ειδικές δεν αποτελούν το ισχυρό μου χαρτί, καθώς φοβάμαι πως με τη σκόνη των προπορευόμενων αυτοκινήτων, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Μακάρι να πνέουν άνεμοι και το πεδίο να είναι καθαρό.»

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης τόνισε σχετικά με το στόχο του στον αγώνα: «Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις νέα αυτοκίνητα στους ελληνικούς αγώνες. Αυτόματα, αυξάνεται το επίπεδο και ο συναγωνισμός είναι όλο και πιο έντονος. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να βρούμε τα πατήματά μας, εξαιτίας της πολύμηνης αποχής από τους αγώνες και να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε στοχεύοντας στο βάθρο και στους πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αγωνιζόμενους».

Το Ράλλυ Start Line θα έχει ως επίκεντρο το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο του Λουτρακίου, χώρος που θα στεγάσει και το Service Park του αγώνα. Η δράση θα εκτυλιχθεί σε πέντε ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 63.61 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.