Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (video)

By  |  0 Comments

Μέχρι την 19η Μαρτίου, η ελβετική πόλη θα αποτελεί το παγκόσμιο κέντρο της αυτοκίνησης. Η μεγάλης εμβέλειας ετήσια Έκθεση Αυτοκινήτου, είναι αναμφισβήτητα το κορυφαίο γεγονός και φέτος στο χώρο του αυτοκίνητου.

Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν εκεί ότι πιο καινούργιο ετοίμασαν τους τελευταίους μήνες οι σχεδιαστές τους. Και είχαν πολύ δουλειά…

Οι περίπου 700 χιλ. επισκέπτες, από 110 χώρες παρακαλώ, θα απολαύσουν μία τετράτροχη πανδαισία, εκτίθενται 900 αυτοκίνητα, στο Εκθεσιακό Κέντρο Palexpo με τις 7 αίθουσες των 106.000 τ.μ. Στους εκθεσιακούς χώρους, υπάρχουν 220 εκθέτες με 700 εταιρείες από 30 χώρες. Συνολικά 107 παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές πρεμιέρας καταγράφονται φέτος στη Γενεύη. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε οχήματα με εναλλακτικές μορφές ενέργειες και σχεδόν μηδενικούς ρύπους, σε εντυπωσιακά μοντέλα εκατοντάδων ίππων, που απλά μας κάνουν να ονειρευόμαστε, στις τάσεις για τα μελλοντικά δημιουργήματα των αυτοκινητοβιομηχανιών και τη μείωση του κόστους χρήσης. Ξεχωρίσαμε ακόμη την σημαντική στροφή προς αυτοκίνητα ενός η σχεδόν ενός όγκου, που προσφέρουν μικρομεσαίες διαστάσεις, μεγάλους χώρους και παράλληλα, περαιτέρω εξάπλωση του υποκυβισμού. Με μικρότερο κινητήρα δηλαδή μεγαλύτερες ιπποδυνάμεις και χαμηλότερες καταναλώσεις.

Η μόδα της εποχής, δεν άφησε ασυγκίνητους τους κατασκευαστές: συνδεσιμότητα λοιπόν σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα. Το έξυπνο κινητό μας γίνεται κομμάτι του στάνταρ εξοπλισμού και προσφέρει υπηρεσίες που μέχρι πρότινος παρέπεμπαν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Εκεί στην ελβετική πόλη, παρουσιάζονται αυτοκίνητα μικρά, μεσαία, μεγάλα, ονειρικά και πειραματικά. Με έμφαση την άνεση, την οικονομία την προστασία του περιβάλλοντος και βέβαια την ασφάλεια. Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, διαλαλούν όλοι για κατανάλωση και κυβισμό και οι αυτοκινητοβιομηχανίες δείχνουν να τα καταφέρνουν. Μαζί και το CO2, που επηρεάζει και τα δικά μας τέλη κυκλοφορίας. Το 10% των αυτοκινήτων που παρουσιάζονται εκπέμπουν κάτω από 95 γρ./χλμ.

Περισσότεροι από 10.000 εκπρόσωποι του τύπου, από 90 ώρες, είχαν ένα βαρύ πρόγραμμα με 66 (!) συνεντεύξεις τύπου μέσα στις δύο δημοσιογραφικές ημέρες της έκθεσης.

O πόλεμος των εντυπώσεων φέτος μεταξύ των κατασκευαστών στο ουδέτερο ελβετικό έδαφος έχει ως στόχο την άλωση των καταναλωτών. Παρουσιάστε νέα μοντέλα γιατί … χανόμαστε φαίνεται να είναι το σύνθημα. Tο όπλο που χρησιμοποιείται επί το πλείστον είναι η αχαλίνωτη δημιουργικότητα, συνδυασμένη με γενναίες δόσεις τεχνολογίας! Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, θέλει να εκμεταλλευτεί την κρίση που ξεθωριάζει. Σε άλλη γη, σε άλλα μέρη.

Πίσω από τους προβολείς που φωτίζουν τις λαμπερές δημιουργίες των κατασκευαστών, είναι φανερή η αδιάκοπη προσπάθεια εκ μέρους τους για την παρουσίαση καινοτόμων, αλλά και συνάμα πρακτικών ιδεών.

Στο ετήσιο διεθνές «ραντεβού» τους στην Ευρώπη, τα περισσότερα εργοστάσια έχουν κάτι καινούργιο να προτείνουν, παρουσιάζοντας τα νέα αυτοκίνητα παραγωγής τους. Και προϊδεάζοντας μας για τις επόμενες μεσοπρόθεσμες κινήσεις τους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.