Alfa για Tatiana (upd)

By  |  0 Comments

Η Pirelli είναι τώρα στο Μεξικό για το τελευταίο τεστ εξέλιξης των ελαστικών του 2019. Ο Antonio Giovinazzi οδηγεί για τη Sauber, ενώ και η Κολομβιανή Tatiana Calderon έκανε ντεμπούτο στη Formula 1, με μερικούς αναγνωριστικούς γύρους. 

Σε καλό ρυθμό έκανε 23 γύρους η 25χρονη για να γίνει έτσι η πρώτη γυναίκα μετά την Susie Stoddart – Wolff, που πριν 3 χρόνια οδήγησε F1. Την 36χρονη σήμερα Σκωτσέζα, σύζυγο από το 2011 του Toto Wolff.

Η Κολομβιανή οδηγός βρέθηκε πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου Formula 1 για πρώτη φορά στην καριέρα της σήμερα. Σύντομα προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις οδήγησης στο υψηλότερο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Έδειξε την ικανότητα συγκέντρωσης και τα προσόντα της στην ομάδα εντυπωσιάζοντας με την επαγγελματικότητά της και την αφοσίωσή της.

Η Calderon που ξεκίνησε στην ηλικία των 9 ετών να αγωνίζεται στα καρτ και τo 2016 έτρεχε στο πρωτάθλημα GP3, δήλωσε ευτυχισμένη για τον ρόλο οδηγού εξέλιξης για τα μονοθέσια της Sauber που την φέρνει πιο κοντά στο όνειρό της, ο οποίος δεν είναι άλλο από το να αγωνιστεί μια μέρα στην F1.

Tatiana Calderón, οδηγός δοκιμών Alfa Romeo Sauber F1 Team:

“Ήταν μια απίστευτη εμπειρία η οδήγηση της Sauber C37 σήμερα. Η δύναμη, τα φρένα και η πρόσφυση αυτού του μονοθεσίου είναι απίστευτα. Ένιωθα πολύ άνετα στην πίστα. Μετά από μερικούς γύρους συνηθίζεις στην ταχύτητα, το διασκέδασα πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω την Alfa Romeo Sauber F1 Team, και τις Excuderia Telmex,Telcel, Infinitum και Claro που μου έδωσαν την ευκαιρία και με εμπιστεύτηκαν για να κάνω αυτή τη δουλειά. Είναι μια μέρα που θα την θυμάμαι για πάντα.”

Xevi Pujolar, επικεφαλής μηχανικός στην πίστα:

“Η Tatiana οδήγησε για πρώτη φορά σήμερα μονοθέσιο Formula 1 και έκανε εξαιρετική δουλειά. Είμαστε χαρούμενοι βλέποντάς την να αποδίδει τόσο καλά. Ακόμη μια φορά εντυπωσιαστήκαμε από την αφοσίωσή της και την ηθική της. Είναι σημαντικό για το άθλημα, ανυπομονούμε να δούμε την Tatiana να προοδεύει.”

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.