H Hyundai στην κορυφή του βάθρου

By  |  0 Comments
  • Οι Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe κατέκτησαν μια εντυπωσιακή νίκη αναδεικνύοντας τις δυνατότητές τους
  • Το αποτέλεσμα αυτό σηματοδοτεί τη δεύτερη νίκη του πληρώματος και το 15ο βάθρο της σεζόν.

Η Hyundai Motorsport γιορτάζει άλλη μια νίκη στο Ράλι Κεντρικής Ευρώπης, όπου οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe τερμάτισαν πρώτοι μετά από 18 απαιτητικές ειδικές διαδρομές στα πλαίσια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2023 (WRC).

Το αποτέλεσμα αυτό σηματοδοτεί τη δεύτερη νίκη του πληρώματος και το 15ο βάθρο της σεζόν.

Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, που για πρώτη φορά στην ιστορία του WRC διέσχισε τρεις διαφορετικές χώρες – τη Γερμανία, την Αυστρία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Στις 18 απαιτητές διαδρομές του, το Βελγικό πλήρωμα της Hyundai Motorsport με το i20 N Rally1 Hybrid ήταν συνεπές, αποφεύγοντας τα όποια προβλήματα. Αγωνίσθηκαν διεκδικώντας τη νίκη και δεν εγκατέλειψαν το στόχο τους μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα. Παράλληλα κατέκτησαν τέσσερις νίκες στις ειδικές διαδρομές κατά τη διάρκεια του ράλι.

“Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν εξαιρετικό αποτέλεσμα να φτάσω πρώτος στον τερματισμό» δήλωσε ο Thierry Neuville. «Ήταν ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό Σαββατοκύριακο. Είμαστε περήφανοι για όσα πετύχαμε».

Αντίστοιχα, οι Teemu Suninen και Mikko Markkula εντυπωσίασαν στον πρώτο τους ασφάλτινο αγώνα με το i20 N Rally1 Hybrid. Οι Φινλανδοί επέδειξαν βελτιωμένο ρυθμό και καλή απόδοση και βοήθησαν να επιβεβαιωθεί το εντυπωσιακό αποτέλεσμα 1-2 στην ειδική διαδρομή SS11 Knaus Tabbert Bayerisher Wald. Τερμάτισαν τον αγώνα στην έκτη θέση.

«Είμαι ικανοποιημένος με τη δουλειά που έχω κάνει» δήλωσε ο Teemu Suninen. «Ήμουν εκεί που περίμενα να είμαι σε αυτό το πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό ράλι».

Το δεύτερο Φινλανδικό πλήρωμα της Hyundai Motorsport των Esapekka Lappi και Janne Ferm αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα μετά από μια πολύ επικίνδυνη έξοδο στην ειδική διαδρομή SS5 Šumavske Hoštice.

«Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της σεζόν για μένα» δήλωσε ο Esapekka Lappi. «Ένιωθα πολύ σίγουρος – ήταν η καλύτερη μέρα μου στην άσφαλτο με αυτό το αυτοκίνητο. Ήμασταν πολύ κοντά στην άκρη του δρόμου και το πίσω δεξί μέρος ήταν πάνω σε λάσπη, και όταν φρενάραμε χάσαμε αμέσως το πίσω μέρος».

Ο Cyril Abiteboul, Hyundai Motorsport Team Principal, δήλωσε: «Είναι υπέροχο το συναίσθημα. Ήταν ένας νέος αγώνας και όλοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια στην προετοιμασία. Είχαμε δίπλα μας πολλούς ανθρώπους από το εργοστάσιό μας σε αυτό το ράλι καθώς και συναδέλφους μας από τη Hyundai Motor Europe, τη Hyundai Motor Deutschland και την Hyundai Motor Manufacturing Czech. Ήταν φανταστικό να τους έχουμε εδώ και να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή μαζί τους». Και συνέχισε: «Συγχαρητήρια στον Kalle Rovanperä για την εξασφάλιση του δεύτερου τίτλου οδηγών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA. Ήταν μια εντυπωσιακή σεζόν τόσο για εκείνον όσο και για την Toyota Gazoo Racing. Είναι ξεκάθαρα το σημείο αναφοράς και χρησιμεύει ως έμπνευση για αυτό που θέλουμε να πετύχουμε».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.