Από την ORCA στη Λογοτεχνία

By  |  0 Comments

Τις αποχαιρετιστήριες ημέρες του 2016, στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Δήμου Αθηναίων, ο Γιάννης Χόλης παρουσίασε το 4ο στη σειρά βιβλίο του, μέσα σε διάστημα 4 ετών.

Ο Γιάννης Χόλης, παλαιός (ίσως και νυν) αγωνιζόμενος, ιδρυτής της Λέσχης ORCA και σημερινός Επίτιμος Πρόεδρός της, δεν αρέσκεται να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα αφ’ υψηλού, αλλά βρήκε νέους προσανατολισμούς για να καλύψει τους διαθέσιμους χρόνους του.

Με μια πραγματικά εκρηκτική έφεση, αφοσιώθηκε στη συγγραφή βιβλίων με εμπνευσμένα λογοτεχνικά κείμενα από δρώμενα της κοινωνίας μας με αιτία τα ανθρώπινα πάθη, την περιπέτεια ή αστυνομικές περιπλοκές.

Με σταθερούς ρυθμούς: ένα βιβλίο κάθε χρόνο, γεγονός που σε εντυπωσιάζει για την ταχύτητα μεταφοράς των εμπνεύσεών του, από το 2012 έχει παρουσιάσει:

ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΔΥΟ:                                        Έκδοση Λιβάνη 2012.

ΜΆΝΙΑ:                                                        Έκδοση Λιβάνη 2013.

ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ:                                      Έκδοση Λιβάνη 2014.

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ         Έκδοση ΠΝΟΗ 2016.

Ιδίως το τελευταίο πόνημά του, με τον νεότευκτο εκδοτικό οίκο ΠΝΟΗ, αποτελεί ενός διεθνούς πλοκής περιπετειώδες μυθιστόρημα, που εκτυλίσσεται σε δυο ηπείρους και κρατά αδιάσπαστο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το θέμα μεταπήδησης και αφοσίωσης στον κόσμο της Λογοτεχνίας σε όψιμο χρόνο έχει απασχολήσει κοινωνιολόγους στο εξωτερικό αρκετές φορές. Μάλιστα βρίσκουν ότι αυτή η αναπήδηση του ταλέντου και μάλιστα με επιτυχία προέρχεται όχι από την βραδεία ανάφλεξη της επιθυμίας, αλλά κυρίως από την ωριμότητα της απόφασης όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ενδιαφέρον το γεγονός πως εντός του 2017 είναι έτοιμος να παρουσιάσει και το 5ο βιβλίο του, που παιγνιδίζει με το χρόνο και θα προσφέρει στο φετινό καλοκαίρι, ευχάριστες ώρες στους φίλους του βιβλίου στις θερινές διακοπές τους. Αυτά όλα όταν το βιβλίο περνάει κρίση στην Ελλάδα. Όμως να μη ξεχνάνε πως και ο Αριστοτέλης Ωνάσης αναδείχθηκε παγκόσμια σε περίοδο κρίσης. Είναι θέμα ταλέντου και μοίρας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.