Σημαντικό βήμα για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα

By  |  0 Comments
Ένα πολύ σημαντικό βήμα προόδου προς την κατεύθυνση απελευθέρωσης της διάδοσης των εφαρμογών της ηλεκτροκίνησης των αυτοκινήτων στη χώρα μας σημειώθηκε με την τροπολογία-προσθήκη που έφερε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο νομοσχέδιο με τον τίτλο «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις». Με την τροπολογία αυτή τροποποιείται ο ν. 4001/2011, το άρθρο 134 του οποίου επέβαλλε την απόκτηση άδειας Προμήθειας ή εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο επιθυμούσε να εγκαταστήσει στο χώρο άσκησης των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων έναν ή περισσότερους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων για την εξυπηρέτηση των πελατών του.
Η ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης στο άρθρο αυτό, το οποίο αποτελούσε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τη δημιουργία κοινόχρηστων δικτύων υποστήριξης των ηλεκτρικών οχημάτων είχε επισημανθεί από το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. προς όλα τα αρμόδια όργανα από τον Οκτώβριο του 2012. Κατέστη όμως εφικτή μόνο μετά την πρόσφατη πρωτοβουλία της ΡΑΕ, η οποία εισηγήθηκε θετικά, αλλά κυρίως με την άμεση ανταπόκριση του ΥΠΕΚΑ που μερίμνησε για τη σύνταξη και κατάθεση της τροπολογίας-προσθήκης. Ο νέος ν. 4277 (ΦΕΚ 156Α /1-8-2014) θα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια σειρά αναγκαίων ρυθμίσεων και αποφάσεων που θα δρομολογήσουν οριστικά τη μετάβαση της Ελλάδας στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης των αυτοκινήτων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.