Κλασικό Ράλλυ Ρόδου

By  |  0 Comments

Στο πανέμορφο Νησί των Ιπποτών κτυπά ξανά η καρδιά της αυτοκίνησης!

Η Οργανωτική Επιτροπή του Rhodes Circuit πιστή στις υποσχέσεις και στις εξαγγελίες της, που θέλουν στη Ρόδο να κτυπά η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υλοποιεί ακόμα μια εκδήλωση για τους φίλους της αυτοκίνησης: Τη διοργάνωση του “2ου Κλασικού Ράλλυ Ρόδου” στις 24 και 25 Ιουνίου 2017.

Ιστορικά, το Ράλλυ Ρόδου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Ιουνίου του 1996 και φέτος οι κάτοικοι του Νησιού των Ιπποτών, καθώς και οι τυχεροί επισκέπτες του, θα έχουν τη χαρά μετά από 21χρόνια να θαυμάσουν από κοντά τα πανέμορφα κλασσικά αυτοκίνητα, που σε ταξιδεύουν σε μια άλλη πιο ρομαντική εποχή. Τα πληρώματα των καλοδιατηρημένων, από την αγάπη και το μεράκι των ιδιοκτητών τους, αυτοκινήτων θα «βολτάρουν» από άκρη σε άκρη το σμαραγδένιο νησί για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Ο Σύλλογος ΙΣτορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου (Σ.ΙΣ.Π.Α), μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής

(Ε.Ο.Ο.Ε), δέχθηκε με χαρά την «πρόσκληση-προτροπή» των Ρόδιων μελών του και σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποφάσισε να αναβιώσει τον ιστορικό αγώνα.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου Περιβάλλοντος – Πολιτισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Rhodes Circuit, κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, δεν σταματά να υπενθυμίζει: «Γιατί το Μονακό και όχι η Ελλάδα; Γιατί το Μόντε Κάρλο και όχι η Ρόδος;», με αυτό το πνεύμα και με ιδιαίτερη χαρά θα υποδεχθεί τους φίλους των αυτοκινήτων εποχής. Μάλιστα το Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017, τα πληρώματα των ρομαντικών αυτοκινήτων θα οδηγήσουν όλη τη διαδρομή του πάλαι ποτέ Αγώνα Ταχύτητας Ρόδου , αναβιώνοντας έτσι το Ιστορικό Σιρκουί της Ρόδου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αμέσως μετά την αναβίωση του Rhodes Circuit θα πραγματοποιηθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των οχημάτων του αγώνα, στην πλατεία Δημαρχείου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κυρίως ο περιφερειάρχης κ Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος εξ αρχής πίστεψε στην αναβίωση του θρυλικού σιρκουί, με αρωγούς για την υλοποίησή του τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, δεν έχουν στιγμή σταματήσει να τονίζουν τη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που αποδεδειγμένα προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Είναι γεγονός ότι όλη η τοπική κοινωνία με χαρά υποδέχεται τους φίλους της αυτοκίνησης, που τιμούν και χαίρονται την ιστορία και τις ομορφιές της Ρόδου.

Η εκκίνηση του 2ου Κλασικού Ράλλυ Ρόδου – Σ.ΙΣ.Π.Α θα δοθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 από την πλατεία

Δημαρχείου. Τα οχήματα, αφού ολοκληρώσουν το γύρο της Ρόδου θα τερματίσουν ξανά στο ίδιο σημείο κατά τις 6

μ.μ. ενώ 2 ώρες μετά θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές του αγώνα.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα πληρώματα είναι: από την περιφερειακή διαδρομή του νησιού προς Καλαβάρδα, Μονόλιθο, Απολακιά, Καταβία, Λίνδο, Μασσάρη, Μαλώνα, Αφάντου, Φαληράκι με τερματισμό στην πλατεία Δημαρχείου Ρόδου.

Για την ιστορία, την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του 1ου Ράλλυ Ρόδου κέρδισε ο Χρήστος Αποστολίδης με συνοδηγό την Βάσω Κυριαζή με Alfa Romeo Spider (φωτογραφία), τη δεύτερη θέση κατέλαβε το πλήρωμα Γιώργου-Σοφίας Ζαλμά με Austin Cooper S και την τρίτη θέση οι Γιώργος-Αλεξάνδρα Καραπαναγιώτη με Alfa Romeo Spider . Συμμετέχοντες υπήρξαν πολλά ακόμα γνωστά ονόματα όπως ο Αντώνης Τζέν με το Saab 96 Sport με το οποίο είχε λάβει μέρος στο Ράλι Μόντε Κάρλο, στο Ακρόπολις της δεκαετίας του εξήντα αλλά και στο σιρκουί Ρόδου, ο γνωστός μας “Στρατισίνο” με Alfa Romeo Spider κ.α.

Από το νησί της Ρόδου συμμετείχαν τα πληρώματα Δημητρίου-Ρούλας Ράπτη, Μιχαήλ Παλαιολόγου-Εμμανουήλ Ελευθερίου, Βασιλείου Κασάπη-Χρήστου Αθανασιάδη, Αντωνίου-Ελένης Μαυρομάτη, Γεωργίου Αθανασιάδη-Αγγελικής Στάγκα, Βασιλείου Παραπονιάρη-Θεολόγου Σχοινά, Μιχαήλ Μοντιάδη-Δημητρίου Σουλάκη, Αναστασίου Αρνά-Ανδρέα Χαλκιόπουλου και Πανταζή Χούλη-Νίκου Πουζουκάκη.

Φέτος μετά από 21 χρόνια αναμένεται οι συμμετοχές των οχημάτων εποχής να ξεπερνούν τις 60 χαροποιώντας ιδιαιτέρως τους φίλους της αυτοκίνησης που θα θαυμάσουν από κοντά τα πανέμορφα οχήματα.

Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της Οργανωτικής Επιτροπής του Rhodes Circuit είναι η πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων, που θα οδηγήσουν στον τελικό στόχο, την αναβίωση του Rhodes Circuit. Tο όφελος από τις εκδηλώσεις αυτές είναι διπλό, από τη μια τονώνεται η τοπική τα οικονομία και από την άλλη η δημοσιότητα, που παίρνει το νησί στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.