2o Athens Rally Sprint Άγιος Μερκούριος: Με 77 συμμετοχές!

By  |  0 Comments

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά το 2ο Athens Rally Sprint που διοργανώνει το Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α , αφού οι αγωνιζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή σε μια από τις πιο ιστορικές και σημαντικές ειδικές διαδρομές των ελληνικών αγώνων και 77 πληρώματα θα βρεθούν στην εκκίνηση του αγώνα , το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 .

Όλα είναι έτοιμα λοιπόν για τη διεξαγωγή του 2ου Athens Rally Sprint , στην αγαπημένη ειδική διαδρομή “Άγιος Μερκούριος” , που έχει μήκος 14,8 χιλιόμετρα και ξεκινά από τον οικισμό Σφενδάλη στη Μαλακάσα, για να τερματίσει στην ταβέρνα ” Άγιος Μερκούριος ” στα πέριξ της Βαρυμπόμπης.

Η συμμετοχή στον ιστορικό “Μερκούρη”, όπως αποκαλείται από τους ανθρώπους των αγώνων, αποτελούσε πάντα μια πρόκληση για τους αγωνιζόμενους, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και φέτος, αφού 77 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή σ το σπριντ, που προσμετρά στο Έπαθλο Κεντρικής Ελλάδος και στο Έπαθλο Νέων Οδηγών , αριθμός πολύ μεγάλος αν σκεφτούμε και την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, οικονομικά και κοινωνικά.

Οι συμμετοχές

Οι συμμετοχές του αγώνα είναι πολλές και υψηλού επιπέδου. Σε πλήθος συμμετοχών, πολυπληθέστερη είναι η κατηγορία Α , στο πλαίσιο της οποίας συμμετέχουν 34 πληρώματα . Από τα 34 αυτά πληρώματα, τα 14 θα δώσουν τη μάχη τους στην άκρως ανταγωνιστική Α/6 (1401-1600 κ.εκ.), ενώ 8 από αυτά συμμετέχουν με αυτοκίνητα της Α/7 (1601-2000 κ.εκ.) και 6 με αυτοκίνητα της Α/8 (2000 κ.εκ. και άνω). Η μικρότερη κλάση της κατηγορίας, η Α/5 (έως 1400 κ.εκ.) συγκεντρώνει 4 συμμετοχές, ενώ 2 αυτοκίνητα συγκαταλέγονται στην κλάση Α/6+. Μετά την κατηγορία Α, σε πλήθος συμμετοχών ακολουθεί αυτή των Ιστορικών αυτοκινήτων , τα οποία εφοδιάζουν τον αγώνα με 20 συμμετοχές , τη στιγμή που στην κατηγορία Ν , 3 συμμετέχοντες θα αγωνιστούν με αυτοκίνητα της κλάσης Ν/4 (2000 κ.εκ. και άνω) και 9 στην επίσης ιδιαίτερα ανταγωνιστική στους ασφάλτινους αγώνες, κλάση Ν/2 (1401-1600 κ.εκ.). Τέλος, στην κατηγορία Ε , που αποτελείται από αυτοκίνητα το Δελτίο Αναγνώρισης (ομολογκασιόν) των οποίων έχει λήξει, θα λάβουν μέρος 11 πληρώματα, με τις κλάσεις Ε/10 (1401-1600 κ.εκ.) και Ε/11 (1601-2000 κ.εκ.) να συγκεντρώνουν 5 και 4 συμμετοχές αντίστοιχα, ενώ οι κλάσεις Ε/12 (2000 κ.εκ. και άνω) και Ε/9 (έως 1400 κ.εκ.) θα “εκπροσωπηθούν” από μία συμμετοχή.

Σε επίπεδο κορυφής, ο βετεράνος Γιώργος Καϊτατζής ( Ford Escort Cosworth ) επιστρέφει στον αγαπημένο του “Μερκούρη”, έχοντας ως συνοδηγό την Γεωργία Μαυροπούλη , αλλά θα έχει να αντιμετωπίσει έντονο συναγωνισμό από οδηγούς τόσο της δικής του γενιάς, όσο και νεότερων γενεών. Συγκεκριμένα, μετά από καιρό θα ξαναβρεθεί σε αγώνα ο επίσης βετεράνος Ηλίας Αθανασίου ( Mitsubishi Lancer EVO VIII ) , με συνοδηγό τον πολύπειρο Νίκο Πετρόπουλο . Ακόμη, μεγάλη μάχη αναμένεται και στην κατηγορία Ν, όπου ο πρωταθλητής καρτ Στέφανος Καμιτσάκης ( Mitsubishi Lancer EVO IX ) , που θα έχει ως συνοδηγό τον Σπύρο Κολτσίδα , θα έχει να αντιμετωπίσει τους Λευτέρη Μανιαδάκη-Νίκο Ζακχαίο ( Mitsubishi Lancer EVO IX ) , στην επιστροφή του ταχύτατου οδηγού μετά από αρκετό καιρό στους αγώνες.

Make a wish και 2 ο Athens Rally Sprint Άγιος Μερκούριος

Όμως το αγωνιστικό, δεν είναι το μοναδικό ενδιαφέρον κομμάτι του 2ου Athens Rally Sprint . Θέλοντας να δείξει έμπρακτα το φιλανθρωπικό του πρόσωπο, το Α.Σ. Σ. Ο.Α.Α. θα βοηθήσει σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό ” Make a wish ” (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) οργανισμό που δραστηριοποιείται στην εκπλήρωση ευχών σοβαρά άρρωστων παιδιών, με στόχο να δυναμώσει την ψυχολογία τους χαρίζοντας τους δύναμη, χαρά και ελπίδα- ώστε να πραγματοποιηθεί η ευχή ενός 12χρονου παιδιού, του Διονύση . Ο μικρός Διονύσης, θιασώτης των αυτοκινήτων, θα βρεθεί στην ειδική διαδρομή συνοδευόμενος από την οικογένειά του και εθελοντές του Οργανισμού, ενώ έπειτα θα μεταβεί και στην Μαλακάσα, όπου θα βρίσκονται ο χώρος επισκευών, τερματισμού και απονομών του αγώνα, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τον φιλόξενο χώρο των αγώνων και να απολαύσει ακόμη μια έκπληξη!

Flat Ο ut Trophy

Έπειτα από πρόταση της συντακτικής ομάδας του διαδικτυακού περιοδικού RRMagazine , που αποτελεί το μοναδικό στο είδος του, αφού ασχολείται αποκλειστικά με τους ελληνικούς αγώνες, η Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Athens Rally Sprint Άγιος Μερκούριος αθλοθέτησε Έπαθλο Flat Out , που θα απονεμηθεί από επιτροπή που θα έχει συσταθεί από συντάκτες του περιοδικού, με σκοπό να τιμηθεί το ταχύτερο πλήρωμα του αγώνα, όχι απαραίτητα σε επίπεδο τελικού αποτελέσματος, αλλά με βάση την εμφάνιση που θα πραγματοποιήσει στον αγώνα. Σκοπός του εν λόγω επάθλου, είναι να επιβραβευτεί η ” flat out προσέγγιση των πληρωμάτων, με σκοπό τη μεγιστοποίηση τόσο της δικής τους ευχαρίστησης, όσο και αυτής των θεατών που θα βρεθούν στην ειδική διαδρομή για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αγωνιζόμενων.

2 ο Α THENS RALLY SPRINT ΑΓΙΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ

Ειδική Διαδρομή: Άγιος Μερκούριος

Αναγνωρίσεις: Σάββατο 19 Απριλίου-Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 ( ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μέγιστη ταχύτητα αναγνωρίσεων είναι, σύμφωνα με τον Συμπληρωματικό Κανονισμό του αγώνα, 60 χλμ./ώρα. Θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος με τη χρήση συσκευών ραντάρ, κατά την περίοδο αναγνωρίσεων ).

Τεχνικός και διοικητικός έλεγχος: Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 (14.00-19.00), στο Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης στο Αιγάλεω.

Μήκος Ειδικής Διαδρομής: 14,8 χιλιόμετρα (η ειδική θα διεξαχθεί 2 φορές)

Εκκίνηση Ειδικής Διαδρομής: Στην έξοδο του οικισμού Σφενδάλη στην περιοχή Μαλακάσας, με κατεύθυνση προς Βαρυμπόμπη.

Τερματισμός Ειδικής Διαδρομής: Μετά από 14,8 χιλιόμετρα, στην διαδρομή από Βαρυμπόμπη προς Σφενδάλη.

Ωράριο κλεισίματος Ειδικής Διαδρομής: Η διαδρομή θα κλείσει στην κυκλοφορία, το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 στις 08.00, περίπου δυο ώρες πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου (Η διαδρομή θα είναι κλειστή από τις 08.00 έως και τις 17.00).

Εκκίνηση 1ου αυτοκινήτου : Σάββατο 26 Απριλίου 2014, ώρα 10.00 από την Πλατεία Μαλακάσας.

Τοποθεσία χώρου επισκευών (Σέρβις Παρκ): Στον κεντρικό δρόμο του χωριού Μαλακάσα.

Τελικός τεχνικός έλεγχος: Σάββατο 26 Απριλίου 2014, αμέσως μετά τον τερματισμό.

Απονομή Επάθλων: Σάββατο 26 Απριλίου 2014, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Πληροφορίες: http :// as s oaamotorsport . blo g spot . com

E-mail: asoaa@ymail.com

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.