Η Ιταλική μάρκα βρήκε τον πιο αφοσιωμένο της πελάτη

By  |  0 Comments

Εξήντα χρόνια μετά το πρώτο του FIAT, ο 84χρονος Βρετανός, David Franklin απέκτησε πρόσφατα το 55ο του μοντέλο της Ιταλικής μάρκας, ένα αμιγώς ηλεκτρικό 500. Μετά από σχεδόν ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτων της, στο πρόσωπο του David η FIAT βρήκε -πιθανότατα- τον πιο αφοσιωμένο της πελάτη.

Για τον 84χρονο David Franklin από το Buckinghamshire στη νοτιοανατολική Αγγλία, η επαφή με τα μοντέλα της FIAT ξεκινά το μακρινό 1963, όταν ο 25χρονος τότε Βρετανός θα αποκτούσε το πρώτο του αυτοκίνητο. Ήταν ένα κόκκινο 500D, με τον κινητήρα στο πίσω μέρος και τις χαρακτηριστικές πόρτες που άνοιγαν με αντίθετη φορά, αγορά για την οποία θα επένδυε 399 λίρες Αγγλίας, ποσό που αντιστοιχεί σε 5.800 λίρες σήμερα. Λίγους μήνες πριν, ο κ. Franklin θα ξεκινούσε να εργάζεται στην πρώτη αντιπροσωπεία της μάρκας στη χώρα, η οποία βρισκόταν στην περιοχή Wembley του Λονδίνου.

Σήμερα, σχεδόν 60 χρόνια αργότερα, ο David παρέλαβε ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500 της έκδοσης (RED), κόκκινο, όπως και το πρώτο του FIAT.

Μια ολόκληρη ζωή

Το οδηγικό ταλέντο του David αναγνωρίστηκε πολύ γρήγορα από τους ανθρώπους της αντιπροσωπείας που εργαζόταν, με αποτέλεσμα από την πρώτη του χρονιά ως εργαζόμενος εκεί να συμμετέχει σε αγώνες με μοντέλα παραγωγής της Ιταλικής μάρκας. Από το 1963 έως και το 1967 συμμετείχε σε 31 αγώνες, κερδίζοντας τους 14 από αυτούς, ενώ εννέα φορές τερμάτισε στη 2η θέση. Καμία από αυτές όμως τις επιτυχίες δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη της ζωής του. Τη γνωριμία  με τη μετέπειτα σύζυγό του Michela. Η γεννημένη στο Μιλάνο Michela μετακόμισε στη Μ. Βρετανία το 1964 και επίσης έπιασε δουλειά στην αντιπροσωπεία της FIAT. Μέσα σε δύο χρόνια ο David και η Michela παντρεύτηκαν με το νυφικό τους αυτοκίνητο -ένα FIAT 2300 Estate, το πρώτο μοντέλο της μάρκας με αυτόματο κιβώτιο- να τους μεταφέρει με άνεση από την Αγγλία στο Κόμο της Ιταλίας.

Παρά το γεγονός ότι ο David άλλαξε χώρο εργασίας, η σχέση του με τη FIAT παρέμεινε σταθερή στο χρόνο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «Η FIAT δεν με απογοήτευσε ποτέ και εγώ της παρέμεινα πιστός». Μέχρι σήμερα υπολογίζει ότι πρέπει να έχει καλύψει περισσότερα από 600.000 μίλια (ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα) με τα FIAT που είχε στην κατοχή του. «Για σχεδόν 60 χρόνια και μέχρι την πανδημία του COVID με την Michela ταξιδεύαμε οδικώς τουλάχιστον μια ή και δύο φορές το χρόνο στην Ιταλία».

Μεταξύ του 1963 και του 2022, από τα χέρια του David πέρασαν ούτε λίγο, ούτε πολύ 55 αυτοκίνητα FIAT, καθιστώντας τον -πιθανότατα- τον πλέον πιστό αγοραστή στην ιστορία της μάρκας. Το σημερινό του αμάξι έχει κοινό όνομα, στιλ και χρώμα με το πρώτο του, όμως αποτελεί μια νέα σελίδα τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη FIAT. Το νέο 500 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο του 84χρονου Βρετανού, ο οποίος φαίνεται να βλέπει με θετικό μάτι την ηλεκτροκίνηση. «Το ηλεκτρικό 500 όπως και όλα τα FIAT είναι υπέροχο να το οδηγείς. Είναι πολύ ήσυχο, έχει εξαιρετικό κράτημα και εκπληκτική επιτάχυνση. Μερικές φορές ξεκινώντας από το φανάρι βρίσκω τα γυαλιά μου στο πίσω κάθισμα!»

Ο David είναι τόσο ικανοποιημένος που μάλιστα συγκαταλέγει το νέο του απόκτημα στα τρία καλύτερα FIAT που είχε ποτέ. Στην πρώτη θέση επιλέγει το Multipla, στη δεύτερη το 850 Coupe, ενώ στην τρίτη το νέο ηλεκτρικό 500.

Αναλυτικά τα 29 διαφορετικά μοντέλα FIAT (συνολικά 55 αυτοκίνητα) που είχε ο David στην κατοχή του από το 1963 έως και σήμερα είναι τα:

500
127
850
Uno 
Uno Turbo 
Croma
Multipla
Panda
1300
1500
128
850S
850 Idroconvert
850 Coupe
124 Estate
131 (2 door)
131 (4 door)
132 Argenta
2300 Estate
Hot Uno 55S
600
Marea
Tipo 16 Valve
Coupe Turbo 5 Cylinder
Bravo
Punto
500X
500X Sport
500 Electric (RED) Edition

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.