Όλα έτοιμα για την τελευταία στροφή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

By  |  0 Comments

Στην περιοχή του Σχιστού, στις εγκαταστάσεις της Seajets-Promare φιλοξενήθηκε ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου. Ο αγώνας επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια απουσίας στο διεθνές στερέωμα και αποτελεί τον τελευταίο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων.

Συνολικά 44 πληρώματα θα εκκινήσουν στην Κατηγορία Sporting, σε έναν αγώνα ο οποίος προσμετράει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων με συντελεστή 3, καθώς και στο αντίστοιχο Κύπελλο Χώματος. Τρία εξ αυτών θα εκκινήσουν μόνο στον εθνικό αγώνα, σύμφωνα με απόφαση των αγωνοδικών.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου περιλαμβάνει την Πανηγυρική Εκκίνηση, κάτω από τη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και εν συνεχεία τα οι αγωνιζόμενοι θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο στις 4 Ειδικές Διαδρομές της πρώτης ημέρας. Στις 12:18 θα ξεκινήσει η πρώτη Ειδική Διαδρομή του αγώνα, στα Σκούρτα (13.02 χλμ.) και θα ακολουθήσουν η Θήβα (14.53 χλμ.) στις 13:21 και ο Ελικώνας (8.06 χλμ.) στις 14:44. Έπειτα, τα πληρώματα θα «κουμπώσουν» τις προβολιέρες προκειμένου να αγωνιστούν στη νυχτερινή Ειδική του σκέλους. Οι «Βωξίτες», μήκους 8.48 χλμ. θα διεξαχθούν στις 19:28 και θα ολοκληρώσουν το πρώτο μέρος της τριήμερης περιπέτειας του αγώνα.

Υπενθυμίζεται πως ο δρόμος για τους θεατές θα κλείσει δύο ώρες πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Στο πλευρό της διοργάνωσης βρίσκονται ο Δήμος Ελευσίνας, η Ελευσίνα, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, η Superfast Ferries, η SP Tableware, η Seajets και η Cosmote TV.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα (historicacropolis.gr) και στον Ηλεκτρονικό Πίνακα Ανακοινώσεων (https://webapp.sportity.com/channel/2023historicSPO) είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, ενώ στα κοινωνικά δίκτυα της διοργάνωσης μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις εύχεται σε όλους τους αγωνιζόμενους να έχουν καλό αγώνα, και την τύχη με το μέρος τους. Ραντεβού στις Ειδικές Διαδρομές! Η δράση ξεκινάει!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.