Γύρος της Ελλάδας με ιστορικές Alfa Romeo

By  |  0 Comments

Ο σύλλογος Registro Italiano Alfa Romeo International Club (RIAR), σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο της Alfa Romeo (Museo Storico Alfa Romeo), διοργανώνει τον ΓΥΡΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2023. Μαζί και με την ΦΙΟ (Φίλοι Ιστορικού Οχήματος) για την περιοχή της Μαγνησίας, του Βόλου και του Πηλίου.

Η RIAR είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την προώθηση της παράδοσης της Alfa Romeo στην διατήρηση των ιστορικών της αυτοκινήτων. Έχει 1700 μέλη παγκοσμίως και ιδρύθηκε το 1962 και με γραφεία στο Μουσείο της Alfa Romeo. Διοργανώνει εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την ετήσια μεγάλη εκδήλωση της, που φέτος θα είναι στη Κεντρική Ελλάδα με βάση την πόλη του Βόλου.

Είναι η τέταρτη φορά που η ετήσια μεγάλη εκδήλωση θα γίνει στην Ελλάδα μετά το 2009 (Γιάννενα – Ζαγοροχώρια – Μετέωρα – Κέρκυρα – Παξοί), το 2014 (Ολυμπία – Καλαμάτα – Ναύπλιο – Αθήνα) και το 2019 (Καστοριά – Πρέσπες – Θεσ/νίκη – Χαλκιδική).

Ο στόχος είναι η προβολή της Κεντρικής Ελλάδας με τις φυσικές της ομορφιές και την σημαντική ιστορία της στους αρχαίους χρόνους και μέχρι σήμερα. Ερχόμενοι από Πάτρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στη Ναύπακτο, το Γαλαξίδι, στους Δελφούς (δύο διανυκτερεύσεις) και τις Θερμοπύλες.

Τα υπέροχα αυτοκίνητα θα καταλήψουν στο Βόλο στις 4 Σεπτεμβρίου 2023 για τέσσερις διανυκτερεύσεις. Με κέντρο τον Βόλο προγραμματίζονται ημερήσιες εξορμήσεις στην Άφησσο, στη Τσαγκαράδα, και Σκιάθο. Θα είναι μία ευκαιρία για τα μέλη του RIAR να γνωρίσουν μία περιοχή της Ελλάδας, που δεν τους είναι ιδιαίτερα γνωστή.

Επίσης κατά την διάρκεια του Γύρου, όπως μας ενημερώνει η λέσχη ΦΙΟ, θα οργανωθούν εκδηλώσεις και έκθεση των ιστορικών αυτοκινήτων στην παραλία του Βόλου (Παπαστράτος).

Αρωγός στην εκδήλωση αυτή δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το τελευταίο μοντέλο της Alfa Romeo, την Tonale Hybrid 160hp, που θα συνοδεύει τους προγόνους της καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης συνδέοντας έτσι ιδανικά το παρελθόν με το παρόν της μάρκας.

Registro Italiano Alfa Romeo International Club

c/o Museo Storico Alfa Romeo

Viale Alfa Romeo snc

20044 Arese (MI)

TEL +39 0244429421

FAX +39 0244428183

Email registroalfa@riar.it

www.riar.it

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.