Τρίτη θέση και πολύτιμη συγκομιδή βαθμών για Σερδερίδη

By  |  0 Comments

Με επιτυχία ολοκλήρωσε το έκτο Ράλλυ Μόντε Κάρλο της καριέρας του ο Ιορδάνης Σερδερίδης. Αυτή τη φορά, με ένα Volkswagen Polo R5 στα χέρια του και έχοντας συνοδηγό τον Βέλγο Fred Miclotte, συμμετείχε στην κατηγορία WRC Masters, τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Μπορεί ο αγώνας φέτος να διεξήχθη ως επί το πλείστον σε στεγνές ειδικές διαδρομές, ωστόσο δεν έλειπαν τα γλιστερά σημεία και τα σημεία με πάγο, τα οποία δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των 68 οδηγών που εκκίνησαν τον φημισμένο αγώνα που άνοιξε την αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ για τη φετινή χρονιά: «Σίγουρα, ο αγώνας δεν ήταν εύκολος. Με κατάλληλη προετοιμασία, σωστές σημειώσεις και με σύμμαχο την εμπειρία μας από τις προηγούμενες διοργανώσεις που έχουμε συμμετάσχει, καταφέραμε και ανταπεξήλθαμε στις δυσκολίες που έκρυβε το Ράλλυ Μόντε Κάρλο», δήλωσε ο Ιορδάνης Σερδερίδης, έπειτα από τον τερματισμό και συνέχισε: «Καθοριστική ήταν και η βοήθεια του gravel crew, του πληρώματος της ομάδας μας, το οποίο περνάει περίπου 90 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε ειδικής και μας ενημερώνει σχετικά με τις συνθήκες οδοστρώματος στις διαδρομές. Μας ενημέρωνε έγκαιρα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνουμε, σε γενικές γραμμές, σωστή επιλογή ελαστικών»

Με την τρίτη θέση στην κατηγορία WRC Masters, η οποία απευθύνεται σε οδηγούς άνω των 50 ετών, ο Σερδερίδης συνέλεξε πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του θεσμού: «Βρεθήκαμε από νωρίς στην τρίτη θέση του WRC Masters και παραμείναμε εκεί μέχρι το τέλος. Ανεβάσαμε ρυθμό την Κυριακή, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να ανεβούμε στην κατάταξη. Αν και θα θέλαμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα από την τρίτη θέση, κρατάμε τα θετικά, τους βαθμούς και παραμένουμε αισιόδοξοι για τη συνέχεια»

Όσον αφορά τον επόμενο αγώνα του, ο Έλληνας οδηγός δήλωσε: «Λόγω της σκληρότητας των χωμάτων, στο Ράλλυ Σαφάρι Κένυας θα οδηγήσουμε και πάλι το αγαπημένο μας Ford Puma Rally1! Το Μάρτιο θα συμμετάσχουμε στο βρετανικό Malcolm Wilson Rally, προκειμένου να κάνουμε αγωνιστικά χιλιόμετρα και να προετοιμαστούμε για τον τρίτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.