H Alfa Romeo Racing και ο Gioviazzi συνεχίζουν μαζί

By  |  0 Comments

Η Alfa Romeo ανακοινώνει ότι ο Antonio Giovinazzi ανανεώνει τη συνεργασία του ως οδηγός της Alfa Romeo Racing Team και για το 2020. Ο Ιταλός οδηγός θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Μιλανέζικης μάρκας στο επόμενο πρωτάθλημα της Formula1 στο πλευρό του παγκόσμιου πρωταθλητή Kimi Räikkönen.

Ο Antonio Giovinazzi συνεχίζει την πορεία του στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όντας ο πρώτος Ιταλός οδηγός που κατέκτησε θέση επίσημου οδηγού στη Formula 1 τα τελευταία 8 χρόνια. Την πρώτη του χρόνια κατάφερε να συμβάλει σημαντικά στην εξέλιξη της ομάδας και συνεχίζει να παρουσιάζει εντυπωσιακή βελτίωση στην απόδοση του. Παράλληλα με την ταχύτητα, ο Antonio, είναι και εξαιρετικά σταθερός, στοιχείο κρίσιμης σημασίας για τη Formula 1. Η ομάδα τον στηρίζει σε σταθερή βάση με στόχο να μεγαλώσει την αυτοπεποίθηση του και να χτίσει μία σπουδαία καριέρα. Από την πλευρά της η Alfa Romeo είναι περήφανη για την πορεία του Antonio και χαρούμενη που βλέπει κάθε μέρα ο οδηγός της να θέτει όλο και υψηλότερους στόχους.

Η σύνδεση της μάρκας με τους Ιταλούς οδηγούς κρατάει από την πρώτη σαιζόν της Formula 1 το 1950, όπου η Alfa Romeo Gran Premio Tipo 158 “Alfetta” κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στα χέρια του Nino Farina.

Με την ανανέωση του συμβολαίου του Giovinazzi η Alfa Romeo εδραιώνει την παρουσία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020.

Mike Manley, CEO της FCA:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την ανανέωση της συνεργασίας με τον AntonioGiovinazzi. Η αγάπη του κοινού και η βελτίωση που παρουσιάζει η ομάδα αποτελούν την καλύτερη επιβεβαίωση ότι η AlfaRomeoRacing είναι στο σωστό δρόμο, ενισχύοντας την εικόνα της εταιρείας ως ενός πραγματικού πρεσβευτή μηχανολογικής πρωτοπορίας και Ιταλικού στιλ. Με την ανανέωση του Antonio ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο τόσο σε τεχνικό επίπεδο, όσο και στους αγώνες επεκτείνοντας τη θρυλική ιστορία της AlfaRomeo στη Formula 1.»

Frédéric Vasseur – Επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing και CEO της Sauber Motorsport AG

“Ο Antonio έκανε πολύ καλή δουλειά φέτος και είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι θα παραμείνει στην AlfaRomeoRacing και για το 2020. Ο τρόπος με τον οποίο εντάχθηκε στην ομάδα και η βελτίωση που παρουσίασε στην απόδοση του αφήνουν υποσχέσεις για ακόμα καλύτερες επιδόσεις και ανυπομονούμε να τον βοηθήσουμε σε αυτή την προσπάθεια του. Ο Antonio αναδείχθηκε ως ένας πολύ γρήγορος οδηγός, συγκρινόμενος ακόμα και με τον Kimi και πιστεύουμε ότι θα εξελιχθεί όσο μεγαλώνει η εμπειρία του. Οι παρατηρήσεις του στο τεχνικό τομέα, ο χαρακτήρας του, αλλά και η θετική του προσέγγιση θα μας βοηθήσουν να ανεβάσουμε την ομάδα μας.»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.