Το νέο Fiat 500 “La Prima by Bocelli”

By  |  0 Comments
  • Στο ‘Alpemare Beach Club’ της Τοσκάνης, ο Olivier Francois, CEO της FIAT και CMO της Stellantis μαζί με τον Μαέστρο Andrea Bocelli και τον γιό του και επίσης μουσικό Matteo Bocelliπαρουσίασαν το νέο 500 “La Prima by Bocelli”, καθώς και το νέο σύστημα ήχου JBL Premium Audio Mastered by Bocelli.
  • Ο Andrea Bocelli σε μια αποκλειστική συνέντευξη εξηγεί την ιστορία πίσω από την εξέλιξη του νέου συστήματος ήχου, ενώ ο Matteo Bocelli «ντύνει» με το νέο του τραγούδι, “Tempo”, την καμπάνια του νέου 500 “La Prima by Bocelli”.
  • Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Francois τόνισε το γρήγορο ρυθμό με τον οποίο η FIATκινείται στο χώρο της εξηλεκτρισμένης αυτοκίνησης, με τα νέα μοντέλα της μάρκας από το 2024 και μετά να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Ο CEO της FIAT και CMO της Stellantis, κ. Olivier Francois κατά τη διάρκεια της παρουσίασης “Setting a new Tempo” αναφέρθηκε στο γρήγορο ρυθμό με τον οποίο η Ιταλική μάρκα κινείται στο δρόμο της εξηλεκτρισμένης αυτοκίνησης, αλλά και στην ξεχωριστή συνεργασία με την οικογένεια Bocelli, η οποία οδήγησε στη δημιουργία του νέου 500 “La Prima by Bocelli”, αλλά και του νέου συστήματος ήχου υψηλής πιστότητας JBL Premium Audio Mastered by Bocelli.

Μαζί με τον Μαέστρο Andrea Bocelli και τον γιο του -επίσης μουσικό- Matteo Bocelli, ο κ. Francois παρουσίασε το νέο 500 “La Prima by Bocelli”, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που εξοπλίζεται με την καινοτόμα τεχνολογία της JBL, “Virtual Venues”. Μέσω μιας αποκλειστικής συνέντευξης, ο Ιταλός τενόρος εξήγησε τη δημιουργία αυτού του συστήματος υψηλής πιστότητας, το οποίο ρυθμίστηκε έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα με την αθόρυβη μετακίνηση που προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο όπως το νέο 500.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη συνεργασία μας με τους Andrea και Matteo Bocelli, δύο ξεχωριστούς ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα στη εξέλιξη αυτού του συστήματος. Το νέο 500 “La Prima by Bocelli” εφοδιάζεται με ένα ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας που ρυθμίστηκε από τον Μαέστρο για την τέλεια εμπειρία ήχου», ανέφερε ο κ. Francois. «Το γεγονός ότι το νέο τραγούδι του Matteo συνοδεύει το νέο μας αυτοκίνητο δείχνει για ακόμα μια φορά ότι με το νέο 500 δεν προσφέρουμε απλά ένα προηγμένο ηλεκτρικό όχημα, αλλά μια μοναδική Ιταλική εμπειρία αυτοκίνησης. Άλλωστε η ομορφιά και η ηρεμία που έχει μια αθόρυβη καμπίνα ενός αυτοκινήτου αποτελεί το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς τον τέλειο ήχο που σχεδιάστηκε για αυτήν, προσφέροντας κάθε στιγμή την εμπειρία του να βρίσκεσαι στην “goldenseat”, την καλύτερη θέση από πλευράς ήχου που μπορεί να έχει ένας θεατής σε μια μουσική παράσταση. Με λίγα λόγια φέραμε τον κόσμο του Bocelli μέσα στο θρυλικό μας μοντέλο.»

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη τολμηρή συνεργασία», σημείωσε από την πλευρά του ο Μαέστρος, Andrea Bocelli. «Η αναζήτηση της ομορφιάς αποτελούσε πάντα τη βασική μου επιδίωξη. Χάρη στο FIAT 500, ένα ορόσημο του στιλ ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε μια εμπειρία αρμονίας για όλες τις αισθήσεις. Με την καινοτόμα τεχνολογία που εξελίξαμε κάθε διαδρομή γεμίζει με συναισθήματα και η φωνή μας μέσα μας (γιατί όλοι τραγουδάμε με την καρδιά) θα νιώσει την εμπειρία του να βρίσκεται σε ένα θέατρο, έναν ανοικτό συναυλιακό χώρο ή ένα στούντιο ηχογράφησης… Είναι τιμή μου που αυτή η αποκλειστική έκδοση του FIAT 500 φέρει το όνομα μου, αλλά πιστεύω ότι ιδανικά θα πρέπει να φέρει το όνομα όσων αναζητούν την ομορφιά οδηγώντας το.»

«Είναι και για εμένα μεγάλη τιμή αυτή η συνεργασία με τη FIAT για την εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας», συμπλήρωσε ο Matteo Bocelli. «Ευχαριστώ τον Olivier και την εξαιρετική του ομάδα που δουλέψαμε μαζί σκληρά για μήνες. Επίσης ευχαριστώ τον William9 και την ομάδα του για το μοναδικό video που δημιούργησαν και μαζί με το νέο 500 συνοδεύουν το νέο μου τραγούδι “Tempo”.»

«Η συνεργασία μας για το νέο 500 συνεχίζει την μακρά παράδοση της JBL στη δημιουργία μαγικών στιγμών ήχου», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Christian Sobottka, Πρόεδρος της HARMAN Automotive. «Το ταλέντο και οι γνώσεις του AndreaBocelli σε συνδυασμό με την εμπειρία της JBL οδήγησαν στη δημιουργία ενός κορυφαίου συστήματος ήχου και ενισχύει τη χαρά της οδήγησης.»

Ο κόσμος του Μαέστρου Andrea Bocelli μέσα από τα τέσσερα “Virtual Venues” του ηλεκτρικού FIAT 500

Η προηγμένη τεχνολογία “Virtual Venues” της JBL εξελίχθηκε σε συνεργασία με τον Μαέστρο Bocelli ώστε να προσφέρει μια νέα εμπειρία ήχου, ιδανική για ένα αθόρυβο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο όπως το νέο FIAT 500. Το σύστημα προσφέρει τέσσερα προγράμματα που δημιουργούν συνθήκες αντίστοιχες με μέρη που ο Ιταλός τενόρος αγαπά να απολαμβάνει τη μουσική:

  • “My Music Room” το οποίο μετατρέπει το εσωτερικό του αυτοκινήτου σε ένα δωμάτιο με «ζεστό» ήχο. Όπως εξηγεί και ο Μαέστρος: «Είναι ο αγαπημένος μου χώρος για να ακούω μουσική στο σπίτι. Ένας φιλικός και ζεστός χώρος αφιερωμένος στην ακουστική τελειότητα.»
  • “My Recording Studio” “Το σύστημα προσομοιώνει την ακουστική του προσωπικού μου studioηχογράφησης, ένα χώρο τεχνολογίας που επιτρέπει στον καλλιτέχνη να αναζητήσει την τελειότητα», σημειώνει ο Μαέστρος.
  • “G. Verdi Opera House” το πρόγραμμα δίνει στον ακροατή την καλύτερη θέση σε ένα από τα πλέον σημαντικά σημεία για τη μουσική, την Όπερα Giuseppe Verdi στην Πίζα. «Εκεί έκανα το ντεμπούτο μου και αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέρη από άποψη ηχητικής στον κόσμο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο 500 δίνει μια πολύ καλή γεύση από αυτό το μοναδικό χώρο», αναφέρει ο Bocelli.
  • “My Open-air Arena” η ατμόσφαιρα και η δυναμική μια συναυλίας σε ανοικτό χώρο παίρνει ζωή από τη συγκεκριμένη επιλογή στο σύστημα της JBL. «Η ακουστική έχει εμπνευστεί από το ‘TeatrodelSilenzio’,που βρίσκεται στην Τοσκάνη και δίνει την τέλεια δυναμική και ενέργεια που παίρνει κανείς από μια συναυλία σε ανοικτό χώρο», συμπληρώνει ο Μαέστρο.

Παράλληλα με τα τέσσερα παραπάνω προγράμματα, το JBL Premium Audio Mastered by Bocelli διαθέτει επιπλέον λειτουργίες, όπως την «έξυπνη» διαμόρφωση του ήχου σύμφωνα με την ταχύτητα αλλά και τους ήχους που υπάρχουν μέσα στην καμπίνα. Το σύστημα έχει εξελιχθεί ώστε να λειτουργεί άψογα τόσο στην έκδοση hatchback του 500, όσο και την cabrio.

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500, έχει ήδη κατακτήσει 30 βραβεία, ενώ αποτελεί το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης σε 11 Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ενώ παράλληλα είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο ηλεκτρικό όχημα ανεξαρτήτου κατηγορίας σε όλη την Ευρώπη.

Το νέο 500 έχει συμβάλει τα μέγιστα στην πορεία εξηλεκτρισμού της FIAT, η οποία σε συνδυασμό με τα 500-Panda Hybrid και 500X-Tipo Hybrid 48V, πλέον διαθέτει μια 100% εξηλεκτρισμένη γκάμα. Την ίδια στιγμή η Ιταλική μάρκα επιταχύνει ακόμα περισσότερο την κίνηση της προς τη νέα εποχή του αυτοκινήτου. Από το 2024 κάθε νέο μοντέλο της FIAT θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό, ενώ από το 2027 η FIAT θα αποχαιρετήσει τα ορυκτά καύσιμα στην Ευρώπη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.