Το “ελληνικό” Ford Ranger Wildtracker RV

By  |  0 Comments

Το Ranger Wildtracker RV είναι ένα “έργο” για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας .
Έχοντας στο νου όμως​ την ασφάλεια, την
υγεία, τις ανέσεις και τον σεβασμό στο περιβάλλον.
Κρατώντας ως βάση το εξαιρετικό Ford Ranger Wildtrak 3.2 , οι δημιουργοί προχώρησαν σε 1ο στάδιο στον εμπλουτισμό και βελτίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, ώστε να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των “ανιχνευτών” των ειδικών 4×4 διαδρομών .
Οι τομείς που έγιναν επεμβάσεις είναι η μηχανή, τα καθίσματα, ο εξωτερικός φωτισμός, το εμπρόσθιο διαφορικό, οι αναρτήσεις, οι προφυλακτήρες οι ζάντες και τα ελαστικά και αυτονομία του, αλλάζοντας την
δεξαμενή καυσίμου.
Προστέθηκε εξοπλισμός off road για πρόσθετη ασφάλεια και δυνατότητα ανάκτησης των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου. Εργάτες εμπρός κ πίσω.
Σε 2ο στάδιο μελετήθηκε ένα σχέδιο αντικατάστασης της καρότσας με κλειστό κουβούκλιο δυνατοτήτων υποστήριξης διαβίωσης στην φύση.
Σε 3ο στάδιο εξετάστηκε με τους συνεργάτες της εταιρείας αν αυτή η μελέτη μπορούσε να κατασκευαστεί με συγκεκριμένα επιλεγμένα υλικά, χωρίς άλλη εξωτερική βοήθεια.
Το κουβούκλιο θα έπρεπε να υποστηρίζει δεξαμενή νερού με σύστημα επαναπλήρωσης, φίλτρα καθαρισμού νερού, κουζίνα, ψυγείο , χημική τουαλέτα, ντουζιέρα, χώρο εσωτερικό και εξωτερικό ξεκούρασης , χώρο ύπνου , ηλεκτρολογική εγκατάσταση από ανανεώσιμες πηγές, ώστε η λειτουργία του κουβουκλίου να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.
Όλα αυτά για 2 άτομα τουλάχιστον, πλέον παροχής υποστήριξης σε άλλα 4 -5 άτομα
Σε 4ο στάδιο έγινε η κατασκευή επί του αυτοκινήτου, ολοκληρώνοντάς το έπειτα από αρκετές αλλαγές και δοκιμές, εφαρμόζοντας νου, τέχνη και πολλή αγάπη για την φύση .
Το αποτέλεσμα είναι ένα σύγχρονο, ασφαλές και κυρίως “καθαρό” ως προς την διαμονή στην φύση όχημα ελευθέρου χρόνου.

Κύριοι Συντελεστές του έργου :
Η Κοσκερίδης αμαξώματα, για το κουβούκλιο
Η Primo του Ηλία Μωυσίδη για ταπετσαρίες
Η του Νίκου Λύσσα για τα έπιπλα
Η Βροχίδης Χατζής για τον σχεδιασμό -οργάνωση – εκτέλεση .

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.