Η νέα Alfa Romeo Giulietta ήρθε στην Ελλάδα

By  |  0 Comments

Στο τέλος Απριλίου ξεκινά η εμπορική της διάθεσή μέσω του επίσημου δικτύου διανομέων της FCAG. Από 18.790 €.

  • Ντεμπούτο του νέου κινητήρα 1.6 JTDM 120 HP turbo diesel με το αυτόματο κιβώτιο Alfa TCT
  • Σύνδεση με τις νέες υπηρεσίες Uconnect LIVE
  • Ακόμα πιο σπορ: νέες λεπτομέρειες στον εξωτερικό σχεδιασμό και η νέα, απόλυτα σπορ έκδοση Veloce
  • Κοινά στοιχεία στην εμφάνιση και στις εκδόσεις με τη Giulia
  • Εναρμόνιση εκδόσεων: τρία επίπεδα εξοπλισμού (Giulietta,Giulietta Super και Giulietta Veloce), τέσσερα πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού (Veloce, Visibility, Business καιComfort), επτά εκδόσεις κινητήρων (βενζίνης και diesel), έντεκα διαθέσιμα χρώματα για το αμάξωμα, δώδεκα διαφορετικές ζάντες αλουμινίου 16″, 17’’ και 18″ με τρία αποκλειστικά σχέδια

Ανανεωμένη με πιο τολμηρά σπορ χαρακτηριστικά και περισσότερες ομοιότητες με την Giulia, ακόμα πιο δυναμική οδική συμπεριφορά και με επιπλέον σημαντικές καινοτομίες συγκριτικά με την προκάτοχό της, έρχεται στην ελληνική αγορά η νέα Giulietta για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί, συναρπάζοντας το καταναλωτικό κοινό και προσφέροντάς του μοναδικές στιγμές οδηγικής απόλαυσης.

Η νέα Giulietta έρχεται με σημαντικές καινοτομίες, όπως ο νέος κινητήραςturbo diesel 1.6 JTDM-2 120 HP σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο Alfa TCT και τις εξαιρετικά χρήσιμες Live υπηρεσίες του συστήματος Uconnect που διατίθεται σε όλες τις εκδόσεις. Επιπλέον, η σειρά Giulietta διαθέτει τρία επίπεδα εξοπλισμού (Giulietta, Giulietta Super και Giulietta Veloce), τέσσερα πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού (Veloce, Visibility, Business και Comfort) και επτά εκδόσεις κινητήρων (βενζίνη και ντίζελ), με σκοπό να μπορεί ο πελάτης με απλό και γρήγορα τρόπο να αποκτήσει την καταλληλότερη έκδοση για τις ανάγκες του και στη συνέχεια να την προσαρμόσει προσθέτοντας τον προαιρετικό εξοπλισμό και άλλα αξεσουάρ.

Ο νέος κινητήρας 1.6 JTDM 120 HP turbo diesel σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο Alfa TCT, προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και οδηγική απόλαυση, όπως τελική ταχύτητα 195 χλμ./ώρα, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,2’’, ισχυρή μέγιστη ροπή για την κατηγορία με 320 Nm στις 1.750 rpm και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου μόλις στα 3,9 l/100 kmκαι μόλις 103 g CO2/km σε μικτό κύκλο.

Έτοιμη να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις που εμφανίζονται μπροστά της, η νέα Giulietta ενσωματώνει το απαράμιλλο “Alfa Spirit”, το οποίο χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από την Alfa Romeo για πάνω από έναν αιώνα. Είναι ελαφριά και αποτελεσματική, γεγονός που προκύπτει από την επιλογή των υλικών και τη σωστή αναλογία βάρους-ισχύος. Αποτελεί την τέλεια έκφραση της προσοχής στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει μόνο τα καλύτερα ιταλικά σχέδια. Επιπλέον, είναι ευκίνητη στο δρόμο με άμεση απόκριση του συστήματος διεύθυνσης, εξελιγμένες αναρτήσεις και ισορροπημένη κατανομή βάρους.

Τέλος, η νέα Giulietta φιλοξενεί πλήθος λειτουργιών που εξελίχθηκαν από την Magneti Marelli, όπως συσκευές φωτισμού, συστήματα μετάδοσης κίνησης, αναρτήσεις και συστήματα εξάτμισης, επιβεβαιώνοντας την αμοιβαία επικερδής συνεργασία μεταξύ της Alfa Romeo και της γνωστής εταιρείας – ηγέτη στο χώρο του σχεδιασμού και κατασκευής συστημάτων και εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας για το αυτοκίνητο.

Εξωτερική σχεδίαση
Η εξωτερική εμφάνιση της Giulietta MY αποκτά έναν πιο sport χαρακτήρα, ο οποίος από τη βασική κιόλας έκδοση εστιάζει στις παρακάτω διαφορές συγκριτικά με την προηγούμενη σειρά: υπάρχει η μοναδική κυψελοειδής μάσκα με σατινέ περίγραμμα και ο νέος εμπρός προφυλακτήρα επίσης κυψελοειδούς σχεδίασης με μαύρα ένθετα, που παραπέμπει στο σχήμα του θρυλικού τετράφυλλου τριφυλλιού. Η νέα εμφάνιση της ιταλικής μπερλίνας ολοκληρώνεται από τους σκουρόχρωμους προβολείς, τις μοναδικές ζάντες αλουμινίου (16’’, 17’’, 18’’) και την νέας σχεδίασης απόληξη της εξάτμισης, ενώ τα γράμματα και η θέση του ονόματος “Giulietta” στο πίσω μέρος μοιάζουν με εκείνα της εμβληματικής Giulia.

Στην περίπτωση της απόλυτης σπορ έκδοσης Veloce, η εξωτερική εμφάνιση αποκτά κάποιες επιπρόσθετες λεπτομέρειες, όπως η εμπρός γρίλια μαύρης κυψελοειδούς σχεδίασης και μαύρο γυαλιστερό περίγραμμα, εμπρός προφυλακτήρας κυψελοειδούς σχεδίασης με μαύρα γυαλιστερά ένθετα και κόκκινη σπορ γραμμή, νέοι σκουρόχρωμοι προβολείς με εμφάνιση carbon look, νέο λογότυπο Veloce. Στην πίσω όψη διακρίνουμε τη νέα σχεδίαση απόληξης εξάτμισης (με πιο απότομο κόψιμο) και μεγαλύτερη διάμετρο, καθώς και έναν νέο σπορ διαχύτη με κόκκινη γραμμή.

Επιπλέον, υπάρχουν έντεκα διαθέσιμα χρώματα για το αμάξωμα και δώδεκα διαφορετικές ζάντες αλουμινίου που δίνουν μεγάλο εύρος επιλογών στους καταναλωτές.

Εσωτερική εμφάνιση
Η εσωτερική εμφάνιση της Giulietta MY αποκτά επίσης κάποιες μικρές λεπτομέρειες οι οποίες δίνουν μια πιο σπορ αίσθηση. Οι διαφορές των βασικών εκδόσεων σε σχέση με τις αντίστοιχες εκδόσεις της παλαιότερης σειράς έχουν ως εξής: ένθετο ταμπλό σε ματ μαύρο χρώμα (σαγρέ), μαύρα ένθετα θυρών και κεντρικού τούνελ, νέο λογότυπο Alfa Romeo στο τιμόνι, νέα εσωτερικά υφάσματα.

Στην απόλυτη σπορ έκδοση Veloce η εσωτερική εμφάνιση αποκτά κάποιες επιπρόσθετες λεπτομέρειες, όπως το σπορ πεπλατυσμένο τιμόνι με κόκκινες ραφές, το ένθετο ταμπλό από σκούρο αλουμίνιο, το πάνελ θυρών σε carbon look και τα νέα Bucket καθίσματα με δέρμα / Alcantara και κόκκινες ραφές.

Κινητήρες
Αναφορικά με τις διαθέσιμες εκδόσεις του κινητήρα, η νέα Giulietta θα διατίθεται με τρεις κινητήρες turbo diesel, 1.6 JTDM 120 HP (με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο κιβώτιο TCT), και 2.0 JTDM 175 HP TCT, καθώς και τέσσερις κινητήρες turbo βενζίνης, 1.4 Turbo βενζίνης 120 HP, 1.4 Turbo MultiAir 150 HP, 1.4 Turbo MultiAir 170 HP TCT και 1,75 Turbo βενζίνης 240 HP TCT.

Διαθέσιμες εκδόσεις / Βασικός εξοπλισμός
Οι διαθέσιμες εκδόσεις της νέας Giulietta MY ακολουθούν την ίδια λογική με αυτή της προηγούμενης σειράς, αλλάζουν όμως ονομασία με στόχο να εναρμονιστούν με τη λογική των εκδόσεων της νέας Giulia.

Η βασική έκδοση GIULIETTA περιλαμβάνει στον βασικό εξοπλισμό της τα εξής στοιχεία: τηλεχειρισμό κεντρικού κλειδώματος, εμπρός – πίσω φώτα LED, 6 αερόσακους, ESP/ASR/MSR/Hill Holder/E-Q2, Alfa DNA, εμπρός – πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, εξωτερικά πόμολα θυρών σε σατινέ χρώμα, Air Condition, σκουρόχρωμους προβολείς, πίσω αεροτομή, σύστημα U-Connect με οθόνη αφής 5’’, δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια ηχοσυστήματος, πίνακα πολλαπλών ενδείξεων, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες, εξωτερικούς καθρέφτες βαμμένοι στο χρώμα του αμαξώματος, πίσω αναδιπλούμενα καθίσματα, ένθετο ταμπλό σε μαύρο ματ χρώμα και ρεζέρβα.

Η αμέσως επόμενη έκδοση SUPER διαθέτει επιπλέον της έκδοσης Giuliettaαυτόματο διζωνικό κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου 17’’, Cruise Control, προβολείς ομίχλης, εμπρός υποβραχιόνιο, επιχρωμιωμένο περίγραμμα παραθύρων.

Ενώ η απόλυτη σπορ έκδοση VELOCE προσφέρει στον κάτοχό της τον πιο πλούσιο εξοπλισμό, επιπλέον της της έκδοσης Super , σκουρόχρωμους προβολείς carbon look, σπορ προφυλακτήρες με κόκκινες σπορ γραμμές, σκούρες λεπτομέρειες σε εξωτερικά πόμολα θυρών-προφυλακτήρες-μάσκα, εμπρός προβολείς Bi-Xenon, ζάντες αλουμινίου 18’’, πίσω σπορ διαχύτη, σπορ πεπλατυσμένο δερμάτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές, πλευρικά μαρσπιέ, σπορ πεντάλ αλουμινίου, αλουμινένια μαρσπιέ θυρών, πίσω σκούρα κρύσταλλα, ένθετο ταμπλό από σκούρο αλουμίνιο, κόκκινες τετραπίστονες δαγκάνες Brembo, εμπρός – πίσω αισθητήρες στάθμευσης, πίσω υποβραχιόνιο, σπορ Bucket καθίσματα με δέρμα / alcantara, μαύρη επένδυση σε ουρανό & κολώνες.

Επιπλέον υπάρχουν τέσσερα πακέτα αναβάθμισης εξοπλισμού (Veloce, Luxury, Business, Comfort) προσφέροντας το καλύτερο προϊόν με πιο αναβαθμισμένο εξοπλισμό.

UCONNECT LIVE
Για πρώτη φορά στη μάρκα, το σύστημα U-Connect 5’’ / 6.5’’ εξελίσσεται, σε συνεργασία με τις κορυφαίες εταιρείες Harman, Here Auto και Continental, δίνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε συγκεκριμένες σελίδες του διαδικτύου μέσω του smartphone. Η πρόσβαση σε Deezer, TuneIn (για audio streaming), σε Reuters (για ειδήσεις), σε Facebook, Twitter γίνεται εύκολη μέσω του download μιας δωρεάν εφαρμογής (από το Google Play Store) στο smartphone.

Επιπλέον εφαρμογές του U-Connect είναι η eco:Drive, που σε κάθε στιγμή (σε πραγματικό χρόνο) μελετά την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού και παρέχει συμβουλές οδήγησης με στόχο την εξοικονόμηση καυσίμου και τη μείωση εκπομπών ρύπων, και η my:Car που επιτρέπει στον πελάτη να γνωρίζει στοιχεία οδήγησης του αυτοκινήτου καθώς και τα service που χρειάζεται ή τις βλάβες που πιθανόν να αντιμετωπίσει.

Λανσάρισμα στην Ελληνική αγορά

  • Ύστερα από τη θεαματική αποκάλυψη σε πέντε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις, ήρθε η στιγμή να υποδεχτεί και το ελληνικό κοινό τη νέα Giulietta, με τις εκδόσεις βενζίνης να ξεκινάνε από 18.790 € και τις εκδόσεις Diesel από 21.590 €. (συμπεριλαμβανομένης προωθητικής ενέργειας σε συνδυασμό με χρηματοδοτικό πρόγραμμα με επιτόκιο 7,85% και του νέου οφέλους απόσυρσης, όπως αυτό πρόσφατα διαμορφώθηκε).
  • Υπάρχει σημαντικός αριθμός ετοιμοπαράδοτου αποθέματος, συνεπώς, επωφελείται του οφέλους απόσυρσης στην περίπτωση που εκτελωνιστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.
  • Υπάρχει η δυνατότητα αγοράς μέσω των σύγχρονωνχρηματοδοτικών προγραμμάτων της FCA Bank με ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο 5,25%, που συνοδεύεται από 5 χρόνιαservice, 5 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια οδική βοήθεια.
  • Για το λανσάρισμα της νέας Giulietta και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ισχύει η προωθητική ενέργεια παροχής του αυτόματου κιβωτίου TCT για τον κινητήρα πετρελαίου 1.6 120hp χωρίς χρέωση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.