Alfa Romeo Giulietta Sprint: Φόρος τιμής στο θρύλο

By  |  0 Comments


• Η νέα Giulietta Sprint ενσαρκώνει το αυθεντικό “Alfa Spirit”
• 1954, 1977 και 2010: τρεις γενιές ενός εμβληματικού μοντέλου
• Το νέο site “Alfa Romeo Hall of Legends“, ένα εικονικό ταξίδι, ανάμεσα στα εμβληματικά αυτοκίνητα της μάρκας

Η νέα έκδοση Giulietta Sprint αποτελεί αναφορά στο σύμβολο Giulietta Sprint του 1954, το πρώτο σε μια ολόκληρη κατηγορία αυτοκινήτων κι ένα από τα προϊόντα που καθόρισαν και ανέδειξαν το ιταλικό στιλ και την ιταλική παραγωγή.

Με την διεθνή πρεμιέρα της στο πρόσφατο Σαλόνι του Παρισιού, η νέα Giulietta Sprint γιορτάζει τα 60 χρόνια του μοντέλου, το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία, και παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Σαλόνι του Τορίνο το 1954 κερδίζοντας όλους τους λάτρεις του αυτοκινήτου παγκοσμίως. Η Giulietta στα Fifties έγινε το αυτοκίνητο που ονειρεύονταν όλοι οι φίλοι της οδήγησης, το αυτοκίνητο που έκανε προσιτή την επιθυμία αγοράς μιας Alfa Romeo.

Η νέα Giulietta Sprint ενσωματώνει το αυθεντικό πνεύμα “Alfa Spirit”, το οποίο εκφράζεται με τις εξής παραμέτρους: τη “Lightness & Efficiency”, με στοιχεία που αυξάνουν τη δυναμική απόδοση του αυτοκινήτου, όπως η πίσω αεροτομή, ο διάχυτης και τα πλαϊνά “skirts”, την “Italian Style”, δηλαδή την προσεγμένη δουλειά πάνω στο χαρακτήρα της Giulietta για περαιτέρω ενδυνάμωση του ιταλικού στιλ της, την “Advanced Technology”, με τον νέο κινητήρα 1.4 με 150 HP, την τελευταία προσθήκη στην οικογένεια MultiAir, ο οποίος αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους βενζινοκινητήρες, και τη “Dynamics”, τη διάσημη απόλαυση οδήγησης που προσφέρει μια Alfa Romeo, που οφείλεται στην καινοτόμο αρχιτεκτονική του μοντέλου και στην πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων με τα οποία εξοπλίζεται.

Το ίδιο πνεύμα “Alfa Spirit” υπάρχει και στις τρεις γενιές της Giulietta: από την αυθεντική το 1954 μέχρις αυτήν του 1977 και την Giulietta Sprint του σήμερα. Όλα αυτά τα αυτοκίνητα δημιουργήθηκαν για να είναι το τεχνολογικό σημείο αναφοράς στις κατηγορίες τους, προσφέροντας έτσι λύσεις αιχμής σε κάθε γενιά. Ένα παράδειγμα: Το 1954 είδε το ντεμπούτο του επαναστατικού αλουμινένιου τετρακύλινδρου 1.3 “twin-shaft”. Και το 1977 η Giulietta παρουσιάζει το σύστημα μετάδοσης με τον κινητήρα μπροστά και το κιβώτιο ταχυτήτων πίσω για βέλτιστη κατανομή βάρους ικανή να εγγυηθεί ασφάλεια, σταθερότητα και κράτημα σε όλες τις οδηγικές συνθήκες. Το ίδιο συνέβη και το 2010 με τη νέα αρχιτεκτονική της τωρινής Giulietta, ένα αυθεντικό «τεχνικό και τεχνολογικό άλμα προς τα εμπρός», σε ό,τι αφορά το πλαίσιο, τα υλικά και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν και τα επίπεδα επιδόσεων και ασφάλειας που επιτεύχθηκαν.

Η νέα Giulietta Sprint ενσαρκώνει το αυθεντικό “Alfa Spirit”
Πιο ελκυστικό στιλ, θρυλικές επιδόσεις και τεχνολογία αιχμής: η νέα Giulietta Sprint αντιπροσωπεύει το αυθεντικό “Alfa Spirit”, ένα αριστοτεχνικό μίγμα αξιών και περιεχομένου- σύμφωνα με τις αρχές“Lightness & Efficiency”, “Italian Style”, “Advanced Technology” και “Dynamics” -που κάνουν τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo απολύτως μοναδικά. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο 100% Alfa Romeo, ικανό να προσφέρει «αυθεντικές συγκινήσεις».

Ιταλικό στιλ: προσοχή στη λεπτομέρεια και επιλογή κορυφαίων υλικών
Η νέα Giulietta Sprint έρχεται με ένα αποκλειστικό σπορ «ένδυμα» με μερικά πολύ ελκυστικά στοιχεία όπως ο πίσω προφυλακτήρας με σπορ διαχύτη, υπερμεγέθεις απολήξεις εξάτμισης και ζάντες αλουμινίου 17” Sprint με 5 οπές (18″ ως έξτρα επιλογή). Το εξωτερικό στιλ της νέας έκδοσης συμπληρώνεται από τα φιμέ πίσω τζάμια και το γυαλιστερό ανθρακί φινίρισμα στην εμπρός γρίλια, τις λαβές, τα φέρινγκ των καθρεφτών και τα πλαίσια των προβολέων ομίχλης.

Προσοχή έχει δοθεί σε όλες τις λεπτομέρειες και στα υψηλής ποιότητας υλικά, τα οποία επιλέχτηκαν για να αντιπροσωπεύουν την απόλυτη έκφραση του ιταλικού στιλ. Συγκεκριμένα, ξεχωρίζουν οι μαύρες σπορ λεπτομέρειες, και τα καθίσματα Alcantara Sprint με κόκκινες ραφές και το λογότυπο στα προσκέφαλα. Ένα ακόμη στάνταρ χαρακτηριστικό είναι το δερμάτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές, ενώ το ταμπλό και οι πόρτες έχουν ένα εκλεπτυσμένο τελείωμα σε χρώμα “carbon”.

Ο σπορ χαρακτήρας της Giulietta Sprint εκφράζεται επίσης από την μαύρη επένδυση στην οροφή και τα πατάκια από βελούδο. Κι όταν έχει κανείς να κάνει με το ιταλικό στιλ, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη: αυτό εξηγεί την αμίμητη προσωπικότητα που επιτρέπει σε όλους να ξέρουν ότι αυτό το αυτοκίνητο είναι μια πραγματική Alfa Romeo και ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο συναντάμε στους δρόμους.

“Lightness & Efficiency”: σπορ πίσω προφυλακτήρας και πλευρικά skirts
Για να βελτιώσει περαιτέρω την ήδη θαυμάσια αεροδυναμική απόδοση του μοντέλου, η νέα Sprint προσφέρει έναν πίσω προφυλακτήρα με διαχύτη και πλευρικά skirts. Μαζί με την άκαμπτη, ελαφριά κατασκευή που χρησιμοποιεί υλικά όπως το αλουμίνιο και ο χάλυβας υψηλής αντοχής καθώς και τεχνολογία αιχμής στην κατασκευή, εξασφαλίζουν εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά σε τέλεια αρμονία με τον νικηφόρο συνδυασμό «χαμηλού βάρους και αποτελεσματικότητας».

“Advanced Technology”: ο νέος κινητήρας 150 HP 1.4 MultiAir
Η Giulietta Sprint εφοδιάζεται με τον νέο βενζινοκινητήρα 1.4 MultiAir Turbo 150 HP, έναν δυνατό κι αξιόπιστο κινητήρα που αποτελεί μια έξοχη έκφραση του σπορ πνεύματος της νέας Sprint. Με αυτόν το αυτοκίνητο επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα και επιταχύνει από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 8,2”. Εκπληκτικές επιδόσεις που συνδυάζονται με εξαιρετικά μικρή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων: στον συνδυασμένο κύκλο χρειάζεται 5,7 λίτρα/100 χλμ. με εκπομπές CO2 131 g/km (με ελαστικά ECO, διαθέσιμα ανάλογα με την αγορά, πετυχαίνει περαιτέρω μείωση σε 5.6 λίτρα/100 χλμ. και 129 g/km). Εκτός από το συγκεκριμένο κινητήρα, η Giulietta Sprint μπορεί να εφοδιαστεί και με 5 άλλα σύνολα: τον 1.4 MultiAir Turbo Petrol 170 HP, με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Alfa TCT, τους τούρμπο ντίζελ 1.6 JTDM 105 HP, 2.0 JTDM 150 HP και 2.0 JTDM 175 HP – ο τελευταίος επίσης με Alfa TCT, όπως επίσης και τον 1.4 Turbo LPG 120 HP. Στην Ελλάδα η έκδοση θα διατίθεται με το βενζινοκινητήρα 1.4 Multiair 150hp και τον 1.6 105hp για τους λάτρεις του diesel.

“Dynamics”: η μέγιστη οδηγική απόλαυση
Η Giulietta βρίσκει την τέλεια εφαρμογή της συνεχούς τεχνολογικής εξέλιξης και της μέγιστης φροντίδας από τη μια, και από την άλλη μιας έξοχης αρχιτεκτονικής που προσφέρει ασύγκριτη σιγουριά. Η ανάρτηση της είναι με γόνατα MacPherson μπροστά και εξελιγμένο σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Επιπλέον η οδηγική απόλαυση και η άνεση προσαρμόζονται ώστε να ανταποκρίνονται στις ειδικές απαιτήσεις κάθε πελάτη, χάρη στον επιλογέα Alfa DNA. Η νέα αρχιτεκτονική της Alfa Romeo Giulietta σχεδιάστηκε για να φέρει στη μέγιστη αποδοτικότητα τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και να δώσει έμφαση στις τρεις επιλογές της εφαρμογής (Dynamic, Natural και All Weather).

“Advanced Technology”: κορυφαία ασφάλεια στην κατηγορία της
Η νέα Giulietta Sprint είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της κατηγορίας της, διαθέτοντας εκτός από τα υπέροχα δυναμικά χαρακτηριστικά της άφθονο εξοπλισμό, όπως οι έξι αερόσακοι, ESP, ζώνες ασφαλείας τριών σημείων με διπλό προεντατήρα, και άψογη προστασία της καμπίνας επιβατών.

Κι αυτά συμπληρώνονται από συστήματα που είναι στάνταρ, αλλά είναι μοναδικά στην κατηγορία της, όπως το Alfa DNA με το ηλεκτρονικό διαφορικό Q2 και το DST, που προειδοποιεί τον οδηγό με δονήσεις στο τιμόνι όταν απαιτείται να διορθώσει την πορεία του. Η Giulietta κέρδισε 5 αστέρια στο Euro NCAP από το ξεκίνημα της, επιτυγχάνοντας 97% στην προστασία επιβατών, ένα από τα υψηλότερα σκορ της κατηγορίας της.

Οι τρεις γενιές ενός εμβληματικού μοντέλου
Για τους λάτρεις της μάρκας θα κάνουμε μια σύνοψη των τριών γενεών της Giulietta (1954, 1977 και 2010), οι οποίες μοιράζονται τον ίδιο χαρακτήρα της «σπορ κομψότητας», το πνεύμα “Alfa Spirit” που ζει ξανά στην Giulietta Sprint του σήμερα.

1954: ένα αυτοκίνητο που θα γίνει θρύλος
Στο πρώτο ήμισυ της δεκαετίας του 1950, μετά τον πόλεμο, η Alfa Romeo ήταν υποχρεωμένη να επικεντρωθεί στον όγκο παραγωγής της, που ακόμη δεν ήταν πολύ σημαντικός. Έτσι, στο τέλος της σεζόν του 1951 η διοίκηση αποφάσισε να σταματήσει την αγωνιστική δραστηριότητα: η F.1 Alfetta, μετά τα δυο Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 1950 με τον Farina και του 1951 με τον Fangio, αποσύρθηκε αήττητη από τους αγώνες προκειμένου να επικεντρωθούν οι εργασίες και οι πόροι σε αυτό που έμελλε να γίνει η Giulietta.

Από την άποψη της παραγωγής, η “1900”, το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε και παράχθηκε βιομηχανικά, δεν κατάφερε να ενισχύσει τα νούμερα του μόνο του. Ένα μοντέλο για να διαδεχτεί την “1900” ήταν απαραίτητο, ένα αυτοκίνητο που θα στόχευε σε ένα ευρύτερο κοινό, αλλά το οποίο διατηρούσε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας Alfa Romeo: η Giulietta.

Και η Giulietta λαμβάνει επίσης ένα θηλυκό όνομα, ένα όνομα γύρω από το οποίο δημιουργήθηκε μεγάλη φημολογία. Η πιο ευρέως αποδεκτή ιστορία μας μεταφέρει στο Παρίσι, Οκτώβριο του 1950, σε ένα εστιατόριο, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου για να εορταστεί η παρουσίαση της 1900 berlina. Στο εστιατόριο ήταν ένας ξεπεσμένος Ρώσος πρίγκιπας, γνωστός για την εμφάνιση του στους παρισινούς χώρους. Εκείνο το βράδυ, μπροστά στο τραπέζι της Alfa, ο πρίγκιπας αναφώνησε: «Υπάρχουν οκτώ Ρωμαίοι και ούτε μια Ιουλιέττα!» (Giulietta). Όταν ήρθε η στιγμή να επιλέξει η διοίκηση το πιο κατάλληλο όνομα για το νέο αυτοκίνητο, θυμήθηκαν αυτό το επεισόδιο κι έτσι το “tipo 750” έγινε “Giulietta”.

Κάνει το ντεμπούτο της στο Τορίνο το 1954 με την Giulietta Sprint- ήταν η πρώτη φορά που ένα νέο μοντέλο παρουσιαζόταν στην coupé έκδοση του και όχι στην σεντάν. Η Giulietta Sprint δημιουργεί την κατηγορία των υψηλών επιδόσεων compact coupé. Το αυτοκίνητο έχει ένα ασυνήθιστο επίπεδο τεχνολογικό και επιδόσεων σε σχέση με -όπως θα λέγαμε σήμερα- την τοποθέτηση του στην αγορά. Το 1954 ήταν ακόμη δύσκολο να αναγνωριστούν οι ανταγωνιστές της.

Ένας εντελώς νέος κινητήρας έκανε επίσης το ντεμπούτο του με την Giulietta Sprint, ένας κινητήρας που εφευρίσκει μια χωρητικότητα: «1300». Γεννήθηκε μαζί με την Sprint κι είναι ο θρυλικός “bialbero” (διπλού εκκεντροφόρου), ένας από τους σημαντικότερους κινητήρες στην ιστορία της Alfa Romeo. Ο κινητήρας των 1290 κ.εκ. της Giulietta εξολοκλήρου κατασκευασμένος από ελαφρύ αλουμίνιο: όλες οι λύσεις έρχονται κατευθείαν από τους αγώνες και την αεροναυπηγική. Αυτό σημαίνει απόδοση, ελαφρό βάρος και αξιοπιστία.

Με αυτό τον κινητήρα και όλα τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη η Giulietta Sprint επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 170 χλμ./ώρα- απίστευτη για την εποχή- με απόλυτη ασφάλεια, χάρη στο εξαιρετικό κράτημά της. Για να αυξηθούν οι επιδόσεις (80 ίπποι και 180 χλμ./ώρα) και να προσφερθεί ένα coupé που οι οδηγοί και οι ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν σε αγώνες, η Giulietta Sprint Veloce δημιουργήθηκε το 1956. Στην παρουσίαση της στο θρυλικό Mille Miglia πήρε την ενδέκατη θέση γενικής: μπροστά της ήταν μόνο αυτοκίνητα διπλάσιου μεγέθους και πίσω της όλες οι Porsche 356.

Το στιλ της Giulietta Sprint δουλεύτηκε στο Portello, στο τμήμα στιλ. Το πρώτο πρωτότυπο ονομάστηκε το “ασχημόπαπο”, πριν αναπτυχθεί, οριστικά από τον Bertone μέσα από τη δουλειά του Franco Scaglione. Έχει επίσης σχεδιάσει την σχεδόν σύγχρονη της “2000 Sportiva”, την μετέπειτα “Giulietta Sprint Speciale” και την υπέροχη “33 Stradale” του 1967.

Η Giulietta Spider έφτασε το 1955. Η Alfa Romeo αποφάσισε να κάνει διαγωνισμό ανάμεσα σε σχεδιαστές για τον καθορισμό του στιλ της και, αντί για την υπερβολικά «μοντέρνα» πρόταση του Bertone, η διοίκηση επέλεξε τον Pininfarina. Μετά τις πρώτες 600 που προορίζονταν αποκλειστικά για την αμερικάνικη αγορά και μετά από την λαϊκή απαίτηση, η Giulietta Spider προσφέρεται επίσης στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο: γίνεται αμέσως ένα διαχρονικό σύμβολο, το αυτοκίνητο “la dolce vita”. Με τον ίδιο τρόπο όπως η Sprint, η Spider γίνεται επίσης “Spider Veloce”: 80 ίπποι και 180 χλμ./ώρα.

Είναι αναμφισβήτητα η Giulietta berlina (σεντάν) που προσφέρει τον κύριο όγκο πωλήσεων. Ήρθε επίσης το 1955 και εδραίωσε τη φήμη της Alfa Romeo για τη δημιουργία εξαιρετικών σεντάν, άλλωστε η ίδια Alfa Romeo είχε εφεύρει τον όρο “sports saloon”. Η Giulietta berlina διατηρεί όλες τις τεχνολογικές ιδιότητες και τις επιδόσεις των Sprint και Spider. Ο κινητήρας ήταν ελαφρώς λιγότερο ισχυρός αλλά εξακολουθούσε να ξεχωρίζει, σε συνδυασμό με ένα «πακέτο» μεγαλύτερης ευελιξίας που εξασφαλίζει άνεση και χώρο για πέντε. Όταν η Giulietta berlina Νο 100.001 αυτοκίνητα βγήκε από την γραμμή παραγωγής στο Portello, ήταν η ίδια Giulietta Masina, η μούσα του Federico Fellini, που γιόρτασε αυτό το σημαντικό ορόσημο παραγωγής: το πρώτο εξαψήφιο νούμερο για ένα μοντέλο της Alfa Romeo.

Το 1957 είδε την άφιξη της Giulietta Turismo Internazionale (“t.i.” για συντομία) και την Giulietta Sprint Speciale, πιο γνωστή ως “SS”. Με μια εντυπωσιακή γραμμή, η SS διαθέτει τον κινητήρα 1.3 bialbero ενισχυμένο στους 100 ίππους, που μπορεί να ωθήσει το αυτοκίνητο στα 190χλμ./ώρα: ο bialbero 1300 αυξάνει τον πήχη της απόδοσης για μια ακόμη φορά. Οι γραμμές της Giulietta Sprint Speciale θυμίζουν τη “Disco Volante” του 1952. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της είναι η προσοχή που δόθηκε στην αεροδυναμική της.

Χτισμένη στο σασί της “SS”, η “Giulietta SZ” γεννήθηκε το 1960 για να προσφέρει στους οδηγούς ένα αυτοκίνητο το οποίο θα ανταγωνιστεί στην κατηγορία Gran Turismo. Η Carrozzeria Zagato, ιστορικός συνεργάτης της Alfa Romeo, αναλαμβάνει ένα σημαντικό ρόλο στη σύλληψη της SZ. Η SZ παράγεται σε δυο σειρές και σε συνδυασμό με ένα αεροδυναμικό ελαφρύ αλουμινένιο αμάξωμα έχει τον κινητήρα 1290 κ.εκ. bialbero ενισχυμένο στους 100 ίππους, ξεπερνώντας το όριο των 200 χλμ./ώρα. 210 αντίτυπα της SZ κατασκευάστηκαν μεταξύ του 1960 και του 1962.

Το τελευταίο αυτοκίνητο στην οικογένεια της Giulietta ήταν η “1300 Sprint” το 1965: μετά από παραγωγή 177.700 μονάδων η Giulietta κάνει χώρο στην Giulia. Σε όλες αυτές τις εκδόσεις της η Giulietta αντιπροσώπευε ένα σημαντικό κοινωνικό φαινόμενο. Φιλοξενήθηκε σε πολλές ταινίες των sixties και της Dolce Vita. Κέρδισε τους πάντες, από το μέσο άνθρωπο που σίγουρα ονειρεύτηκε να έχει μια, έως τις διάσημες προσωπικότητες όπως οι Sofia Loren, Gina Lollobrigida, Ester Williams, Diana Dors, Vittorio Gassman και πολλούς άλλους. Έγινε το έμβλημα της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Ιταλίας και επιλέχτηκε ακόμη και για να απεικονίσει την ποιότητα άλλων προϊόντων σε διαφημιστικά σποτ.

Η Giulietta μπορούμε να πούμε ότι εφηύρε μια νέα κατηγορία, αυτή της χωρητικότητας των 1300, που έμελλε να γίνει ευρωπαϊκή φόρμουλα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και φυσικά το 1955 δεν υπήρχε στάνταρ παραγωγή σεντάν στον κόσμο με τα μηχανολογικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις της Giulietta. Ως εκ τούτου, έγινε ένα πρότυπο και, παρά το πέρασμα του χρόνου, αυτό το μοντέλο εξακολουθεί να διατηρεί μια ισχυρή προσωπικότητα που επιβεβαιώνει την τεράστια παράδοση της Alfa Romeo.

1977: το όνομα Giulietta επιστρέφει σε ένα μοντέλο της Alfa Romeo
Το 1977 η Alfa Romeo αποφασίζει να δανείσει το όνομα “Giulietta” σε ένα άλλο ολοκαίνουργιο μοντέλο στη γκάμα της που προορίζεται να αντικαταστήσει την Giulia. Αυτό το καινοτόμο project προέρχεται από την μηχανολογική βάση της Alfetta, που παρουσιάστηκε το 1972.

Ο σχεδιασμός της 1977 Giulietta είναι πολύ ελκυστικός, χτισμένο σε σφηνοειδή γραμμή: compact, χαμηλή μύτη και υψηλή ουρά, είναι μια εξαιρετική ερμηνεία των σπορ σεντάν της Alfa Romeo. Αρχίζει η ευρεία χρήση συνθετικών υλικών, στους προφυλακτήρες για παράδειγμα. Η γραμμή της είναι μπροστά από την εποχή της και θα τη μιμηθούν οι ανταγωνιστές της.

Η νέα Giulietta υιοθετεί το σύστημα μετάδοσης της Alfetta, με De Dion άξονα στο πίσω μέρος και έξοχη οδηγησιμότητα και κορυφαίο κράτημα στην κατηγορία της. Είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του που χρησιμοποιεί τέτοια τεχνολογική αρχιτεκτονική με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Η γκάμα των κινητήρων ξεκινάει με τον bialbero 1.3 95 HP και φτάνει αρχικά μέχρι τον 1.6 109 HP. Το 1979 η γκάμα επεκτείνεται με τον 1.8 122 HP και τον 2.0 130 HP. Με τον 2000 η Giulietta φτάνει τα 190 χλμ./ώρα. Το 1983, η Alfa Romeo πειραματίζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο κινητήρα 170 HP στην “Giulietta Turbodelta” μετά το πείραμα στην Alfetta GTV. Συνολικά κατασκευάστηκαν 361 Turbodelta με πολύ υψηλές επιδόσεις: από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 7,2”.

Την ίδια χρονιά, ένας turbo diesel κάνει το ντεμπούτο του στη Giulietta επίσης, ένα σημάδι των σύγχρονων καιρών: το πρώτο ιταλικό turbodiesel, μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη, ήταν η Alfetta το 1979.

Το 1985 η Giulietta αποσύρεται μετά από παραγωγή 380.000 μονάδων, κάνοντας χώρο για την Alfa 75, η οποία κληρονομεί τα μηχανικά της μέρη.

2010: το τέλειο νέο μίγμα σπορτίφ και κομψότητας πάει με το όνομα Giulietta
Η νέα Alfa Romeo Giulietta είχε την παγκόσμια πρεμιέρα της το 2010 στο Σαλόνι της Γενεύης. Ένα αυτοκίνητο με μοναδικό, ελκυστικό στιλ και ικανό να προσφέρει την οδηγική απόλαυση που μόνο μια Alfa μπορεί, ενώ επιπρόσθετα προσφέρει τους χώρους και την άνεση που απαιτεί η σημερινή αγορά: αποδείχτηκε συνταγή νίκης.

“Alfa Romeo Hall of Legends”, ένα εικονικό ταξίδι, ανάμεσα στα εμβληματικά αυτοκίνητα της μάρκας
Η Alfa Romeo έχει γράψει ιστορία σε πολλές περιπτώσεις, μια ιστορία στην οποία τα αυτοκίνητα και οι σχεδιαστές, οι αγώνες και οι κινητήρες, είναι οι παίκτες που έχουν σημαδέψει την τεχνολογική πρόοδο και τα μηχανοκίνητα σπορ του 20ου αιώνα. Για να μπορούν οι φίλοι της μάρκας να μάθουν περισσότερα γι’ αυτήν την εξαιρετική ανθρώπινη και βιομηχανική ιστορία, δημιουργήθηκε ο ιστότοπος “Alfa Romeo Hall of Legends ο οποίος, μέσα από ένα δυναμικό κι ελκυστικό περιβάλλον, σας επιτρέπει να θαυμάσετε τα εκθέματα ανεκτίμητης αξίας της ιστορικής συλλογής της Alfa Romeo, καθώς επίσης να διαβάσετε τα βιογραφικά των σχεδιαστών, μηχανικών, τεχνικών και οδηγών που συνέβαλαν στην αίγλη της μάρκας που υπάρχει για περισσότερα από εκατό χρόνια.
Το “Hall of Legends θα εμφανιστεί αρχικά στην Ιταλία και τη Γαλλία και αργότερα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.