H Hyundai γράφει ιστορία στο Ράλι Ακρόπολις

By  |  0 Comments

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε τριπλό βάθρο 1-2-3 στο ελληνικό ράλι του WRC

  • Η Hyundai Motorsport κυριάρχησε στο Ράλι Ακρόπολις, τον δέκατο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA 2022 (WRC), ολοκληρώνοντας έναν δύσκολο αγώνα με θριαμβευτικό τερματισμό 1-2-3 για πρώτη φορά στην ιστορία της
  • Μετά από 33 χρόνια, μια μάρκα κατακτά και τις τρεις θέσεις του βάθρου στο Ράλι Ακρόπολις
  • Ο Thierry Neuville εξασφάλισε τη νίκη – την πρώτη του στη σεζόν – μπροστά από τους Ott Tänak και Dani Sordo, πραγματοποιώντας την τρίτη νίκη στη σειρά για την ομάδα μετά τη Φινλανδία και το Βέλγιο
  • Οι επιδόσεις και η αξιοπιστία του Hyundai i20 N Rally1 έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε το πρώτο της τριπλό βάθρο 1-2-3 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA (WRC) μετά από μια εντυπωσιακή επίδοση στο Ράλι Ακρόπολις στην Ελλάδα.

Οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe τερμάτισαν στην πρώτη θέση του Ράλι Ακρόπολις, με τους Ott Tänak/Martin Järveoja και Dani Sordo/Cándido Carrera να παίρνουν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα εξασφαλίζοντας ένα ιστορικό αποτέλεσμα για την ομάδα.

Μετά από μια εντυπωσιακή επίδοση το Σάββατο, στην οποία και τα τρία πληρώματα της Hyundai Motorsport σημείωσαν νίκες στις ειδικές διαδρομές, η ομάδα πρόσθεσε τρεις ακόμη ταχύτερους χρόνους το τελευταίο πρωινό. Ο Tänak κατέκτησε την ειδική του Ελευθεροχωρίου (SS14/SS16, 16,90km) και στη συνέχεια ο Neuville εδραίωσε το πλεονέκτημά του στην επόμενη ειδική διαδρομή Elatia-Rengini (SS15, 11,26km). Στη συνέχεια, ο Εσθονός πήρε την πρωτιά στην Power Stage και  πέντε επιπλέον βαθμούς.

Παράλληλα, οι επιδόσεις των Neuville και Sordo στην Power Stage επέτρεψαν στην ομάδα να κλειδώσει το εντυπωσιακό βάθρο 1-2-3 για πρώτη φορά στις 107 εμφανίσεις στο WRC μέχρι σήμερα. Ο Βέλγος τερμάτισε πρώτος με διαφορά 15,0 δευτερολέπτων κατακτώντας την πρώτη του νίκη το 2022 και την 17η συνολικά για την ομάδα. Το αποτέλεσμα του Ράλι Ακρόπολις αντιπροσωπεύει επίσης την πρώτη φορά που η Hyundai Motorsport έχει τρεις διαδοχικές νίκες στο WRC.

Ο Tänak επιβεβαίωσε το έκτο του βάθρο στη σεζόν με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, μετά τις συνεχόμενες νίκες του σε Φινλανδία και Βέλγιο. Ο Sordo, ακολούθησε μια ήπια στρατηγική στις τελευταίες ειδικές διαδρομές με στόχο να εξασφαλίσει τη θέση του στο βάθρο – η τρίτη φορά που ανεβαίνει φέτος στο βάθρο μετά την Πορτογαλία και τη Σαρδηνία– ολοκληρώνοντας έτσι την τριάδα της Hyundai στο βάθρο.

Οι επιδόσεις και η αξιοπιστία του Hyundai i20 N Rally1 έπαιξαν αναπόσπαστο ρόλο στο αποτέλεσμα αυτού του Σαββατοκύριακου, με άλλους να τιμωρούνται από τους σκληρούς χωμάτινους δρόμους της Ελλάδας. Έχοντας δείξει την ανταγωνιστικότητά του στις χωμάτινες διαδρομές της Φινλανδίας και στην άσφαλτο του Βελγίου, το αυτοκίνητο διέπρεψε στο εξαιρετικά δύσκολο έδαφος του Ράλι Ακρόπολις, τοποθετώντας το όνομα της Hyundai Motorsport στην κορυφή ενός από τους πιο διάσημους αγώνες του πρωταθλήματος.

Μετά από δέκα γύρους, η ομάδα έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ της για τις περισσότερες νίκες σε μία μόνο σεζόν, σημειώνοντας τέσσερις νίκες (αντίστοιχες νίκες είχε κατακτήσει το 2017 και το 2019), κατακτώντας έναν ισχυρό αριθμό βαθμών στο σύνολο του πρωταθλήματος των κατασκευαστών που ανέρχεται σε 341 βαθμούς.

Σημειώσεις πληρώματος: Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (#11 Hyundai i20 N Rally1)

• Πρώτη νίκη της σεζόν 2022 για το βελγικό πλήρωμα, η 17η του Neuville με την ομάδα

• Πέντε νίκες στις ειδικές του Σαββατοκύριακου, τερματίζοντας με διαφορά 15,0 δευτερολέπτων

Ο Neuville δήλωσε: «Πρόκειται για μια εντυπωσιακή νίκη και ένα ιστορικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι η πιο σημαντική πτυχή είναι το 1-2-3 για την ομάδα, ένα αποτέλεσμα που μας αξίζει μετά από τις προσπάθειες όλων μας. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το επίτευγμα. Είμαι στην ομάδα από την αρχή, ξέρω πόσο σκληρά έχουν δουλέψει όλοι, ειδικά στις δύσκολες στιγμές, αλλά πάντα παλεύαμε και αυτό είναι μια τέλεια απόδειξη. Ξέραμε την Παρασκευή, ξεκινώντας τέταρτοι, ότι είχαμε τη δυνατότητα να πάμε πιο γρήγορα. Ο στόχος τη δεύτερη μέρα ήταν να πιέσουμε περισσότερο και να καλύψουμε τη διαφορά. Μπορέσαμε να πάρουμε το προβάδισμα και να αυξήσουμε το πλεονέκτημα για να είμαστε λίγο πιο άνετοι. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη – ξέραμε ότι θα έρθει. Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Σημειώσεις πληρώματος: Ott Tänak/Martin Järveoja (#8 Hyundai i20 N Rally1)

• Έκτο βάθρο της σεζόν για το πλήρωμα της Εσθονίας – και τέταρτο στη σειρά

• Ολοκληρώθηκε το Ράλι Ακρόπολις με τέσσερις νίκες στις ειδικές, συμπεριλαμβανομένης της Power Stage

Ο Tänak δήλωσε: «Είναι ένα απίστευτο αποτέλεσμα. Ήταν ένας πολύ απαιτητικός αγώνας, ειδικά από τεχνικής πλευράς, όπου η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά για να κρατήσει όλα τα αυτοκίνητα μέσα στον αγώνα. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο να πιάσουμε τον Thierry σήμερα χωρίς να κάνει λάθος. Το αυτοκίνητο σίγουρα λειτουργεί καλύτερα. Υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα στα οποία μπορούμε να βελτιωθούμε. Προς το παρόν, πρέπει να απολαύσουμε αυτό το αποτέλεσμα 1-2-3».

Σημειώσεις πληρώματος: Dani Sordo/Cándido Carrera (#6 Hyundai i20 N Rally1)

• Τρίτο βάθρο σε τρεις αγώνες αυτή τη σεζόν για το Ισπανικό πλήρωμα

• Έχει κατακτήσει σε πέντε αγώνες την τρίτη θέση από το 2021

Ο Sordo δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το βάθρο μου και με το αποτέλεσμα 1-2-3 της ομάδας. Όλοι σε αυτή την ομάδα το αξίζουν, έχουν δουλέψει τόσο σκληρά αυτές τις μέρες. Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν με κάποιες κακές στιγμές, οπότε αυτό είναι ένα επίτευγμα που πραγματικά αξίζει σε όλους μας. Στόχος μας σήμερα ήταν η κατάκτηση της τρίτης θέσης. Πολλοί οδηγοί αντιμετώπισαν προβλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά, τελικά, ήμασταν εκεί και με τα τρία Hyundai και καταφέραμε ένα πραγματικά φανταστικό ομαδικό αποτέλεσμα. Αυτό πρέπει να το γιορτάσουμε».

Ο Julien Moncet, Deputy Team Director δήλωσε: «Είναι ιστορική στιγμή για την ομάδα μας και τη Hyundai, η πρώτη φορά που κατακτούμε τριπλό βάθρο. Λίγοι θα είχαν στοιχηματίσει σε εμάς στην αρχή της σεζόν, αλλά είμαστε εδώ. Ωστόσο, πρέπει να πιέσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τη θετική δυναμική που έχουμε δημιουργήσει ως ένα επιπλέον κίνητρο. Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που μας στηρίζουν και πάνω απ’ όλα όσους βρίσκονται στο εργοστάσιό μας. Η αξιοπιστία αποτελεί ένα από τα κλειδιά μας. Ο Thierry είχε έναν αγώνα χωρίς προβλήματα εξασφαλίζοντας τη νίκη, την πρώτη του μετά από σχεδόν ένα χρόνο. Ο Ott είχε ένα πολύ δυνατό ράλι παρά μερικά τεχνικά προβλήματα και κατάφερε μια σπουδαία επίδοση κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Η κατάκτηση της Power Stage απέδειξε για άλλη μια φορά, πόσο ικανός είναι. Στόχος του Dani ήταν να εξασφαλίσει την τρίτη θέση. Για άλλη μια φορά, έκανε ακριβώς αυτό που περιμέναμε από αυτόν : αξιόπιστος και τέλειος ομαδικός παίκτης. Κατέκτησε το πέμπτο κατά σειρά βάθρο του. Σίγουρα θα το απολαύσουμε αυτό.”

2022 FIA World Rally Championship Round 10, Acropolis Rally 8-11 September 2022 Thierry Neuville Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ο Sean Kim, President της Hyundai Motorsport, δήλωσε: «Αυτή είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για όλους μας στην Hyundai Motorsport αλλά και για την οικογένεια της Hyundai παγκοσμίως, καθώς γιορτάζουμε το πρώτο μας αποτέλεσμα 1-2-3 σε αγώνα WRC. Μια φανταστική ομαδική προσπάθεια, που πραγματοποιήθηκε από τα τρία απίστευτα πληρώματά μας. Από την πρώτη μας σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA το 2014, έχουμε δεσμευτεί να προετοιμάσουμε τα πιο ανταγωνιστικά, αξιόπιστα και τεχνολογικά προηγμένα αυτοκίνητα για να ανταγωνιστούμε τα καλύτερα. Έχουμε πάρει δύο τίτλους κατασκευαστών, αλλά αυτή η νέα υβριδική σεζόν έχει προσφέρει ολοκαίνουριες προκλήσεις τις οποίες απολαύσαμε. Το να βλέπουμε το Hyundai i20 N Rally1 να κατακτά τρεις νίκες στη σειρά – σε πολύ διαφορετικά ράλι – είναι ανταμοιβή για την σκληρή δουλειά της ομάδας μας. Μοιραζόμαστε αυτό το αποτέλεσμα μαζί ως ομάδα».

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA 2022 ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με επόμενο σταθμό τον 11ο γύρο, το Ράλι Νέας Ζηλανδίας, που θα διεξαχθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.

Συνολική Κατάταξη – Acropolis Rally  

1T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 N Rally13:34:52.0
2O. TänakM. JärveojaHyundai i20 N Rally1+15.0
3D. SordoC. CarreraHyundai i20 N Rally1+1:49.7
4P. L. LoubetV. LandaisFord Puma Rally1+3:42.2
5C. BreenP. NagleFord Puma Rally1+4:09.0
6T. KatsutaA. JohnstonToyota GR Yaris Rally1+6:21.1
7E. LindholmR. HämäläinenŠkoda Fabia Evo+7:46.6
8N. GryazinK. AleksandrovŠkoda Fabia Evo+8:22.7
9A. TsouloftasR. WhittockVolkswagen Polo GTI+10:53.8
10E. BrynildsenR. EilerstenŠkoda Fabia Evo+10:56.7

2022 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Κατασκευαστών

Μετά τον 10ο γύρο

1Toyota Gazoo Racing World Rally Team404
2Hyundai Shell Mobis World Rally Team341
3M-Sport Ford World Rally Team214
4Toyota Gazoo Racing World Rally Team NG112
   

2022 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Οδηγών

Μετά τον 10ο γύρο

1K. Rovanperä207
2O. Tänak154
3T. Neuville131
4E. Evans116
5T. Katsuta100
6C. Breen77
7E. Lappi58
8D. Sordo49
9G. Greensmith36
10S. Loeb35
11S. Ogier34
12P. Loubet30
13A. Mikkelsen25
14O. Solberg   21 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.