Πρόσθετοι πόροι στο Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ

By  |  0 Comments

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, χάρη στο ενδιαφέρον του Υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, πέτυχε να ανακτηθούν σημαντικοί πόροι για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» και η πλατφόρμα άνοιξε να δεχθεί εκατοντάδες αιτήσεις επιδότησης αγοράς καινούργιων ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών.

Η δραστήρια ομάδα των συνεργατών της Υφυπουργού Χριστίνας Αλεξοπούλου συνεχίζει να ανακτά πόρους χρηματοδότησης, με ιδιαίτερη φροντίδα την οποία και χαιρετίζουμε, ώστε να εξυπηρετηθούν κατά το δυνατό περισσότεροι πολίτες και επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα, αν και καθυστέρησε την εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης, πραγματοποιεί μεγάλα βήματα από το 2020, με το ποσοστό ηλεκτρικών επιβατικών BEV πλέον να φθάνει το 4,7% (2023), έναντι 0,2% το 2019!

Από την άλλη, πρέπει να υπενθυμιστεί ότι δίχως μέτρα υποστήριξης των καταναλωτών, για να απομακρύνουν τα παλαιά αυτοκίνητα τους και δίχως τη θέσπιση ελάχιστων αντικινήτρων, θα καθυστερήσει πολύ η ανανέωση του στόλου στη χώρα μας, που είναι δυστυχώς «πρωταθλήτρια» σε υπέργηρα αυτοκίνητα στην ΕΕ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.