O Luca de Meo αναλαμβάνει νέος Πρόεδρος της SEAT

By  |  0 Comments

/ O De Meo αντικαθιστά τον Jürgen Stackmann, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα  Αντιπροέδρου Πωλήσεων, Marketing και Aftersales Επιβατικών Αυτοκινήτων στην Volkswagen 

/  Και οι δύο θα αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου

Ο Luca de Meo (γεννήθηκε στο Μιλάνο το 1967), σημερινός Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Marketing της AUDI AG, διορίζεται νέος Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της SEAT S.A.. Θα αντικαταστήσει στα καθήκοντα αυτά τον απερχόμενο Jürgen Stackmann (1961), ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου Πωλήσεων, Marketing και Aftersales Επιβατικών Αυτοκινήτων της Volkswagen και θα αναφέρεται στον Dr. Herbert Diess, Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Volkswagen. Και οι δύο θα αναλάβουν τις νέες τους θέσεις την 1η Νοεμβρίου 2015.

Ο Luca de Meo είναι πτυχιούχος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Commerciale Luigi Bocconi di Milano και έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ξεκίνησε τη καριέρα του στη Renault, πριν μετακομίσει στην Toyota Ευρώπης και στη συνέχεια εντάχθηκε στο Fiat Group όπου ήταν επικεφαλής της Lancia, Fiat και Alfa Romeo. Ήρθε στο Volkswagen Group το 2009 ως υπεύθυνος Marketing των επιβατικών αυτοκινήτων Volkswagen και του Volkswagen Group, πριν από την λήψη της θέσης μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Πωλήσεων και Marketing της AUDI AG το 2012. Είναι επίσης μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Ducati και της Lamborghini καθώς και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Volkswagen Group Italia.

O Jürgen Stackmann κατέχει την Προεδρεία της SEAT S.A. από το Μάιο του 2013. Οδήγησε με επιτυχία την επανατοποθέτηση της SEAT στην ευρωπαϊκή αγορά και έφερε την μάρκα στο δρόμο της ανάπτυξης. Ο Dr. Francisco Javier García Sanz, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της SEAT και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου

Volkswagen δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την υπερηφάνεια μου για το έργο που επιτέλεσε κατά τα τελευταία 2,5 χρόνια ως επικεφαλής της μάρκας, ο Jürgen Stackmann. Η εταιρεία πέτυχε μία εξαιρετική αύξηση των πωλήσεων κατά 22% τα τελευταία 2 χρόνια μέσα σε δύσκολες συνθήκες αγοράς ενώ η τάση παραμένει θετική, με αύξηση 7% από τις αρχές του 2015. Το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το SEAT Leon, που συνέβαλλε σημαντικά στη βελτίωση του αποτελέσματος. Η SEAT βρίσκεται σαφώς στο δρόμο προς μία βιώσιμη επιτυχία».

Παράλληλα με την εξασφάλιση αυξημένων πωλήσεων, ο Jürgen Stackmann και η ηγετική ομάδα της SEAT έχουν δημιουργήσει ένα σαφή χάρτη επιτυχίας για τη μάρκα για τα επόμενα χρόνια.  Ο Dr. García Sanz δήλωσε: «Αυτή η αλλαγή θέσεων δεν αλλάζει τη συμφωνηθείσα στρατηγική ή εμπορική κατεύθυνση της SEAT. Πιστεύουμε ότι το σχέδιο θα παραμείνει στην θέση του και θα επιτευχθεί μακροπρόθεσμα μία βιώσιμη ανάπτυξη για τη SEAT. Η εμπιστοσύνη του Ομίλου Volkswagen επιβεβαιώνεται από την πρόσφατη ανακοίνωση της επενδυτικής δαπάνης των 3,3 δις ευρώ σε εγκαταστάσεις και R&D»

Ο Luca de Meo, έχει επιλεγεί προσωπικά από τον Dr. García Sanz να ακολουθήσει τον απερχόμενο Jürgen Stackmann στην ηγεσία της SEAT. «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Luca de Meo θα συνεχίσει να εξελίσσει με επιτυχία τα σχέδια που έχουν ήδη δρομολογηθεί για την ανάκαμψη της μάρκας », δήλωσε ο Dr. García Sanz.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.