Το Πανελλήνιο μας οδηγεί στα βήματα του χορού της δεκαετίας των 60s

By  |  0 Comments

Από το 1960 μέχρι και σήμερα, το Πανελλήνιο αποτελεί τον πρώτο σταθμό ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης αυτοκινήτων, προσανατολισμένο στην ικανοποίηση των πελατών του. Διαθέτει πλυντήριο και χώρους στάθμευσης, καθώς και ένα καφενείο – κόσμημα με αυθεντική αισθητική της δεκαετίας του 1960.

Με έμπνευση από την χαρακτηριστική δεκαετία των 60’s και με στόχο να υπενθυμίσει όμορφες στιγμές και δραστηριότητες της εποχής, το Πανελλήνιο, διοργανώνει κάθε μήνα στο χώρο του ρετρό καφενείου που φιλοξενεί ο σταθμός στο εσωτερικό του, workshops εμπνευσμένα από αυτή την περίοδο, με ιδιαίτερη θεματολογία.

Σε συνεργασία με τη σχολή χορού Jump & Jive – Athens Swing Team, διοργανώθηκε μια ξεχωριστή βραδιά, στο ρετρό Πανελλήνιο Καφενείο, το Dance Workshop με ειδίκευση στο Boogie Woogie RnR, ένα είδος χορού, το οποίο συνεπήρε όλους τους συμμετέχοντες.

Οι χορευτές ταξίδεψαν πίσω στην εποχή των 60s, με τους απίστευτους γρήγορους ρυθμούς, την εναλλαγή και το παιχνίδι με την μουσική, τις παύσεις και τις εναέριες ακροβατικές φιγούρες, οι οποίες έδωσαν νότα ανανέωσης σε όλους τους παραβρισκόμενους.   Τα «ζωηρά» βήματα των χορευτών, με τον ιδιαίτερο χορό Boogie Woogie RnR, αποτέλεσαν ρυθμική και κινησιολογική επανάσταση της τότε εποχής.  Η φιλελεύθερη χροιά του έδωσε μια νότα χαράς & ανεμελιάς σε μια εποχή φυλετικών διακρίσεων και καταπίεσης γι’ αυτό και θεωρήθηκε ως αντιρατσιστικός και κοινωνικά ανατρεπτικός χορός.

Ο έντονος βηματισμός των χορευτών άφησε το στίγμα του στη ξεχωριστή βραδιά και έδιωξε μακριά από όλους τα προβλήματα της καθημερινότητας, καθώς η μουσική και ο χορός είναι η κοινή γλώσσα που ενώνει τους ανθρώπους. Ο χορός, δίνει χαρά, ένταση, έμπνευση, γεμίζει τη ψυχή και ασκεί το σώμα. Η συνύπαρξη με τον χρόνο σε έναν χώρο ατμοσφαιρικό δημιούργησε σε όλους μια αξέχαστη εμπειρία.

Αναδημιουργημένο, με φιλοσοφία «Η εξυπηρέτηση ως εμπειρία», το Πανελλήνιο διατηρεί στοιχεία από την ατμόσφαιρα του 1960 με το αυθεντικό καφενείο, την έκθεση κλασικών αυτοκινήτων και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση. Κυρίως, στόχος του είναι κάθε μήνα να ταξιδεύει με ξεχωριστούς τρόπους το κοινό του σήμερα, σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές και ξεχωριστές δεκαετίες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.