Διπλή νίκη για την Hyundai στο Ράλι Εσθονίας

By  |  0 Comments
  • Οι Εσθονοί Ott Tänak και Martin Järveoja κατέκτησαν στην έδρα τους την πρώτη τους νίκη με το i20 Coupe WRC
  • Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί το τρίτο συνεχόμενο βάθρο του πληρώματος, μετά από τη δεύτερη θέση στη Σουηδία και το Μεξικό ανεβάζοντας τον Ott στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος των οδηγών.

Έξι μήνες μετά τον τελευταίο γύρο του WRC, που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο στο Rally Mexico, η Hyundai Motorsport επέστρεψε στο Rally Estonia αλλά και στις νίκες με ένα εκπληκτικό 1-2 αποτέλεσμα.

Οι Εσθονοί Ott Tänak και Martin Järveoja, συμμετέχοντας για 4η φορά στη διοργάνωση με τα χρώματα της ομάδας της Hyundai Motorsport – κέρδισαν στην έδρα τους την πρώτη τους νίκη με το i20 Coupe WRC. Ήταν ένας αριστοτεχνικός αγώνας καθώς αντιμετώπισαν την πίεση με ηρεμία.

«Ο πρώτος αγώνας WRC στην Εσθονία ήταν ένας αγώνας που έπρεπε να κερδίσω, γνωρίζοντας επίσης ότι θα ήταν και η πρώτη μου νίκη με την Hyundai Motorsport», δήλωσε ο O. Tänak. «Δεν μπορούσα να επιτρέψω λάθη, έπρεπε να ρισκάρω, αλλά και να αγωνισθώ με τον απαιτούμενο ρυθμό για να κερδίσω. Το να συγκεντρωθούν όλα αυτά ήταν μια πραγματική πρόκληση. “

Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί το τρίτο συνεχόμενο βάθρο του πληρώματος, μετά από τη δεύτερη θέση που κέρδισε στη Σουηδία και το Μεξικό ανεβάζοντας τον Ott στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος των Οδηγών. «Έπρεπε να επωφεληθούμε από αυτήν την ευκαιρία για να πάρουμε πόντους για το πρωτάθλημα και ευτυχώς το πετύχαμε» τόνισε ο Ott.

Το Ιρλανδικό πλήρωμα των Craig Breen και Paul Nagle τερμάτισε στη δεύτερη θέση κατακτώντας το πρώτο του βάθρο με την ομάδα της Hyundai Motorsport.

«Τι απίστευτο Σαββατοκύριακο» δήλωσε ο C. Breen. «Από τα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα, όλα ήταν θετικά. Το αυτοκίνητο ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε ότι ζήτησα και μου έδωσε την ώθηση που χρειαζόμουν. “

Οι Thierry Neuville και Nicolas Gilsoul δυστυχώς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Σάββατο μετά από έξοδό τους στην stage Prangli και ένα μηχανικό θέμα στην Kambja Power Stage.

«Σίγουρα δεν ήταν το σαββατοκύριακο μας», δήλωσε απογοητευμένος ο T. Νeuville. «Στόχος μας σήμερα ήταν να κερδίσουμε κάποιους πόντους στην Power Stage, αλλά είχαμε ένα πρόβλημα πριν από την εκκίνηση, πράγμα που σήμαινε ότι δεν μπορούσαμε να οδηγήσουμε με ταχύτητα. Απογοητευτικό, αλλά ο επόμενος αγώνας θα είναι καλύτερος.”

Το Ράλι Εσθονίας αποτελεί έναν ιδιαιτέρως απαιτητικό αγώνα με 17 stages που πρέπει να καλυφθούν σε δύο ημέρες. Και τα τρία πληρώματα της Hyundai Motorsport κατέκτησαν νίκες το Σάββατο (τρεις για τους Ott/Martin, δύο για τους Craig/Paul και μια για τους Thierry/Nicolas).

Ο Andreas Adamo, Team Principal, δήλωσε σχετικά με το εξαιρετικό αποτέλεσμα της ομάδας: «Μετά το Μεξικό, όλοι αντιμετωπίσαμε μια δύσκολη περίοδο. Έξι μήνες αργότερα, το να είμαι εδώ στην Εσθονία για να γιορτάσουμε το αποτέλεσμα 1-2, είναι ένα απίστευτο συναίσθημα. Έχω βοηθήσει τους ανθρώπους μου, ενώ προσπαθώ να παραμείνω ήρεμος ενόψει της αβέβαιης κατάστασης. Είμαι περήφανος για όλους και χαρούμενος που μπορούμε να μοιραστούμε αυτό το αποτέλεσμα. “

Η σεζόν 2020 WRC συνεχίζει το αναθεωρημένο πρόγραμμά της με τις εξαντλητικές χωμάτινες διαδρομές του Ράλι Τουρκίας στις 18-20 Σεπτεμβρίου, τον πέμπτο αγώνα της σεζόν.

Συνολική τελική κατάταξη – Rally Estonia

1 O. Tänak / M. Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) 1:59:53.6
2
C. Breen / P. Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC) +22.2
3 S. Ogier / J. Ingrassia (Toyota Yaris WRC) +26.9
4 E. Evans / S. Martin (Toyota Yaris WRC) +41.9
5 K. Rovanperä / J. Halttunen (Toyota Yaris WRC) +1:18.7
6 T. Suninen / J. Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +2:39.6
7 E. Lappi / J. Ferm (Ford Fiesta WRC) +2:52.0
8 G. Greensmith / E. Edmondson (Ford Fiesta WRC) +4:53.8
9 O. Solberg / A. Johnston (Volkswagen Polo R5) +7:38.6
10 M. Østberg / T. Eriksen (Citroën C3 R5) +8:17.3

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Κατασκευαστών – Μετά τον 4ο γύρο

1 Toyota Gazoo Racing World Rally Team 137
2 Hyundai Shell Mobis World Rally Team 132
3 M-Sport Ford World Rally Team 83

 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Οδηγών – Mετά τον 4ο γύρο

1 S. Ogier 79
2 E. Evans 70
3 O. Tänak 66
4 K. Rovanperä 55
5 T. Neuville 42
6 T. Suninen 34
7 E. Lappi 30
8 C. Breen 25
9 S. Loeb 8
10 T. Katsuta 8

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.