Θετικό ξεκίνημα για Alfa Romeo F1 Team Stake

By  |  0 Comments

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 για την η Alfa Romeo F1 Team Stake, με τον Valtteri Bottasνα κατακτά τους πρώτους 4 βαθμούς για τη φετινή σαιζόν τερματίζοντας στην 8η θέση του Grand Prix του Μπαχρέιν. Αυτή η επίδοση φέρνει την ομάδα στο club εκείνων που έχουν κατακτήσει περισσότερους από 1.000 βαθμούς στην ιστορία τους, ενώ ο Zhou Guanyu πέτυχε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.

Θετικό ξεκίνημα για την Alfa Romeo F1 team Stake στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, το Grand Prix του Μπαχρέιν, όπου ο Φινλανδός οδηγός της ομάδας, Valtteri Bottas τερμάτισε στην 8η θέση, κατακτώντας τέσσερις βαθμούς, επίδοση που φέρνει την ομάδα στην 5η θέση του Πρωταθλήματος των Κατασκευαστών. Το αποτέλεσμα έρχεται ως συνέχεια ενός εξαιρετικά εντατικού προγράμματος εξέλιξης κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπου η ομάδα πέτυχε σταθερή πρόοδο σε όλα τα στοιχεία που επηρεάζουν την απόδοση του μονοθεσίου.

Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι οι τέσσερις βαθμοί του Bottas στο Grand Prix του Μπαχρέιν, φέρνουν την ομάδα στο ξεχωριστό club εκείνων που έχουν κατακτήσει στην ιστορία τους περισσότερους από 1.000 βαθμούς.

Alessandro Alunni Bravi, Εκπρόσωπος της Ομάδας«Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά στον αγώνα και μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δείχνει τη συνεχή μας εξέλιξη και τη σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είμασταν ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες ομάδες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τερματίσαμε μπροστά από τις McLarenκαι Alpine. Ήταν μια συλλογική προσπάθεια. Οι οδηγοί απέδωσαν καλά, ενώ ο Zhouπέτυχε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Η στρατηγική ήταν επίσης πολύ καλή και συνέβαλε στην κατάκτηση των βαθμών. Το αποτέλεσμα είναι μέσα στις προβλέψεις που είχαμε κάνει μετά τις πρώτες δοκιμές. Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους μας στη βάση της ομάδας στο Hinwil, αλλά και τους βασικούς συνεργάτες μας σε τεχνικό επίπεδο, όπως είναι η Ferrari. Είχαμε μια καλή αρχή, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να εξασφαλίσουμε ότι και η υπόλοιπη χρονιά θα είναι τόσο συναρπαστική όσο ο πρώτος μας αγώνας φέτος.»

Valtteri Bottas (αριθμός μονοθεσίου 77)

Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Chassis 03/Ferrari)             
Θέση: 8η             
Ταχύτερος γύρος: 1:37.379          
 

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το σημερινό μας αγώνα. Οι τέσσερις βαθμοί είναι μια καλή ανταμοιβή που δείχνει ότι η σκληρή δουλειά του χειμώνα ανταποδίδει. Δείξαμε ότι έχουμε ένα καλό μονοθέσιο με το οποίο μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ήταν μια καλή αρχή, αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Ξέρω ότι όλοι στο Hinwil εργάζονται για να φέρουν αναβαθμίσεις. Ο αγώνας μου ήταν καλός, ενώ πολύ σημαντική ήταν η εκκίνηση. Κινηθήκαμε επιθετικά, τόσο στην πίστα, όσο και στην στρατηγική μας. Επίσης κινηθήκαμε έξυπνα και διαλέξαμε τις μάχες που δώσαμε, διασφαλίζοντας την απόδοση των ελαστικών μας. Αυτό φάνηκε πόσο σημαντικό ήταν ειδικά στο τέλος που με πλησίασε ο Gasly. Επίσης ήταν πολύ σημαντικό ότι ο Zhou έκανε τον ταχύτερο γύρο και «έκλεψε» βαθμούς από τους αντιπάλους μας. Έκανε πολύ καλή δουλειά και έδειξε πόσο καλά δουλεύουμε ως ομάδα. Η 8η θέση ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να πάρουμε σήμερα.»

Zhou Guanyu (αριθμός μονοθεσίου 24)

Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Chassis 04/Ferrari)             
Θέση: 16η           
Ταχύτερος γύρος: 1:33.996          
 

«Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τον Valtteri να κατακτά βαθμούς στον πρώτο αγώνα της σαιζόν. Είναι μια καλή αρχή για όλους μας και χαίρομαι και για τη δική μου συνεισφορά μέσω του ταχύτερου γύρου. Το μονοθέσιο είχε καλύτερη αίσθηση σε σχέση με τις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Στον αγώνα δεν είχα καλή πρόσφυση στην εκκίνηση με αποτέλεσμα να χάσω μερικές θέσεις. Επίσης το «εικονικό» αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε σε κακή χρονική στιγμή και δεν μπόρεσα να βελτιώσω τη θέση μου στη συνέχεια. Το θετικό είναι ότι λειτουργήσαμε πολύ καλά ως ομάδα και μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα παλεύουμε για τους βαθμούς σε κάθε αγώνα.»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.