Τα Renegade 4xe και Compass 4xe (video)

By  |  0 Comments
 • Τα Renegade 4xe και Compass 4xe αποτελούν τα πρώτα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Jeep για την Ευρώπη.
 • Με την τεχνολογία Plug-in Hybrid 4xe ξεκινά η «πράσινη» εξέλιξη της Jeep.
 • Τα νέα Jeep 4xe έχουν δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης, χάρη στην μπαταρία χωρητικότητας 11,4 kWh και τον ηλεκτροκινητήρα των 60 ίππων που εξασφαλίζουν αυτονομία 50 χλμ. χωρίς τη χρήση του θερμικού κινητήρα.
 • Και τα δύο μοντέλα είναι 100% αυθεντικά Jeep, χάρη στο προηγμένο σύστημα τετρακίνησης που εξασφαλίζει την κίνηση και στα πιο ακραία εδάφη.
 • Το σύστημα 4xe προσφέρει υψηλή απόδοση (έως 240 ίππους), σβέλτη οδήγηση (τελική ταχύτητα 130 χλμ./ώρα με ηλεκτρική κίνηση και 200 χλμ./ώρα σε υβριδική κίνηση), οικονομία καυσίμου (περίπου 2 λίτρα/100 χλμ. σε υβριδική κίνηση) και φιλικότητα προς το περιβάλλον (λιγότερο από 50 γρμ./χλμ. CO2 σε υβριδική κίνηση)   
 • Παράλληλα μια σειρά υπηρεσιών που δημιουργήθηκαν από το τμήμα e-Mobilityτης FCA θα προσφέρουν μια ακόμα πιο εύκολη, πρακτική και αποδοτική κίνηση σε καθημερινό επίπεδο.
 • Τα Renegade 4xe και Compass 4xe θα είναι διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά τον προσεχή Σεπτέμβριο σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού (“Limited”, “S” και “Trailhawk”) σε δύο επίπεδα ισχύος (190 ή 240 ίππους) και έξυπνες λύσεις συνδεσιμότητας και φόρτισης, όπως το easyWallbox.
 • Τα δύο μοντέλα με Λ.Τ.Π.Φ. κάτω από 40.000 ευρώ και εκπομπές COκάτω από 50 γρμ./χλμ. θα απαλλάσσονται από την καταβολή φόρου χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου.

Η εξέλιξη της μάρκας Jeep® είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις παραδοσιακές της αξίες, όπως είναι η ελευθερία, το πάθος και η περιπέτεια, που την έκαναν διάσημη σε όλο τον κόσμο. Το πιο πρόσφατο βήμα της εξελικτικής πορείας της Jeep είναι η είσοδος της στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης, με την προσαρμογή της τεχνολογίας Plug-in Hybrid στη φιλοσοφία της Jeep να έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω το χαρακτήρα και τις θρυλικές εκτός δρόμου δυνατότητες των μοντέλων της.

Η Jeep πάντα πρωτοπορούσε στη δημιουργία νέων τεχνολογιών και κατηγοριών. Ο θρύλος ξεκίνησε το 1941 με τη δημιουργία του Willys-Overland, του πρώτου αυτοκινήτου 4×4 μαζικής παραγωγής και συνεχίστηκε το 1949 με το Willys Wagon που ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία οχημάτων που σήμερα ονομάζουμε SUV.

Οι αναγνωρισμένες εκτός δρόμου ικανότητες των μοντέλων της παρέμειναν αναλλοίωτες  με την πάροδο των χρόνων, αλλά στην πορεία συνάντησαν και άλλα χαρακτηριστικά, όπως είναι η άνεση, η υψηλή τεχνολογία και η συνδεσιμότητα. Τώρα η Jeep – με την παρουσίαση των νέων Plug-in Hybrid μοντέλων Renegade 4xe και Compass 4xe- ανοίγει μια νέα σελίδα που εστιάζει στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στη μείωση του κόστους χρήσης ενός οχήματος.

Μια υβριδική λύση που χωρίς κανένα συμβιβασμό, συνδυάζεται με τον SUV χαρακτήρα των μοντέλων της μάρκας και εφοδιάζει τα Renegade 4xe και Compass 4xe ανεβάζοντας τα σε ένα νέο επίπεδο απόδοσης και φιλικότητας προς το περιβάλλον. Αυτός ακριβώς είναι ο δρόμος της Jeep προς την εξηλεκτρισμένη κίνηση.

4xe

Κάθε Jeep 4xe είναι σχεδιασμένο για απόδοση και φιλικότητα προς το περιβάλλον. Η νέα τεχνολογία εξασφαλίζει μέγιστη οικονομία καυσίμου, δυνατότητα αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης, αλλά και εύκολη διαδικασία φόρτισης.

Η οικονομία δεν έχει επιτευχτεί με μείωση της απόδοσης. Αντίθετα κάθε Jeep 4xe διαθέτει στο ακέραιο τα χαρακτηριστικά της θρυλικής μάρκας, προσφέροντας παράλληλα ακόμα πιο δυνατή και ομαλή επιτάχυνση, καθώς και ακόμα καλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες, χάρη στην αυξημένη ροπή που προσφέρει ο ηλεκτροκινητήρας.    

Τέλος, το 4xe σημαίνει σεβασμός προς το περιβάλλον. Χάρη στην Plug-in Hybrid τεχνολογία, τα μοντέλα έχουν εκπομπές CO2 κάτω από 50γρμ./χλμ., ενώ στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης για την προστασία του πλανήτη, η Jeep διασφάλισε ότι και η παραγωγή των μοντέλων θα έχει το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα.

Τα Jeep Renegade 4xe και Jeep Compass 4xe κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Melfi (Ιταλία) της FCA. Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Plant Academy συνέβαλε στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, καθιστώντας το Melfi μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες παραγωγής εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων στον κόσμο. Παράλληλα η εξέλιξη των νέων μοντέλων σε μεγάλο βαθμό πραγματοποιήθηκε στις πολικές θερμοκρασίας του κέντρου δοκιμών Arjeplog της Σουηδίας. Οι δοκιμές συμπεριελάμβαναν και ένα ταξίδι 3.800χλμ. από το Τορίνο στο Arjeplog όπου εξετάστηκαν όλες οι συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας οδηγός στην καθημερινή χρήση. Η νέα τεχνολογία ενισχύει σημαντικά τις εκτός δρόμου δυνατότητες των SUV της Jeep, ενώ παράλληλα κάνει πιο εύκολες και πρακτικές τις καθημερινές μετακινήσεις. Πλέον τα μοντέλα SUV δεν νιώθουν σαν στο σπίτι τους μόνο στη λάσπη, τους βράχους και τα χιόνια, αλλά και στα κέντρα των πόλεων.     

Κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες, κορυφαία φιλικότητα προς το περιβάλλον

Ο εξηλεκτρισμός οδηγεί την Jeep σε μια νέα εποχή. Η τεχνολογία Plug-in Hybrid οδήγησε στα καλύτερα, από πλευράς επιδόσεων και οδηγικής εμπειρίας, Jeep Renegade και Jeep Compass που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επανάσταση σε επίπεδο τετρακίνησης στα σχεδόν 80 χρόνια ιστορίας της μάρκας. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες του 4xe προσφέρουν κορυφαία πρόσφυση και δυνατότητες off-road, με τα νέο μοντέλα της Jeep να προσφέρουν μια τέλεια ισορροπία μεταξύ αποδοτικότητας, οδηγικής ευχαρίστησης και σεβασμού προς το περιβάλλον.  

Τόσο το Jeep Renegade 4xe, όσο και το Compass 4xe εφοδιάζονται με έναν Turbo βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων και ένα ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα που τροφοδοτείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 11,4kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί εν κινήσει ή μέσω πρίζας σε οικιακό (μέσω των easyWallbox / Connectd Wallbox), ή δημόσιο δίκτυο φόρτισης. Η αυτονομία με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση φτάνει τα 50χλμ.

Ο αποδοτικός βενζινοκινητήρας έχει ισχύ 130 ή 180 ίππους και σε συνδυασμό με τους 60 ίππους του ηλεκτρικού κινητήρα η συνολική απόδοση φτάνει τους 190 (έκδοση Limited) ή του 240 ίππους (εκδόσεις S και Trailhawk). Σε επίπεδο ροπής ο κινητήρας εσωτερικής καύσης προσφέρει 270 Nm και ο ηλεκτροκινητήρας 250 Nm. Τα παραπάνω δεδομένα εξασφαλίζουν υψηλές επιδόσεις, με την επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα να διαρκεί περίπου 7,5’’ και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 130χλμ./ώρα (αμιγώς ηλεκτρική κίνηση) και τα 200χλμ./ώρα (υβριδική κίνηση).   

Πλήρης γκάμα εκδόσεων και προηγμένων συστημάτων ασφάλειας

Η γκάμα των Jeep Renegade 4xe και Jeep Compass 4xe περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού (Limited, S και Trailhawk). Όλες έχουν δυνατότητα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και ισχύ από 190 έως 240 ίππους. Σε όλες τις εκδόσεις ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι υπερπλήρης, ενώ διατίθενται και πολλαπλές επιλογές εξατομίκευσης. Ειδικότερα όσον αφορά στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), τα νέα 4xe, εφοδιάζονται με τις πλέον σύγχρονες επιλογές που περιλαμβάνουν εκτός των άλλων ενεργά συστήματα αποφυγής σύγκρουσης και ακούσιας αλλαγής λωρίδας, σύστημα επόπτευσης τυφλής γωνίας, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων ορίων ταχύτητας και σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού.     

Διάταξη και λειτουργία του συστήματος Jeep 4xe

Το Plug-in Hybrid σύστημα των Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες και μια συστοιχία συσσωρευτών χωρητικότητας 11,4 kWh που συνδυάζονται με τον Turbo βενζινοκινητήρα των 1,3 λίτρων και το αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων. Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική προσφέρει δύο αυτοκίνητα σε ένα. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό με τον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και ένα συμβατικό με τον βενζινοκινητήρα να κινεί τους εμπρός τροχούς. Τα βασικά στοιχεία του συστήματος είναι:

 • Ο Turbo βενζινοκινητήρας των 1,3 λίτρων με απόδοση 130 ή 180 ίππους και 270 Nm ροπής.
 • Δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας στον εμπρόσθιο άξονα που είναι συνδεδεμένος με τον βενζινοκινητήρα και λειτουργεί και ως γεννήτρια και ένας στον πίσω άξονα με ενσωματωμένο διαφορικό (“e-axle”) που αποδίδει 60 ίππους και 250 Nm ροπής και ο οποίος ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση.
 • Μια μπαταρία λιθίου 400 volt, χωρητικότητας 11,4 kWh που είναι τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα.
 • Ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης που ελέγχει το σύστημα φόρτισης υψηλής τάσης

Η συνολική απόδοση του συνόλου ανάλογα με την έκδοση είναι 190 ή 240 ίπποι.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.