Θρίαμβος για τη Hyundai στο Ράλι Βελγίου

By  |  0 Comments
  • Η Hyundai Motorsport σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο Ypres Rally Βελγίου με Hyundai i20 N Rally1 μετά από ένα ανταγωνιστικό Σαββατοκύριακο για τα πληρώματά της
  • Οι Εσθονοί Ott Tänak και Martin Järveoja κέρδισαν την τρίτη τους νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA 2022 (WRC) και τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους μετά το Ράλι Φινλανδίας
  • Οι Oliver Solberg και Elliott Edmondson κατέκτησαν την εξαιρετική τέταρτη θέση, με τους Thierry Neuville και Martin Wydaeghe να κερδίζουν τρεις βαθμούς για την ομάδα στην Power Stage

Η Hyundai Motorsport σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) 2022 της FIA, κατακτώντας την πρώτη θέση στο βάθρο του Ypres Rally Βελγίου, τον ένατο γύρο της σεζόν, χάρη σε έναν εντυπωσιακό αγώνα των Ott Tänak και Martin Järveoja.

Οι Oliver Solberg και Elliott Edmondson εξασφάλισαν το καλύτερο αποτέλεσμά τους έως σήμερα στο WRC κατακτώντας την τέταρτη θέση με το Hyundai i20 N Rally1.

Οι Neuville και Wydaeghe, παράλληλα, κατέκτησαν τρεις βαθμούς για την ομάδα από την Kemmelberg Power Stage έχοντας εντυπωσιακό ρυθμό όλο το Σαββατοκύριακο. Το βελγικό πλήρωμα συγκέντρωσε οκτώ νίκες στις ειδικές του Ypres, καθώς και τον ταχύτερο χρόνο στην SS10 το Σάββατο, υπογραμμίζοντας τις επιδόσεις τους στον αγώνα της χώρας τους.

Το Hyundai i20 N Rally1 έχει πλέον κατακτήσει τρεις νίκες το 2022, στα χωμάτινα ράλι της Σαρδηνίας και της Φινλανδίας και τώρα στην άσφαλτο του Βελγίου.

Σημειώσεις πληρώματος: Ott Tänak/Martin Järveoja (#8 Hyundai i20 N Rally1)

• Τρίτη νίκη της σεζόν για τους Εσθονούς και δεύτερη σερί

• Το αποτέλεσμα ενισχύει τη δεύτερη θέση του Tänak στο πρωτάθλημα οδηγών (131 βαθμοί)

Ο Tänak δήλωσε : «Η νίκη στο Ypres είναι μια μεγάλη έκπληξη για εμάς αμέσως μετά τη Φινλανδία. Δεν περιμέναμε να έρθουμε εδώ και να πάρουμε τη νίκη, αλλά είναι υπέροχο να βλέπουμε να έρχονται τόσο δυνατά αποτελέσματα. Μπορέσαμε να συνδυάσουμε τα πράγματα κατά τη διάρκεια του ράλι, ακόμα κι αν δεν ένιωθα άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ξέρουμε ότι μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και να είμαστε πιο δυνατοί, επομένως θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Η ταχύτητα ήταν αρκετή για να παραμείνουμε στη θέση μας σήμερα και να διατηρήσουμε έναν καλό ρυθμό μέχρι το τέλος. Είμαι πολύ χαρούμενος με την επιτυχία μας».

Σημειώσεις πληρώματος: Oliver Solberg/Elliott Edmondson (#2 Hyundai i20 N Rally1)

• Ο καλύτερος τερματισμός στο WRC μέχρι σήμερα με την κατάκτηση της τέταρτης θέσης

Ο Solberg δήλωσε : «Είναι φανταστικό να πετύχουμε ένα τόσο σπουδαίο αποτέλεσμα. Είναι ωραίο που όλη η ομάδα συνεργάζεται τόσο δυνατά. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, ένα πολύ ανταγωνιστικό ράλι σε δύσκολους δρόμους. Δεν είχα καλή επίδοση στην άσφαλτο την τελευταία φορά στην

Κροατία και μετά από μια απογοητευτική εμφάνιση στη Φινλανδία, πέρασα σίγουρα μερικές δύσκολες εβδομάδες. Η ομάδα ήταν απίστευτα υποστηρικτική, είχαμε μια εξαιρετική ομαδική δουλειά για να φτάσουμε εδώ. Είναι υπέροχο που κατέκτησα αυτό το αποτέλεσμα.»

Σημειώσεις πληρώματος: Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (#11 Hyundai i20 N Rally1)

• Κατέκτησε τρεις βαθμούς στην Power Stage

• Οκτώ νίκες στις ειδικές του Σαββατοκύριακου για το πλήρωμα των Βέλγων

Ο Neuville δήλωσε : «Ήταν ένα απογοητευτικό Σαββατοκύριακο για εμάς και τους φίλους μας. Συγχαρητήρια στον Ott που έφερε τη νίκη στην ομάδα. Η ομάδα έχει κάνει απίστευτη δουλειά και αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί μεγάλη ώθηση. Από την πλευρά μου, το πιο θετικό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η αξιοπιστία και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους πάρα πολλούς θεατές που μας επευφημούσαν – ήταν καταπληκτική υποστήριξη. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά τουλάχιστον μπορέσαμε να διασκεδάσουμε λίγο και ελπίζουμε το ίδιο να έκαναν και οι φίλοι μας».

Ο κ. Julien Moncet, Deputy Team Director δήλωσε : «Είναι μια σπουδαία νίκη μετά από ένα ακόμη φανταστικό αγώνα από τον Ott και τον Martin που μας έφερε ξανά στην κορυφή του βάθρου. Πήραμε διαδοχικές νίκες, πρώτα στη Φινλανδία και τώρα στο Ypres, αναδεικνύονταν ότι το αυτοκίνητό μας είναι ικανό να κερδίζει παντού και αυτό είναι πραγματικά καταπληκτικό. Ο Όλιβερ και ο Έλιοτ είχαν επίσης ένα καταπληκτικό ράλι. Ήρθαν εδώ λίγο αβέβαιοι μετά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στη Φινλανδία. Προσπαθήσαμε να τους φέρουμε στην καλύτερη δυνατή θέση για να τα καταφέρουν – και έκαναν ακριβώς αυτό και περισσότερα με μια καλή απόδοση και το καλύτερο αποτέλεσμα τους μέχρι στιγμής. Για τον Thierry και τον Martijn, φυσικά η χθεσινή τους αποχώρηση σήμαινε ότι μπορούσαν να επικεντρωθούν μόνο στην Power Stage. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πώς ο Thierry αντέδρασε τόσο θετικά μπροστά στην απογοήτευση, μπορούμε να μάθουμε πολλά από τη στάση του. Έχουμε μια πολύ θετική δυναμική και ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να διατηρήσουμε αυτή την τροχιά. Προς το παρόν, απλώς θα απολαύσουμε τη στιγμή».

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC) επιστρέφει στις χωμάτινες διαδρομές για τον δέκατο γύρο της σεζόν 2022 που θα διεξαχθεί στην χώρα μας. Το Acropolis Rally Greece θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως 11 Σεπτεμβρίου, με το Service Park να βρίσκεται και φέτος στη Λαμία.

Συνολική Κατάταξη – Ypres Rally Belgium  

1O. Tänak M. JärveojaHyundai i20 N Rally12:25:38.9
2E. EvansS. MartinToyota GR Yaris Rally1+5.0
3E. LappiJ. FermToyota GR Yaris Rally1+1:41.6
4O. SolbergE. EdmondsonHyundai i20 N Rally1+3:28.5
5T. KatsutaA. JohnstonToyota GR Yaris Rally1+6:06.1
6S. LefebvreA. MalfoyCitroën C3 Rally2+9:45.7
7A. MikkelsenT. EriksenŠkoda Fabia Evo+10:03.8
8Y. RosselV. SarreaudCitroën C3 Rally2+10:54.8
9C. IngramC. DrewŠkoda Fabia Evo+11:20.8
10N. GryazinK. AleksandrovŠkoda Fabia Evo+11:26.8

2022 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Κατασκευαστών

Μετά τον 9ο γύρο

1Toyota Gazoo Racing World Rally Team  381
2Hyundai Shell Mobis World Rally Team  293
3M-Sport Ford World Rally Team  188
4Toyota Gazoo Racing World Rally Team NG  100
       

2022 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Οδηγών

Μετά τον 9ο γύρο

1K. Rovanperä203
2O. Tänak131
3E. Evans116
4T. Neuville106
5T. Katsuta92
6C. Breen64
7E. Lappi57
8S. Loeb35
9S. Ogier34
10D. Sordo34
11G. Greensmith34
12A. Mikkelsen25
13O. Solberg21

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.