Αμερικάνικο πάρτι από την Orca στο Χαλάνδρι

By  |  0 Comments

Για δεύτερη στη συνέχεια χρονιά, έγινε στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου η έκθεση των Ιστορικών Αμερικανικών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών της ORCA, ταυτόχρονα με παρουσίαση συγκροτημάτων με επιτυχημένες μουσικές συνθέσεις της ίδιας εποχής.
Η έμπνευση της πρόσμιξης των θαυμαστών επιτευγμάτων της «εποχής της αθωότητας» και η προσεγμένη διοργάνωση, έφερε φέτος απρόσμενα μεγάλη επιτυχία που εξελίχθη σε μια ορμητική προσέλευση ολόκληρης της νεολαίας του Χαλανδρίου που άρχισε νωρίς να φωτογραφίζει με τα κινητά της τα λαμπερά μοντέλα και ακολούθως να προχωρά αυθόρμητα σε μια χορευτική πανδαισία, μπροστά από τη σκεπαστή εξέδρα των μουσικών συγκροτημάτων, που γενικεύτηκε και κράτησε ατελείωτες ώρες. Υπήρχαν στιγμές που 150 και πλέον άτομα χόρευαν στην πλατεία Χαλανδρίου και άλλα χίλια χειροκροτούσαν.
Ουδέποτε μέχρι σήμερα το Χαλάνδρι γνώρισε – και απόλαυσε – τόσο τη χαρά μιας εκφραστικής απελευθέρωσης και του έντονου ρυθμού, σε ένα βράδυ προσφοράς.
Όσον αφορά τα αυτοκίνητα και τις Μοτό, έλαμψαν στα μάτια των νέων που δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν αυτές τις τεράστιες πριγκίπισσες του αμερικανικού παρελθόντος.
image
Συνολικά παρουσιάσθηκαν 5 Corvette των ετών 1967, 1977, 1980, 1984 και 1985 σε γλυκές αποχρώσεις μετά την επανάσταση και τη διαφυγή από το μαύρο.
​6 Mustang των ετών 1967, 1971, 1974 (2), 1975 με το άγριο ασημένιο αλογάκι τους στη μάσκα να κεντρίζει.
​Cadillac, Buick, Chevrolet να εντυπωσιάζουν αλλά κυρίως μια Plymouth Saloon του 1939 της οποίας μάλιστα ο ιδιοκτήτης της Ανδρέας Γαλανός με το ψαθάκι του, κέρδισε τις εντυπώσεις με την τελειότητα τεχνικής του στο Rock and Roll.
​Ακόμη οι 7 Harley Davidson των δεκαετιών ’40, ’60 και ’70 άφησαν με το στόμα ανοικτό όλα τα αγόρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις ένας έφηβος είδε μια «Χάρλεϋ» του 1943 αναφώνησε: «Α! μια τέτοια είχε ο παππούς μου» και άρχισε να τη χαϊδεύει.
​Αλλά δεν ήταν μόνο το εντυπωσιακό στοιχείο των αλλοτινών κατασκευών ή η εκρηκτική μουσική μελωδία που ταρακουνούσε τους νέους. Ήταν ακόμη και η ψηφοφορία, για την εκλογή των πλέον εντυπωσιακών οχημάτων, που διοργάνωσε η ORCA, μεταξύ των επισκεπτών. Η οποία είχε τα εξής αποτελέσματα:

Πρώτη στις εκτιμήσεις των φίλων των Ιστορικών Αυτοκινήτων η Plymouth Belvedere του 1958 με 57 ψήφους του Φώτη Καιματζόγλου.
Δεύτερη η Convertible Cadillac Deville του 1953 με 42 ψήφους του Παν. Καλδή.
Τρίτη η Ford Mustang του 1967 του Μανώλη Γιαμμά.

Παλαιότερη συμμετοχή
Plymouth 4door Saloon 1939 του Ανδρέα Γαλανό.
Πιο μακρινή συμμετοχή
1. Εξαδάχτυλο Γρήγορη Dodge 600s του 1986.
2. Παπάνη Δημήτρης Ford Mustang 1966 και οι 2 από την Χαλκίδα.
Παλαιότερη Μότο
Harley Davidson 1943 Τσεσμελή Νίκο
Πιο εντυπωσιακή Μότο
Harley Davidson Duo 1200cc του 1993 Λεωνίδας Δημόπουλος

image

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.