Τα ηλεκτροκίνητα Zhidou στην Ελλάδα (video)

By  |  0 Comments

Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της Zhidou διατίθενται πλέον και στην ελληνική αγορά. Είναι μοντέλα μικρά και ευέλικτα, κλασικά αυτοκίνητα πόλης, τα οποία βασικό πλεονέκτημα έχουν το εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης.

Η Zhidou Electric Vehicle Co είναι μια εταιρεία του ομίλου Xindayang Group (XDY) που ιδρύθηκε το 2001 με σκοπό την εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την παραγωγή ηλεκτροκίνητων μεταφορικών μέσων νέας γενιάς και έχει αναγνωριστεί ως μια πρωτοποριακή επιχείρηση που πρωτοστατεί στις νέες τάσεις των ενεργειακών προτύπων που διέπουν τη βιομηχανία μεταφορών.

Εχει ήδη επεκτείνει το δίκτυο διανομέων της σε όλο τον κόσμο, ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι επίσης η δημιουργία εργοστασίου κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, με χρονικό ορίζοντα το 2020.

Στην γκάμα των προϊόντων της μάρκας Zhidou προς το παρόν περιλαμβάνονται 2 μοντέλα, τα D2 και D2S.

Είναι ευέλικτα αυτοκίνητα πόλης, διθέσια, με μήκος που δεν ξεπερνά τα 2,8 μ., παρέχοντας παρά ταύτα χώρο αποσκευών της τάξεως των 300 λίτρων. Το βάρος είναι 629 κιλά χωρίς οδηγό, ο ηλεκτροκινητήρας έχει μέγιστη ισχύ 30 ίππων και οι μπαταρίες αποτελούνται από 40 στοιχεία των 3,6V.

Βασίζονται σε κοινή πλατφόρμα, αλλά διαφέρουν σημαντικά σε επίπεδο εξοπλισμού, κυρίως όσον αφορά τον εξοπλισμό. Και τα δύο είναι προσθιοκίνητα και προσφέρουν καλές επιδόσεις (ανώτατη ταχ. 90 χλμ./ώρα με ηλεκτρονικό περιοριστή) και ικανοποιητική αυτονομία (180 χλμ.) χάρη στη συστοιχία προηγμένων μπαταριών λιθίου με ηλεκτρόδια υψηλής απόδοσης τελευταία γενιάς [τύπος Li(NiCoMn)O2], που διακρίνονται για την ασφάλεια, την αντοχή τους, τη σταθερή τους απόδοση και τις κόμπακτ διαστάσεις τους. Η δυνατότητα πλήρους φόρτισης από κοινή πρίζα ρεύματος 220V είναι διάρκειας 7-8 ωρών.

Το πακέτο εξοπλισμού των μοντέλων είναι πλήρες. Διαθέτουν τις συνήθης ηλεκτρικές ευκολίες (ηλεκτρικά παράθυρα, καθρέφτες, κλειδαριές), υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, αυτόματο κλιματισμό, οθόνη διασύνδεσης πολυμέσων συστήματος Android (πλοήγηση, Bluetooth, USB κ.λπ.), δερμάτινα-πλήρως ρυθμιζόμενα καθίσματα και τιμόνι, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί κ.ά.

Επιπλέον διαθέτουν ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς (γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και υστερούντες βραχίονες πίσω), 4 δισκόφρενα και τροχούς αλουμινίου.

Το D2S μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα, αλλά έχει σημαντικές διαφορές, εντός και εκτός. Το μοντέλο περιλαμβάνει πολυτελή εξοπλισμό (δερμάτινες επενδύσεις καθισμάτων σπορ σχεδίασης, δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών χρήσεων, αναβαθμισμένο διάκοσμο κ.λπ.), ενώ διαθέτει διαφορετική μάσκα, προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα.

Στον σημαντικό τομέα της εγγύησης τα αυτοκίνητα προσφέρονται με εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών για τα μηχανικά μέρη και 4 για τη συστοιχία των μπαταριών.

Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα προσφέρουν πολύ χαμηλό κόστος χρήσης (τα έξοδα κίνησης υπολογίζονται σε 1,2 ευρώ ανά 100 χλμ.), δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, έχουν πολύ χαμηλά ασφάλιστρα και φυσικά μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η οδηγική αίσθηση είναι η κλασική ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου πόλης. Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα είναι ικανοποιητική και οι επιδόσεις απόλυτα λογικές, πάντα για αποκλειστικά αστική χρήση. Η αυτονομία καλύπτει τις τυπικές καθημερινές ανάγκες και βεβαίως το πλέον σημαντικό πλεονέκτημα, πέραν του κόστους χρήσης, είναι το εύκολο παρκάρισμα.

Και τα δύο μοντέλα προσφέρονται σε 6 μεταλλικά χρώματα, ενώ οι τιμές λιανικής με πλήρη εξοπλισμό αρχίζουν από 17.900 ευρώ. Παρέχονται σημαντικές εκπτώσεις, ενώ υπάρχει μεγάλος αριθμός καλομεταχειρισμένων, του προηγούμενου μοντέλου D1, στη μισή τιμή.

Είναι αυτοκίνητα που έχουν χρησιμοποιηθεί στην καινούργια υπηρεσία χρονομίσθωσης ηλεκτροκίνητων στο εξωτερικό. Αυτά έχουν διανύσει έως 10.000 χλμ. και εάν κάποιος ιδιώτης επιθυμεί να αποκτήσει κάποιο μπορεί να το κάνει, καθώς διατίθενται στην τιμή των 8.900 ευρώ.

Το D1 έχει μήκος 2.763 χιλ. και μεταξόνιο 1.765 χιλ. Είναι εμπροστοκίνητο, έχει σύγχρονο μόνιμου μαγνήτη ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 18 ίππων και η τελική ταχύτητά του περιορίζεται στα 85 χλμ./ώρα. Το βάρος του είναι 615 κιλά και η μέγιστη αυτονομία του φτάνει τα 145 χλμ. Η διάρκεια φόρτισης των μπαταριών του με οικιακό ρεύμα διαρκεί περίπου 5-6 ώρες.

Το σύστημα share’ngo με το Zhidou απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες. Η εφαρμογή βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας και στη χώρα μας και αναμένεται να υλοποιηθεί σε υψηλής προβολής τουριστικούς προορισμούς από το προσεχές καλοκαίρι και στην Αθήνα από το προσεχές φθινόπωρο.

Συνολικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εταιρείας αποτελούν τη νέα τάση της στον κόσμο της αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων και έχουν στόχο τη βελτιστοποίηση της οικολογικής οδικής μεταφοράς, με λιγότερους δημόσιους πόρους, πιο αποτελεσματικές μεθόδους περιβαλλοντικής προστασίας και πιο προηγμένες ενεργειακές τεχνολογίες. Αντιπροσωπεύονται από τη Zhidou Greece-Ν. Ζυμπάς Α.Ε.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.