Tο πρωτότυπο Citroën SpaceTourer Hyphen

By  |  0 Comments

Στην έκθεση της Γενεύης η Citroen έχει πολλά και διάφορα εντυπωσιακά μοντέλα και πρωτότυπα. Ωστόσο υπάρχει και κάποιο που μας πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω. Στην εποχή της αθωότητας και της ανεμελιάς. Είναι η έκδοση είναι και τοντύσιμο της κυρίας δίπλα του. Όλα μαζί… Είναι πάντως μια πιο πολύχρωμη και πιο off road έκδοση του μεγάλου της πολυχρηστικού, του SpaceTourer. Το Spacetourer Hyphen όπως ονομάζεται, έχει πιο φαρδύ αμάξωμα κυρίως χάρη στις προεκτάσεις των φτερών του, προστατευτικές ποδιές, ζάντες 19 ιντσών και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Η «pop» SUV προσαρμογή του SpaceTourer η οποία, σύμφωνα με τις συστάσεις, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το γαλλικό μουσικό συγκρότημα Hyphen -εξ ου και το όνομα του-  είναι τετρακίνητη και αντλεί τις επιρροές της από το πρωτότυπο crossover, Aircross που οι Γάλλοι είχαν παρουσιάσει πέρυσι την άνοιξη στη Σαγκάη, ως μια σαφώς μεγαλύτερη και πιο off-road εκδοχή του C4 Cactus.

Ανεξαρτήτως της αλληλουχίας εμπνεύσεων και επιρροών μεταξύ των concept της γαλλικής φίρμας, το Hyphen Concept υιοθετεί μια πιο SUV εμφάνιση που συνοψίζεται σε αντίστοιχης λογικής σχεδιασμένους προφυλακτήρες, στην παρουσία προστατευτικών πλαστικών περιμετρικά του αμαξώματος και προστατευτικές ποδιές, ενώ στο ίδιο concept, αυξημένη είναι και η απόσταση από το έδαφος.

Citroen Hyphen

Την εικόνα συμπληρώνει η παρουσία μιας πανοραμικής ηλιοροφής και φυσικά οι χαρακτηριστικοί χρωματισμοί που επεκτείνονται και στο εσωτερικό.

Ο κινητήρας του είναι ένας turbo diesel 150 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, καθώς και από μια κατ΄επιλογήν τετρακίνηση.

Στο εσωτερικό ο διάκοσμος είναι πολύχρωμος, με κάθε κάθισμα να ξεχωρίζει χρωματικά και έναν συνολικά πιο χαρούμενο και νεανικό σχεδιασμό. Αν θα περάσει στην κανονική παραγωγή θα φανεί στο εγγύς μέλλον…

Citroen-Spacetourer-Hyphen-Geneva-2016-13

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.