Το νέο αγωνιστικό ελαστικό Dunlop GP Racer D212

By  |  0 Comments

Η Dunlop ανακοινώνει ότι το υψηλής αποδοχής αγωνιστικό ελαστικό (κατάλληλο για χρήση στο δρόμο) GP Racer D211 πρόκειται να αντικατασταθεί στις αρχές του 2017 από το ολοκαίνουργιο ελαστικό GP Racer D212 το οποίο έχει περάσει από υψηλών απαιτήσεων αξιολογήσεις και δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων και μερικών από τους δυσκολότερους αγώνες στον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, απώτερος στόχος της εταιρείας ήταν η δημιουργία ενός ελαστικού με συναρπαστικό χειρισμό κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε μέσα από τη διαδικασία αξιολόγησης.

Η Dunlop δεν αρκέστηκε στη διεξαγωγή δοκιμών σε κάποια κρυφή τοποθεσία και δοκίμασε τις δυνατότητες του νέου ελαστικού GP Racer D212 κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Portimao, (12 ώρες) και της Βαρκελώνης (24 ώρες). Επίσης, τα τελικών προδιαγραφών (προ παραγωγής) αναγομωμένα ελαστικά  χρησιμοποιήθηκαν στον αγώνα του  Bol d’Or το 2016, πριν από την δημόσια τελική δοκιμή των πρώτων παραγωγικών προδιαγραφών GP Racer D212, στον τελικό γύρο του γαλλικού πρωταθλήματος Superbike, όπου ο Lucas Mahias οδηγώντας το GMT94 της Yamaha αναδείχθηκε νικητής και στους 2 αγώνες της κατηγορίας Supersport.

Ο Διευθυντής Τεχνολογίας της Dunlop, Sebastien Montet, εξηγώντας το σκεπτικό των δημόσιων δοκιμών δήλωσε σχετικά: «Στο παρελθόν διεξήγαμε δοκιμές χιλιάδων μιλίων σε πίστες και δρόμους, πέραν των πολλών ωρών προσομοιώσεων. Ωστόσο, μόνο σε πραγματικές αγωνιστικές συνθήκες έντονου ανταγωνισμού μετράται η πραγματική απόδοση, η αντοχή και η συνέπεια των ελαστικών. Εφαρμόσαμε πολλά από τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά  του GP Racer D212 στα νέα μας αγωνιστικά ελαστικά και μέχρι το τέλος της διαδικασίας αξιολόγησης επιλέξαμε να τοποθετήσουμε το τελικό προϊόν σε μοτοσυκλέτες που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα.

Το D212 GP Racer διαθέτει αρκετές δοκιμασμένες τεχνολογίες όπως:

  • Ένα νέο σύνθετο πέλμα το οποίο έχει σχεδιαστεί προκειμένου να βελτιώσει την αντοχή, το  χρόνο προθέρμανσης και την απόλυτη πρόσφυση.
  • Το επαναστατικό σύστημα NTEC, το οποίο επιτρέπει τη ρύθμιση της πίεσης για βέλτιστη οδική ή αγωνιστική απόδοση
  • Διαθέτει επίσης ένα νέας σχεδίασης προφίλ, τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω ελαστικό, για να αυξήσει την ευελιξία και την εμπιστοσύνη του αναβάτη.

Αυτές οι νέες τεχνολογίες περιλαμβάνουν τα ευρήματα του επαγγελματικού αγωνιστικού ελαστικού της Dunlop, GP Pro D212, το ελαστικό με το οποίο ο Michael Dunlop πραγματοποίησε το ρεκόρ των 131,2 μιλίων/ώρα (μέση ωριαία ταχύτητα) το 2013 στον αγώνα Isle of Man ΤΤ.

Η Dunlop επέλεξε να κάνει την τελική αξιολόγηση σε αγώνα αντοχής λόγω της πολυμορφίας των πιστών. Το Montmelo επιλέχθηκε για να αναπτυχθεί το στοιχείο της αντοχής λόγω των μεγάλων στροφών και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στον 24ωρο αγώνα της Βαρκελώνης. Παράλληλα το Bol d’Or ήταν μια απαιτητική δοκιμασία για το φρενάρισμα σε υψηλές ταχύτητες στην ευθεία του Mistral. Παράλληλα, το Portimao φημίζεται για τις εναλλαγές διεύθυνσης και κλίσεις του εδάφους. Εδώ, το νέο εμπρόσθιο προφίλ προσέφερε ευκολότερο χειρισμό σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Το νέο GP Racer D212 είναι προς πώληση στην Ευρώπη σε 1 διάσταση για τον εμπρός τροχό και 4 για τον πίσω.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.