Ένα Ράλλυ αρχοντικό

By  |  0 Comments

Το «Ράλλυ Σύρου 2023» διοργανώθηκε το τριήμερο 16-18 Ιουνίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Συνδιοργανωτές ήταν  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, o Σύλλογος Ιστορικών Οχημάτων Σύρου “Syros Enfield Club” και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων. Το πρωί της Παρασκευής έφθασαν στο λιμάνι της Ερμούπολης  οι συμμετέχοντες και ενώθηκαν με τα τοπικά πληρώματα.

Η φετινή εκδήλωση ξεκίνησε με την ξενάγηση που έγινε στις 5μμ στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Σύρου και συνοδεύτηκε από παραδοσιακό κέρασμα. Στις 6μιση το απόγευμα μεταφέρθηκαν τα αυτοκίνητα στην πλατεία Μιαούλη και στις 7μμ άρχισε ο διοικητικός έλεγχος των αυτοκινήτων. Όλα τα ιστορικά αυτοκίνητα & youngtimer γοήτευσαν, όμως τις εντυπώσεις έκλεψαν οι δύο καλλονές του Jaguar Club of Greece, που νίκησαν στα καλλιστεία που επιμελήθηκε o Σύλλογος Ιστορικών Οχημάτων Σύρου.

Το Σάββατο το μεσημέρι δόθηκε η εκκίνηση του «Ράλλυ Σύρου 2023». Η χαλαρότητα έδωσε τη σειρά της στο αγωνιστικό κομμάτι και οι 6 ειδικές διαδρομές θύμισαν ότι το σπορ DNA του ΣΙΣΑ δεν ξεχνιέται. Αρχή με τις ειδικές «Λαζαρέττα» & «Βάρη» και αμέσως μετά «Δανακός» & «Άνω Μεριά» έφεραν τα πληρώματα στο Σαν Μιχάλη για την ανασυγκρότηση του αγώνα. Όπως και πέρυσι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη γαστρονομία και τη θέα του «Πλακόστρωτου». Στις 4 ξεκίνησε το 2ο σκέλος με την ομώνυμη ειδική του «Σαν Μιχάλη» και ακολούθησε η τελευταία ειδική «Επισκοπιό», που έφερε λίγο μετά τις 5μμ  τα αυτοκίνητα στην αψίδα του τερματισμού. Για ακόμα μία χρονιά νικητής ήταν το ίδιο το Ράλλυ Σύρου που ένωσε τα πληρώματα σε μία μεγάλη παρέα και γοήτευσε τον κόσμο της Σύρου με τα πανέμορφα ιστορικά αυτοκίνητα & youngtimer.

Νικητές ήταν οι συνήθεις ύποπτοι Α. Γεωργοσόπουλος-Ν.Κοντοπός-VW Golf Gti, δεύτεροι οι πάντα μαχητικοί  Χρ. Χατζηκωνσταντίνου-Εμμ. Δημακαρέας-Peugeot 205 Rallye και τρίτοι μετά από μεγάλο come back οι Γ. Καρούμπας-Απ. Παπανίκος-Fiat 124 Spider. Στα Youngtimer-GT η σειρά κατάταξης ήταν Ευ. Μάγος-Π. Δελαγραμμάτικα-Fiat Seicento, Β. Βελάνης-L. Gruia-Rover Mini GT & οι πρωτοεμφανιζόμενοι Ν. Μάργαρης-Β. Βαλερη-Peugeot 106 Gti. Στην κατηγορία Touring Trophy η σειρά κατάταξης ήταν Ηλ. Λαλούσης-Εμμ. Καστανιώτης-Daihatsu Charade 4×4, Ι. Κυρανάς-Ν. Ευσταθίου-Subaru Legacy & Π. Βασιλόπουλος-Ισμ. Ναρλή-Morgan 4/4. Τέλος στην κατηγορία Classique η σειρά κατάταξης ήταν Μ. Καουτσκής-Ελ. Σουραλη-Audi 100LS, Λ. Νασόπουλος-Δ. Μαυρίκης-Peugeot 504 & Γ. Γαδ-Ν. Γαδ-Opel Kadett C. Στις 8 το βράδυ ξεκίνησε δεξίωση απονομής επάθλων στο Ora Baresto στην παραλία του Φοίνικα με θέα το Αιγαίο και ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα. Τα κύπελλα που αθλοθέτησε η ΕΚΟ Σύρου, δόθηκαν παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Λεονταρίτη και ανανεώθηκε το ραντεβού για το 2024. Τα αναλυτικά αποτελέσματα των κατηγοριών είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.sisa.gr

Ο ΣΙΣΑ ευχαριστεί την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Σύλλογο Ιστορικών Οχημάτων Σύρου “Syros Enfield Club”, τον Δήμο Ερμούπολης, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, το Λιμενικό Ταμείο & το Λιμεναρχείο Σύρου και την Ελληνική Αστυνομία. Θερμά ευχαριστήρια στο Jaguar Club of Greece & σε όλους του συμμετέχοντες που προσήλθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και τους εθελοντές & τα στελέχη της οργάνωσης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.