Τα κατάφεραν οι τρεις «Les Grecs 2023»

By  |  0 Comments

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση των Ελλήνων στο φετινό Ιστορικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο

Ολοκληρώθηκε και το τελευταίο, νυχτερινό σκέλος του αγώνα και τερμάτισαν και τα τρία ελληνικά πληρώματα με ασφάλεια. Οι Les Grecs πολέμησαν δυνατά μέχρι το τέλος και μας έκαναν όλους πολύ περήφανους με τις επιδόσεις τους!

Στις τελευταίες ΕΔΑ και ενώ είχαν φοβερό μομέντουμ οι Χριστοδούλου – Γεωργοσόπουλος είχαν μια ατυχία με κλατάρισμα τροχού μέσα σε ειδική με αποτέλεσμα να χάσουν θέσεις. Όπως και να έχει, η επίδοση τους ήταν φανταστική και μόνο συγχαρητήρια τους αξίζουν! Μετά λοιπόν και τις δυο τελευταίες, βραδινές ΕΔΑ που καθόρισαν την τελική κατάταξη, τα ελληνικά πληρώματα βρέθηκαν στις έξεις θέσεις: το Νο 171 των Χριστοδούλου – Γεωργοσόπουλου, έπεσε από την 11η (!) θέση που είχε καταφέρει να αναρριχηθεί, στην 20η θέση με 3,620 βαθμούς ποινής, στην θέση 117 ανέβηκαν μετά από εξαιρετικές επιδόσεις οι Καλογεράς – Διαμαντόπουλος με το Νο 168 και με 15,910 βαθμούς και τέλος οι Παπάζογλου – Μπουνάζος με 88,970 βαθμούς ανέβηκαν στη θέση 201. Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στους Les Grecs που ακόμη μια φορά μας έκαναν περήφανους στο Monte Carlo.

Οι 17 ειδικές διαδρομές, regularity βεβαίως, ξεκίνησαν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου. Αποτέλεσαν σχεδόν στο σύνολο τους κλασικές διαδρομές του Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Οι τρεις «Les Grecs 2023» είχαν αρχικό στόχο τον τερματισμό, και στη συνέχεια το καλό αποτέλεσμα. Ας δούμε όμως ποιοι είναι:

Οι Δημήτρης Καλογεράς-Χρήστος Διαμαντόπουλος, στην τέταρτη συμμετοχή τους, οδήγησαν ένα Renault 5 Alpine Turbo, έπειτα από τρεις συνεχόμενους αγώνες στο Μόντε Κάρλο με την Alfa Romeo Alfetta GTV.

Για τρίτη φορά στον αγώνα οι Αλέξανδρος Χριστοδούλου-Άρης Γεωργοσόπουλος άφησαν το Hillman IMP του 1967 με το οποίο πέρυσι τερμάτισαν στην 47η θέση, για ένα σαφώς πιο σύγχρονο και αξιόμαχο Mitsubishi Lancer. Και τα κατάφεραν περίφημα!

Την τριάδα των συμμετοχών συμπλήρωσε ο έμπειρος μα πρωτοεμφανιζόμενος σε τέτοιο αγώνα Λυμπέρης Παπάζογλου, με συνοδηγό στην Alfasud του 1977 τον Δημήτρη Μπουνάζο.

Πηγή:

https://www.facebook.com/allabouthistoriccars

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.