Το νέο Zhidou D2

By  |  0 Comments

H Ν. Ζυμπάς ΑΕ, αποκλειστική αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της μάρκας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Zhidou, παρουσιάζει το νέο Zhidou D2, MY2023.
Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με κόμπακτ διαστάσεις, αλλά χωρίς καμία παραχώρηση στον τομέα του εξοπλισμού, που κάνει την μετακίνηση στην πόλη πραγματικό παιχνίδι.
Το Zhidou D2 είναι διθέσιο, με μήκος που δεν ξεπερνά τα 2,8 μ., αλλά με χώρο αποσκευών της τάξεως των 300 λίτρων! Είναι προσθιοκίνητο και προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις (ανώτατη ταχ. 85 χλμ./ώρα με ηλεκτρονικό περιοριστή).

Διατίθεται σε δύο τύπους από πλευράς συστοιχίας μπαταριών λιθίου με χωρητικότητα 10 ή 15 KWH, προσφέροντας αυτονομία 170 χλμ., τιμή υπέρ του δέοντος αρκετή για τις καθημερινές μετακινήσει εντός πόλης, και όχι μόνο. Σημειώστε ότι για την φόρτιση των μπαταριών αρκεί μια κοινή πρίζα σούκο 220V και όχι παραπάνω από 6 ώρες (20-100%).
Το πακέτο εξοπλισμού είναι κάτι παραπάνω από πλήρες. Το νέο D2 διαθέτει, αερόσακο οδηγού, υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό, οθόνη διασύνδεσης πολυμέσων συστήματος Android (πλοήγηση, Bluetooth, USB, κ.λπ.), όλες τις συνήθης ηλεκτρικές ευκολίες (ηλεκτρικά παράθυρα, καθρέπτες, κλειδαριές), δερμάτινα-πλήρως ρυθμιζόμενα καθίσματα και τιμόνι, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, κ.ά.

Διατίθεται επίσης σε επτά χρώματα εξωτερικού αμαξώματος, με δυνατότητα διχρωμίας, και τρία όσον αφορά στον εσωτερικό διάκοσμο.
Στα μηχανική μέρη, πέρα από τον ηλεκτροκινητήρα των 15/30 KW και την αυτόματη μετάδοση, διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς (γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και υστερούντες βραχίονες πίσω), 4 δισκόφρενα και τροχούς αλουμινίου.
Η τιμή του νέου D2 ξεκινά από τα 11.900 ευρώ (με την κρατική επιδότηση), ενώ βεβαίως η Ν. Ζυμπάς ΑΕ έχει μεριμνήσει για την παροχή εξόφλησης με δόσεις, μέσω ευέλικτων προγραμμάτων χρηματοδότησης.
Επιπλέον, το πολύ χαμηλό κόστος χρήσης (τα έξοδα κίνησης υπολογίζονται σε 1,2 € ανά 100 χλμ.), η απουσία τελών κυκλοφορίας, τα πολύ χαμηλά ασφάλιστρα, και φυσικά οι μηδενικές εκπομπές ρύπων, καθιστούν το αυτοκίνητο ιδανικό τόσο οικονομικά, όσο και ηθικά.
Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι το νέο D2 έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία στου στην αγορά, αφού τις αμέσως επόμενες ημέρες θα παραδοθούν πάνω από 200 μοντέλα του τύπου στις εταιρείες leasing/ενοικιάσεων Avis, Instacar και Flexcar.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.