Από αύριο οι αιτήσεις για την κάρτα καυσίμων

By  |  0 Comments

Μετά από απανωτές αναβολές με επίκληση διάφορων αφορμών, δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με την απόφαση για την έκδοση της κάρτας καυσίμων που προβλέπει συγκεκριμένες ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων, ανάλογα με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του κάθε οδηγού.

Πιο συγκεκριμένα, οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στις εξής ημερομηνίες:

  • 26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
  • 27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
  • 28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5
  • 29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7
  • 30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9

Από την 1η Μαΐου 2022 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντα αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα για την αίτηση θα γίνεται με χρήση των κωδικών TaxisNet. Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του. Μετά την υποβολή της αίτησης θα αντλούνται αυτόματα στοιχεία για το όχημα (ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας) και τον οδηγό (εισόδημα κλπ).

Έκδοση κάρτας καυσίμων στα Κ.Ε.Π.

Η διαδικασία αίτησης και έκδοσης της κάρτας καυσίμων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των Κ.Ε.Π., από πιστοποιημένο υπάλληλο, κατόπιν σχετικής αίτησης του φυσικού προσώπου- δικαιούχου, χωρίς την τήρηση των προθεσμιών βάσει ΑΦΜ

Ο υπάλληλος του Κ.Ε.Π. εισέρχεται στην ειδική εφαρμογή και καταχωρίζει στα πεδία που εμφανίζονται στο σύστημα:

  • τον ΑΦΜ του φυσικού προσώπου,
  • τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, μοτοσυκλέτας-μοτοποδηλάτου, επιβεβαιώνοντας ότι το δηλούμενο είναι ιδιοκτησίας του ή συνιδιοκτησίας του, ή μισθωμένο όχημα που του έχει παραχωρηθεί προς χρήση (leasing), καταχωριζομένου στην τελευταία περίπτωση και του ΑΦΜ της εκμισθώτριας εταιρείας,
  • τα στοιχεία επικοινωνίας του φυσικού προσώπου, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται για λογαριασμό του φυσικού προσώπου είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού για είτε την πίστωση του σχετικού ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του αιτούντος φυσικού προσώπου, το οποίο και δηλώνει στον υπάλληλο.

Αυτή η διαδικασία έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή δήλωσης του επιθυμητού τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου μπορεί να πραγματοποιείται και με εξουσιοδότηση του εκπροσώπου του φυσικού προσώπου.

►Το καθυστερημένο άνοιγμα της πλατφόρμας αναγκαστικά μεταθέτει την καταβολή της επιδότησης κατά ένα μήνα. Έτσι τελικά, θα ισχύσει για Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο και κάθε μήνα, ο οδηγός θα μπορεί να κάνει χρήση του 1/3 της επιδότησης.

Περίπου τρία εκατομμύρια είναι οι δικαιούχοι- ιδιοκτήτες οχημάτων (με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ) του επιδόματος.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν δύο τρόπους προκειμένου να λάβουν την επιδότηση:

  • μέσω της έκδοσης ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων, ώστε να μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που έχει πιστωθεί στα πρατήρια. Όσοι από τους δικαιούχους επιλέξουν smartphone για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας, θα έχουν επιπλέον επιδότηση ύψους 5 ευρώ.
  • μέσω κατάθεσης του ποσού που δικαιούνται στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Τα ποσά που θα πιστωθούν στους δικαιούχους ανέρχονται σε :

  • 30-35 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην ηπειρωτική χώρα
  • 35-40 ευρώ για τους κατόχους μοτοσυκλετών στα νησιά
  • 40-45 ευρώ για τα αυτοκίνητα στην ηπειρωτική Ελλάδα
  • 50-55 ευρώ για τα αυτοκίνητα στα νησιά

Πηγή: https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/341011_apo-26-mehri-30-aprilioy-oi-aitiseis-gia-tin-karta-kaysimon

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.