45η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων: Χρόνο ημέρας ο Δημήτρης Καρατσομπαλίδης

By  |  0 Comments

Στο γήπεδο εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών του “Εκπαιδευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης ΙΚΕ” ThessDrive διεξήχθη η 45η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων. Ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Α.Ο.Θ. και αποδείχθηκε ικανός να φιλοξενήσει αυτού του είδους τις διοργανώσεις. Αν και κοινότυπη η έκφραση πως ο καιρός ήταν σύμμαχος στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει με το παραπάνω αφού »επέτρεψε» πολύ κόσμο να έρθει σε έναν άγνωστο για τους περισσότερους χώρο.

Έτσι η ικανοποίηση ήταν έκδηλη όταν από την μία οι συμμετοχές έφτασαν τις 39 ενώ από την άλλη τα κιγκλιδώματα γέμισαν  περιμετρικά με φίλους των αγώνων. Μελανό σημείο η καθυστέρηση έναρξης του αγώνα εωσότου διευθετηθεί το θέμα συμμετοχής των Opel Kadett καθώς δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των συμμετεχόντων, του αλυτάρχη, του παρατηρητή και του τεχνικού εφόρου μετά την απόφαση του τελευταίου να συμμετάσχουν τα εν λόγω αγωνιστικά στην κατηγορία Α και όχι στην κατηγορία Β. Οι απαραίτητες εξηγήσεις δόθηκαν και η ένταση  αποκλιμακώθηκε ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει ο αγώνας.

Δημήτρης Καρατσομπαλίδης

Στο αγωνιστικό κομμάτι η απόδοση των περισσοτέρων αγωνιζομένων ήταν  εξαιρετική απλά γίνετε ολοένα και πιο ευδιάκριτη η ευκολία με την οποία κάποιοι «δεξιοτεχνούν» χωρίς λάθη σε οποιαδήποτε σχεδίαση. Έτσι στην κατηγορία Α ο Δημήτρης Καρατσομπαλίδης από τον Ο.Φ.Α.Δ. έκανε για άλλη μια φορά την διαφορά με το γνωστό Peugeot 106.  Στην δεύτερη θέση ο Καραμανώλης Ιωάννης από την Α.ΛΕ.Ξ. δεν μπόρεσε να «απειλήσει» με το Toyota Starlet τον πρώτο παρά την  καλή εμφάνιση. Τρίτος στο βάθρο ο Παπαδόπουλος Απόστολος από τον Ο.Φ.Α.Δ.  ο οποίος συμμετέχει με το αγωνιστικό του πρώτου.

Στην κατηγορία Β, όπου και δημιουργήθηκε το θέμα με τα Opel Kadett η τελική σύνθεση του βάθρου ήταν η εξής: Στην πρώτη θέση και δεύτερη θέση του βάθρου οι Κωνσταντίνος και Θεόδωρος Οικονομίδης, οι οποίοι μοιράστηκαν το Fiat Punto αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Χρήστο Γερανό με Ford Escort αμφότεροι μέλη του Α.Ο.Θ.

Στην κατηγορία Γ ο Προδρομίδης Απόστολος από τον Ο.Φ.Α.Δ. κατέκτησε την πρώτη θέση δείχνοντας σε όλους πως μπορεί κανείς με μια Opel Manta να απειλήσει ακόμα και τα εύστροφα και ευκίνητα αγωνιστικά της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Ένα δευτερόλεπτο πίσω του ο ασταμάτητος Καρυπίδης Θεόκλητος από την Α.Λ.Π. με Opel Ascona ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε επάξια ο απών τα τελευταία χρόνια Bαλάντης Σαρβανίδης επίσης με Opel Ascona από τον Ο.Φ.Α. Καμπάνη.

Δύο ήταν οι κυρίες που συμμετείχαν στον αγώνα, η Βασιλειάδου Αναστασία μέλος Α.Ο.Θ. με Toyota Corolla η οποία βραβεύτηκε ως η ταχύτερη και η Αντωνία Αμπατζίδου μέλος ΑΣΠΙΣ με BMW Z3 (φωτό επάνω). Οι δύο τους ακολουθούν  το Έπαθλο δείχνοντας τον δρόμο και σε άλλες γυναίκες οι οποίες μπορεί να θέλουν αλλά να μην τολμούν.

Στα εκτός ανταγωνισμού Opel Kadett ο απολαυστικός Θεόδωρος Καβατισκλής από την ΑΣΠΙΣ έκανε χρόνο 1.12.200 ενώ ο ανταγωνιστής από τον Ο.Φ.Α.Δ. Δημήτρης Κουνατιάδης 1.14.310

Ο δεύτερος γύρος του Επάθλου Δεξιοτεχνιών Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος απέδειξε πως οι δεξιοτεχνίες θα αποτελέσουν και πάλι το εφαλτήριο για τη νέα γενιά αγωνιζομένων. Είναι θέμα χρόνου καθώς δεν πρόκειται για μια γρήγορη υπόθεση αλλά και για έναν αγώνα αντοχής.
Επόμενος γύρος του Επάθλου Δεξιοτεχνιών βορείου Ελλάδος η 3η Δεξιοτεχνία Σερρών την οποία καλείται να διοργανώσει η Λ.Α.Μ.Σ. στις 23 Απριλίου 2017.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.