Το ‘Ηλεκτρικό Όραμα’ της Honda

By  |  0 Comments
  • ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ
  • Η Honda Motor Europe ανακοινώνει το Ηλεκτρικό της Όραμα
  • Υβριδικά, plugin υβριδικά, ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαταρίας και οχήματα κυψελών καυσίμου θα απαρτίζουν τα δύο τρίτα των Ευρωπαϊκών πωλήσεων της Honda μέχρι το 2025
  • Το πρώτο μοντέλο με υβριδικό σύστημα δύο μοτέρ θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη το 2018

Ο Πρόεδρος & COO της Honda Motor Europe, Katsushi Inoue, αποκάλυψε σημαντικές λεπτομέρειες για το νέο ‘Ηλεκτρικό Όραμα’ της μάρκας. Μιλώντας στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2017, ο Inoue περιέγραψε τη δέσμευση της Honda σε ένα ηλεκτρικό μέλλον για την Ευρώπη, στοχεύοντας τα δύο τρία των Ευρωπαϊκών πωλήσεων μέχρι το 2025 να είναι ηλεκτροκίνητα οχήματα. Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο προσκήνιο της παγκόσμιας στρατηγικής ηλεκτρικών οχημάτων της Honda.

Ανακοινώνοντας σήμερα τη στρατηγική στη Γενεύη, ο Inoue δήλωσε: «Θα αξιοποιήσουμε τους παγκόσμιους R&D πόρους της Honda για να επιταχύνουμε τον ερχομό μιας ολοκληρωμένης οικογένειας προηγμένων ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης για τους Ευρωπαίους πελάτες.»

Ο στόχος της Honda για τον εξηλεκτρισμό οχημάτων στην Ευρώπη, αρχικά θα υποστηριχθεί από την εξάπλωση της υβριδικής τεχνολογίας σε όλη την οικογένεια των διαθέσιμων μοντέλων. Το πρώτο νέο υβριδικό μοντέλο με υβριδικό σύστημα δύο μοτέρ της Honda θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2018.

Η Honda θα προσφέρει επίσης plug-in υβριδικά, ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας και αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου υδρογόνου για τους Ευρωπαίους πελάτες.

Το Clarity Fuel Cell της Honda εκτίθεται στη Γενεύη, μετά την άφιξη των πρώτων αυτοκινήτων στην Ευρώπη στο τέλος της περσινής χρονιάς. Το Clarity Fuel Cell είναι το πιο προηγμένο όχημα κυψελών καυσίμου σε όλο τον κόσμο και προσφέρει κορυφαία μέγιστη αυτονομία 589 km*

Η άφιξη του Clarity Fuel Cell στην Ευρώπη στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Europe-wide HyFIVE (Hydrogen For Innovative Vehicles) ενισχύει τη δέσμευση της Honda να υποστηρίξει τη χρήση οχημάτων κυψελών καυσίμου και τη δημιουργία μιας βιώσιμης υποδομής ανεφοδιασμού υδρογόνου σε όλη την περιοχή.

Η ανακοίνωση της στρατηγικής για την ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η Honda επιβεβαιώθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα αυτοκινήτων ευρείας κυκλοφορίας στην περιοχή το 2016. Τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) για το σύνολο της χρονιάς δείχνουν ότι οι συνολικές πωλήσεις Honda στην Ε.Ε. και τις χώρες EFTA το 2016 ήταν 159.126 μονάδες μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, αύξηση 20,8% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα το 2015. Η άνοδος της Honda ξεπέρασε σημαντικά τα αποτελέσματα της συνολικής Ευρωπαϊκής αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων, που κατέγραψαν ετήσια αύξηση 6,8%.

* Σύμφωνα με 2017 EPA

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.