Ηλεκτροκίνητη Giulia GT!

By  |  0 Comments

Η πρώτη Alfa Romeo Giulia GT της νέας εποχής είναι γεγονός, μόνο που (τι ιεροσυλία) είναι ηλεκτροκίνητη!


H συγκεκριμένη υλοποίηση επιχειρεί να ξυπνήσει μνήμες από το ένδοξο παρελθόν της μιλανέζικης φίρμας και να προσφέρει μιας δεύτερη ζωή σε ένα αυτοκίνητο που έχει γράψει τη δική του χρυσή σελίδα στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο λόγος για την Alfa Romeno Giulia GT, η «σύγχρονη» εκδοχή της οποίας είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη και φέρει την υπογραφή της Totem Automobili.

Αν και οι βασικές σχεδιαστικές γραμμές του ανθρακονημάτινου αμαξώματος παραπέμπουν ευθέως στον θρύλο, οι πιο παρατηρητικοί θα εντοπίσουν πολλές διαφορές ανάμεσα στο χθες και το σήμερα .

Διαφοροποιημένες είναι οι διαστάσεις του αμαξώματος, καθώς το πλάτος έχει αυξηθεί γεγονός που καθιστά την εικόνα του αυτοκινήτου ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Αντιστοίχως, στο εσωτερικό πρωταγωνιστούν τα ανθρακονημάτινα καθίσματα τα οποία «ντύνουν» κορυφαίας ποιότητας δέρμα.

Δύο κυκλικά-ψυφιακά όργανα βρίσκονται τοποθετημένα πίσω από το μικρό σε διάμετρο τριάκτινο τιμόνι, ενώ τη ρετρό λογική του ιταλικού συνόλου ακολουθεί και ο αλουμινένιος επιλογέας των ταχυτήτων.

Οι ανεξάρτητες αναρτήσεις και στους δύο άξονες αποτελεί έναν ακόμα νεοτερισμό ή αν προτιμάτε μια αναγκαιότητα καθώς το πλαίσιο καλείται πλέον να ανταπεξέλθει σε πολύ μεγαλύτερο βάρος, το οποίο προκύπτει από την παρουσία των συσσωρευτών.

Ο ηλεκτροκινητήρας της GT αποδίδει 518 hp και 940 Nm ροπής, χαρίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις στην κατασκευή που χρειάζεται μόλις 3,4 δευτερόλεπτα για τη διαδικασία του 0-100 km/h. Η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει το όχημα είναι 245 km/h. Η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου διαθέτει τρεις ρυθμίσεις για τον έλεγχο της δύναμης: D (dynamic), N (natural) και A (advanced). Η μπαταρία της GT electric είναι 50,4 Kwh , ζυγίζει 350 κιλά και με μια πλήρη φόρτιση προσφέρει αυτονομία 320 χιλιόμετρα «με φυσιολογική οδήγηση», όπως τονίζει η Totem. Ο οδηγός της ηλεκτροκίνητης Giulia GT θα έχει τη δυνατότητα επίσης να επιλέγει τον ήχο που θα παράγεται κατά την κίνησή της.

H Totem Automobili έχει σκοπό να προχωρήσει στην παραγωγή 20 αντιτύπων, η αρχική τιμή των οποίων θα είναι 430.000 ευρώ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.