Euro NCAP 2015: To νέο VW Touran είναι “Best in Class”

By  |  0 Comments

Το νέο Touran ανακηρύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP) ως το καλύτερο compact MPV.

Η τελευταία γενιά του δημοφιλούς οικογενειακού  MPV κατόρθωσε να περάσει την απαιτητική σειρά δοκιμών πρόσκρουσης του Euro NCAP  κερδίζοντας  την υψηλότερη βαθμολογία των πέντε αστέρων. Η βαθμολογία λαμβάνει υπόψη τα αποτελέσματα σε 4 υποκατηγορίες: την προστασία των επιβαινόντων για παιδιά και ενήλικες, την προστασία των πεζών και  τα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

Οι προδιαγραφές δοκιμών πρόσκρουσης NCAP ήταν ακόμη σκληρότερες το 2015. Η εισαγωγή ειδικά μιας πρόσθετης μετωπικής σύγκρουσης του όλου μπροστινού τμήματος του αυτοκινήτου σε σταθερό εμπόδιο έδειξε την αυξανόμενη σημασία που δίνεται στην ασφάλεια των επιβατών. Το νέο Touran ανταπεξήλθε της δοκιμής χάρη στη δομή του αμαξώματος και στον στάνταρτ εξοπλισμό ασφαλείας των συστημάτων που διαθέτει, όπως: το ESC (ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας), τη λειτουργία αυτόματης διόρθωσης τιμονιού, συμπεριλαμβανομένων του ABS και του αυτόματου φρεναρίσματος μετά τη σύγκρουση (multi collision brake).

Το προληπτικό σύστημα (PreCrash) προστασίας των επιβαινόντων επίσης παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο καθώς ενεργοποιείται  πριν από οποιαδήποτε σύγκρουση, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η σοβαρότητα του ατυχήματος. Εκτός από την αυτόματη ενεργοποίηση του προεντατήρα  των ζωνών ασφαλείας, το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει εάν το όχημα είναι σε κίνδυνο ολίσθησης και κλείνει αυτόματα τα παράθυρα και τη συρόμενη ηλιοροφή διασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη δυνατή στήριξη του κεφαλιού και το άνοιγμα των πλευρικών αερόσακων.
Το Euro NCAP δημοσιεύει  κάθε χρόνο μια λίστα με τα κορυφαία αυτοκίνητα. Το 2015, συνολικά 40 μοντέλα από μία σειρά κατασκευαστών υποβλήθηκαν στις απαιτητικές δοκιμές πρόσκρουσης του NCAP.

Το νέο Touran διατίθεται στην ελληνική αγορά από 21.700€ με πλήρη βασικό εξοπλισμό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.