Προβλήματα στο νυχτερινό σκέλος

By  |  0 Comments

Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το Rally Citta di Bassano για τους Νίκο Παυλίδη- Allan Harryman. Το πλήρωμα της Step Racing αντιμετώπισε προβλήματα και στα δύο περάσματα από τη θρυλική Valstagna, μια ειδική «σχολείο» για τους Ιταλούς οδηγούς. Το πρώτο ήταν και το πιο κοστοβόρο σε χρόνο αφού από το ξεκίνημα του αγώνα ο κινητήρας του Skoda Fabia Rally2 Evo τέθηκε σε safe mode με αποτέλεσμα να χαθεί περισσότερο από 1 λεπτό.

«Σχεδόν από το πρώτο χιλιόμετρο της ειδικής η ισχύς του κινητήρα δεν ήταν η αναμενόμενη. Αυτό προέκυψε μάλλον από κακό χειρισμό και δεν μπορέσαμε να το διορθώσουμε μέχρι το τέλος, χάνοντας αρκετό χρόνο», δήλωσε ο Νίκος Παυλίδης.

Στο δεύτερο πέρασμα της ειδικής η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη για το πλήρωμα της Step Racing με τον κινητήρα του αυτοκινήτου να δουλεύει πλέον κανονικά. Ο χρόνος βελτιώθηκε κατά πολύ και οι Παυλίδης- Harryman κέρδισαν ουκ ολίγες θέσεις στη γενική κατάταξη, καλύπτοντας αρκετό από το χαμένο έδαφος.

«Επιτέλους καταφέραμε να οδηγήσουμε στην Valstagna, σε αγωνιστικό ρυθμό στο δεύτερο πέρασμα, σε μια ειδική για την οποία είχαμε ακούσει τα καλύτερα! Μια τεχνική διαδρομή, πολύ στενή στο μεγαλύτερο της κομμάτι και ιδιαίτερα απαιτητική, που δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις ούτε δευτερόλεπτο. Μια ειδική με πολλές φουρκέτες και γκρεμούς στην οποία θα προτιμούσαμε να αγωνιστούμε υπό το φως του ήλιου. Ο χρόνος μας θα ήταν καλύτερος αν δεν ελαττώναμε το ρυθμό μας για να προφυλάξουμε τα ελαστικά μας.

«Αφήνουμε πίσω τη νύχτα της Παρασκευής και τα προβλήματα της και επικεντρωνόμαστε στο σκέλος του Σαββάτου, με τις ειδικές να έχουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Είναι αρκετά πιο γρήγορες από τη Valstagna με πολλά «πατημένα» κομμάτια. Θα ανεβάσουμε προοδευτικά το ρυθμό μας, όσο εξοικειωνόμαστε με το αυτοκίνητο, με στόχο να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Ο  καιρός θα παίξει και πάλι σημαντικό ρόλο αφού αναμένεται άστατος, με την επιλογή των ελαστικών να μοιάζει ρώσικη ρουλέτα. Σκοπός μας είναι να ανεβούμε αρκετές θέσεις στη γενική και να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται», ολοκλήρωσε ο Έλληνας οδηγός. Ελπίζοντας ότι το σκέλος του Σαββάτου θα είναι απροβλημάτιστο, ευχόμαστε στο πλήρωμα της Step Racing καλό τερματισμό!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.