Ιστορικό υπερθέαμα στον Άλιμο (video)

By  |  0 Comments

Χρώματα, κύματα, χαμόγελα, χαρά, ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες σφράγισαν τις καθιερωμένες πια ετήσιες εκδηλώσεις του Δήμου Αλίμου που συγκέντρωσαν πάνω από 400 σπάνια εκθέματα και περίπου 30,000 θεατές στις 10 ώρες της εφήμερης ζωής τους.

Ο παραλιακός πεζόδρομος του Αλίμου στολίστηκε από συλλεκτικά κομμάτια, περπατήθηκε πάνω-κάτω από χιλιάδες πόδια και έγινε θέρετρο ιστορίας, κομψότητας, σχεδιασμού και μηχανικής τελειότητας. «Ήταν μια μοναδική συνύπαρξη ιστορίας που συντηρείται και διατηρείται με ιδιωτική πρωτοβουλία, αναμνήσεων για πολλούς, νέας γνώσης για νεότερους και άγγιζε τον όρο «υπερθέαμα» ως οι πιο φωτογραφημένες Κυριακές του 2021 στον Άλιμο. Οι επισκέπτες ήρθαν από περιέργεια κι έφυγαν γεμάτοι ενθουσιασμό, καθιερώνοντας πια τον Άλιμο σαν θέρετρο μεγάλων ψυχαγωγικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων» δήλωσε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.


Το Alimos Classic Car Sunday της προπερασμένης Κυριακής, καταγράφεται ως μοναδικό για αυτές τις «στατικές» εκθέσεις σπάνιων αυτοκινήτων, τόσο για τα μοναδικά 150 αυτοκίνητα που ήρθαν να… ξεκουραστούν κάτω από τον Αττικό ήλιο, όσο και για το πρωτοφανές πλήθος 20,000 ανθρώπων που είχαν μόνο «μπράβο» και «ευχαριστώ» να πουν. Ανάμεσα στα αριστουργήματα που εκτέθηκαν, ήταν τέσσερα σπάνια μοντέλα Jaguar και Mercedes από το ιδιωτικό μουσείο του Δημήτρη Μελισσανίδη και η Ford του 1936 του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά, στη βόλτα μάλιστα που έκανε με το ηλεκτρικό αυτοκινητάκι της διοργάνωσης, σταμάτησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα προπολεμικά στρατιωτικά οχήματα. Άλλη έκπληξη, αργότερα, ήταν η επίσκεψη του Ζάχου Χατζηφωτιου, που διατηρεί (στα 98 χρόνια του) άσβεστη την αγάπη του για το αυτοκίνητο.


Το ίδιο εντυπωσιακή με την πρώτη Κυριακή, ήταν και η γιορτή των κλασικών μοτό, με τα 130 μοναδικά δίτροχα «τυλιγμένα» σε μουσική hard rock αλλά και rock’n’roll που ταίριαζε γάντι στην ιστορία, την ηλικία και την παράδοση τους. Όσο πολύχρωμες ήταν οι μοτοσικλέτες, άλλο τόσο ήταν και το πλήθος που κατέφτασε με σορτσάκια, μπλουζάκια, μπικίνι και μια απίστευτη γκάμα ηλικιών (7 μηνών μέχρι 98 ετών) και θαύμαζε, σχολίαζε, φωτογράφιζε, φωτογραφιζόταν ανάμεσα σε Harley Davidson και τζελατο, ή Ducati και μαλλί της γριάς. Μεταξύ τους και ο Αλιμιώτης Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Σημαντική και συμβολική η παρουσία έξι αναβατριών της λέσχης Moto Femme που ήρθαν για να στηρίξουν την πρόληψη καρκίνου του μαστού.


O Nικος Μαστορακης, που η πατρότητα αυτών των εκδηλώσεων του ανήκει από το 1963 (με το πρώτο «Ράλλυ Αντίκα» αλλά και τα εποχούμενα «Κυνήγια Θησαυρού» λίγο μετά) σχολίασε :«Για κάποιον σαν και μένα που δεν έχει ανεβεί ποτέ σε μοτοσικλέτα, η Κυριακή αυτή ήταν αποκαλυπτική. Τόσο για τις μηχανές, όσο και για τους αναβάτες τους, που κατορθώνουν το σχεδόν ακατόρθωτο, να δίνουν «πνοή» σε μοτό του 1930 και «ψυχή» — την ψυχή τους – σε δίτροχα γεννημένα για άνεμο, ανεξαρτησία, ελευθερία που κατέληξαν να είναι σύμβολα μιας ειδικής κατηγορίας…»
Ο δήμαρχος Αλίμου, αποχαιρετώντας με ευχαριστίες τους αναβάτες, διατύπωσε την επιθυμία, το 2022 οι εκδηλώσεις αυτές να γίνουν διεθνείς.

Φωτογράφοι: Αλέξανδρος Βογιατζάκης , Γιώργος Σταμάτης , Γιώργος Δρακόπουλος , Αλέξης Αλεξίου.


Το τραγούδι Oldies But Goodies είναι του Βαγγέλη Παπαθανασίου σε στίχους Νίκου Μαστοράκη, απο τη Ζωϊτσα Κουρούκλη. Γράφτηκε για το φιλμ μικρού μήκους της Φίνος Φιλμ «Ραλλυ Αντικα.»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.