Συνάντηση ιστορικών οχημάτων στο Πασαλιμάνι

By  |  0 Comments

Σε ένα από τα πιο γραφικά και ιστορικά σημεία του Πειραιά, το Πασαλιμάνι, πραγματοποιήθηκε η «14η Συνάντηση Γαλλικών και άλλων Ιστορικών Οχημάτων» και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν κλασικά αυτοκίνητα, στολίδια άλλων εποχών.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε μικρούς και μεγάλους λάτρεις της αυτοκίνησης, καθώς και πολλούς επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά 45 κλασικά αυτοκίνητα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Οργάνωση Εκδηλώσεων Κλασσικού Αυτοκινήτου (ΟΡ.Κ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία  Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Destination Piraeus.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε ότι «υποδεχθήκαμε στην πόλη μας την καθιερωμένη έκθεση κλασικών οχημάτων της λέσχης ΟΡ.Κ.Α., μια δράση που αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις των παλαιών κλασικών αυτοκινήτων και όχι μόνο. Όλοι όσοι βρέθηκαν στο Πασαλιμάνι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα σπάνια αυτά μοντέλα οχημάτων, τα οποία θυμίζουν άλλες εποχές. Στον Πειραιά επιδιώκουμε τη διοργάνωση ή τη φιλοξενία εκδηλώσεων, οι οποίες ενισχύουν την εξωστρέφεια της πόλης μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά».

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Εκδηλώσεων Κλασσικού Αυτοκινήτου (ΟΡΚΑ) Τίμος Τσοκανής, σε δήλωσή του, υπογράμμισε:  «Για άλλη μια φορά, για τέταρτη χρονιά,  βρισκόμαστε στον Πειραιά που μας αγκαλιάζει, κάθε χρόνο, στη συγκεκριμένη εκδήλωση Γαλλικών και άλλων ιστορικών οχημάτων. Σήμερα δεν μάς έκανε το χατίρι ο καιρός, όπως άλλες φορές και παρ όλα αυτά, ήρθαν στο Πασαλιμάνι πάρα πολλοί επισκέπτες κάθε ηλικίας. Εκθέσαμε 45 κλασικά αυτοκίνητα, σπάνια μοντέλα, όμορφα και καλοσυντηρημένα με τη λάμψη μια άλλης εποχής».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, επεσήμανε:
«Για ακόμη μια χρονιά, η λέσχη ΟΡ.Κ.Α επέλεξε τον Πειραιά, για τη διεξαγωγή της 14ης Συνάντησης Γαλλικών και άλλων ιστορικών οχημάτων, μια διοργάνωση η οποία αποτελεί πόλο έλξης. Για όλους εμάς στο Destination Piraeus, είναι μια εξαιρετική δράση εξωστρέφειας και προβολής της πόλης μας, που συνδέει τους λάτρεις των κλασσικών αυτοκινήτων και προσφέρει στους επισκέπτες, την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά σπάνια και ιστορικά μοντέλα».

Πηγή: https://www.efsyn.gr/aytokinito/422236_synantisi-gallikon-kai-allon-istorikon-ohimaton-sto-pasalimani

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.