Το “2o Κλασικό Ράλλυ Ρόδου”

By  |  0 Comments

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το “2o Κλασικό Ράλλυ Ρόδου”  που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου (Σ.ΙΣ.Π.Α) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε) και την υποστήριξη των Δήμου Ρόδου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ).
Οι λάτρεις των κλασικών οχημάτων, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα συλλεκτικά οχήματα-αντίκες σε ένα αγώνα διαφορετικό από τα συνηθισμένα καθώς πραγματοποιήθηκε η αναβίωση της regularity διαδρομής που έγινε για πρώτη φορά στις 30 Ιουνίου 1996. Τα πληρώματα εκκίνησαν στις 11:00 π.μ. μπροστά από την πλατεία Δημαρχείου της Ρόδου προς Καλαβάρδα, Μονόλιθο, Απολακιά, Καταβία, Λίνδο, Μασσάρη, Μαλώνα, Αφάντου, Φαληράκι και αφού ολοκλήρωσαν το γύρο του νησιού τερμάτισαν στο ίδιο σημείο στις 18:00 μ.μ. Στο Ράλλυ συμμετείχαν οδηγοί από την Αθήνα, την Κρήτη, την Χαλκίδα, την Σαλαμίνα, την Εύβοια και την Κω, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με τα υπέροχα τετράτροχα και δίτροχα μοντέλα τους.
Για την ιστορία, την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του 2ου Κλασικού Ράλλυ Ρόδου κέρδισε ο Δημήτρης Νικολέττος με συνοδηγό τον Γεώργιο Καμπίλαφκο με Alfa 75, τη δεύτερη θέση κατέλαβε το πλήρωμα Ιωάννου Πολίτη-Σταυρούλας Αθανάτου με Mercedes Benz 280SL και την τρίτη θέση ο Ιωάννης Κοντοστάθης με συνοδηγό την Σοφία Μπαλίκου με Opel Ascona. Στην κατηγορία Moto την 1η Θέση κατέλαβε ο Μενέγος Μενέλαος με συνεπιβάτη τον Μενέλαο Βουρδά με BMW R60 και στην κατηγορία “Youngtimer” πρώτος ήρθε ο Γεώργιος Χατζηκαλημέρης-Μιχαήλ Μαστρογιάννης με Alfa Romeo Spider.
Κατά την τελετή λήξης, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων στους νικητές, η απονομή των αναμνηστικών στους συμμετέχοντες και τιμήθηκαν όλοι εκείνοι που έβαλαν το λιθαράκι τους για την διεξαγωγή του αγώνα, ενώ σε όλους τους υποστηρικτές δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.